Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Ποιός είπε το μεγάλο ΟΧΙ του 1940;

Χρόνια ολόκληρο ταλαιπωρούνται οι Έλληνες για να μάθουν ποιος είπε τελικά το ΟΧΙ. Άλλοι λένε ο Ιωάννης Μεταξάς, άλλοι χτυπιούνται και φωνάζουν ο λαός και άλλοι ρωτάνε με αφέλεια τι είναι αυτό. Είναι μια κατάσταση που ταλανίζει την Ελλάδα για χρόνια. Διχάζει τον λαό και δεν τον αφήνει να συγκεντρωθεί και να μεγαλουργήσει. 

Έπρεπε να δοθεί μια λύση. Να ξεδιαλύνει αυτός ο ιστορικός και πολιτικός γρίφος. Το θαύμα έγινε. Από εγκυρότατες πηγές, μας στοίχισε αρκετές εγγλέζικες λίρες, το ευρώ δεν το θέλουνε, βλέπετε αυτός που πουλιέται πουλάει κιόλας, μάθαμε ότι, την εποχή που οι Έλληνες αγανακτισμένοι αγωνιζόντουσαν για τον "συνωστισμό της Σμύρνης" και όλη η προσοχή τους ήτανε στραμμένη και είχε επικεντρωθεί στον αγώνα κατά του... Ρεπούσειου Άγους, μια ομάδα, μικρή σε αριθμό αλλά με τεράστιο επιστημονικό κύρος και επιστημονική επιφάνεια, αποφάσισε να μελετήσει σε βάθος το θέμα του ΟΧΙ. Κινήθηκε με μεγάλη μυστικότητα. Ακολούθησε όλους τους συνωμοτικούς κανόνες. Με σύστημα και όλες τις μοντέρνες μεθόδους έρευνας άρχισε να ψάχνει αρχεία, να διαβάζει απομνημονεύματα, να παίρνει συνεντεύξεις από απογόνους, να προσπαθεί να εντοπίσει κάτι το σημαντικό στα παραπεταμένα προσωπικά αρχεία των πρωταγωνιστών της εποχής εκείνης.

Κύριο μέλημα της ερευνητικής αυτής ομάδας ήταν η άκρα μυστικότητα, να μη διαρρεύσει τίποτα. Το κάθε ένα από τα έγκριτα μέλη της ομάδας, ακολουθώντας του συνωμοτικούς κανόνες, υιοθέτησε και το ανάλογο ψευδώνυμο: Καραγκιόζης (Βερέμης), Κολλητήρι (Κολιόπουλος), Χατζηαβάτης (Γ. Στεφανίδης), Ρόζα η Ναζιάρα (Δραγώνα), Μαντάμ (Ρεπούση), Κούκλα (Φραγκουδάκη), Μαϊντανός (Δήμου), Αμερικάνος (Κουλουμπής), ΕΛΙΑΜΕΠ (Η Σπηλιά) εννοούνε..του Νταβέλη(σημ. σχολιαστή).

Η ομάδα εφοδιάστηκε με μπόλικο παρά και ξεκίνησε. Ταξίδεψε παντού από Αθήνα μέχρι Λόνδρα, από Ρώμη μέχρι Βερολίνο μέχρι στην Βιρτζίνια έφτασε στα Εθνικά αρχεία των ΗΠΑ και για καφέ στο Λάνγκλεϊ. Ομολογώ ήτανε μία κοπιώδης προσπάθεια. Τής στοίχισε χρόνο και ανάλωσε τα λίγα και κακής ποιότητας κύτταρα του εγκεφάλου της, από χρήμα δεν γίνεται λόγος άλλος πλήρωνε. Τελικά κάπου σε κάποιο κιτρινισμένο φάκελλο καταχωνιασμένο στο προσωπικά έγγραφα του Grazzi βρέθηκε η αλήθεια. Μετά από 70 χρόνια αποκαλύφθηκε, ξεσκεπάστηκε η μεγαλύτερη απάτη της σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας. Ο μεγαλύτερος αστικός μύθος της σύγχρονης Ελλάδας κατέρρευσε.

Ο Ιταλός πρέσβης εκείνη την δραματική νύχτα 27 προς 28 Οκτωβρίου 1940, δεν συνάντησε τον Μεταξά. Από τον ξεχασμένο φάκελλο στο αρχείο του φαίνεται ότι ο Grazzi είχε φύγει από Αθήνα κάνα δύο μέρες πιο νωρίς και "με τραίνα και παπόρια" είχε πάει στην Κέρκυρα, όπου τις 3 τα ξημερώματα συνάντησε το Νίκο Ζαχαριάδη που εκρατείτο στις εκεί φυλακές. Στον Ζαχαριάδη έδωσε ο Ιταλός πρέσβης το τελεσίγραφο του Μουσολίνι που ζητούσε την υποταγή της Ελλάδας στον φασισμό. Ο Ζαχαριάδης είπε λοιπόν το ΟΧΙ και όχι ο Μεταξάς που κοιμότανε αμέριμνος σπίτι του. Τα ευρήματα της ομάδας πράγματι θα αλλάξουν πολλά στην ελληνική ιστορία. Θα παρουσιαστούν πρώτα στα πλαίσια ενός επιστημονικού συνεδρίου που θα λάβει χώρα στην ποντικοφωλιά του Πάντειου Ιδρύματος με τίτλο "Η Αποδόμηση της Ελληνικής Ιστορίας στα Πλαίσια της Νέας Τάξης" με χορηγό τον Σόρος. Οι ομιλητές εκστασιασμένοι από το εύρημα με σπασμούς υψηλής υστερίας με την συνηθισμένη πλέον παραληρηματική μανία του μισθοφόρου και γεμάτοι μίσος θανατερό θα βυσσοδομήσουν κατά της Ελλάδας. Η μελέτη θα δημοσιευθεί στο πρώτο τεύχος του νέου "επιστημονικού" περιοδικού "Αφελληνισμός". 

Είναι ένα ωραίο μυθιστόρημα, ένα παραμύθι που όλες αυτές οι μαριονέτες της αριστερόστροφης σάχλας θα έδιναν τα πάντα, θα πούλαγαν και την μάνα τους, για να είναι έτσι.

Το ΟΧΙ το είπε ο Ιωάννης Μεταξάς γιατί έτσι είναι. Στις τρείς τα ξημερώματα ο Ιταλός πρέσβης ξύπνησε τον Ιωάννη Μεταξά. Αν ο Ιωάννης Μεταξάς έλεγε ΝΑΙ εκείνη την μυστηριακή και του παράλογου γεννήτρα ώρα, πώς θα έλεγε ΟΧΙ ο ελληνικός λαός που θα ξυπνούσε αργότερα;

maximos

1 comments:

  1. "....συνάντησε το Νίκο Ζαχαριάδη που εκρατείτο στις εκεί φυλακές. Στον Ζαχαριάδη έδωσε ο Ιταλός πρέσβης το τελεσίγραφο του Μουσολίνι που ζητούσε την υποταγή της Ελλάδας στον φασισμό..." Ποιόν φασισμό ; κι άλλον φασισμό;
    Α ρε φασισταριά, αφού τα λέτε μόνοι σας ! Οι αγωνιστές στη φυλακή, και ο δικτάτορας είπε το "όχι" !!!
    Αντε να μάθετε Ιστορία ! Αλλά τί λέω; όταν η Ιστορία γραφόταν, εσείς λουφάζατε
    ή ήσασταν δοσίλογοι !
    Αει σιχτίρ ! Ελευθερία

    ΑπάντησηΔιαγραφή