Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Η πόρτα του Κορυδαλλού ανοίγει για τον Τομπούλογλου. Σήμερα η απολογία του!

Προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα ζήτησε και έλαβε ο Χάρης Τομπούλογλου, σχετικά με την υπόθεση της εκβίασης διαφημιστικής εταιρείας, η οποία είχε κερδίσει σε διαγωνισμό του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού.

Νωρίτερα, ο Εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης και... της παθητικής δωροδοκίας και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή.

Κατά την προσαγωγή του στον Εισαγγελέα ο κατηγορούμενος, που συνελήφθη χθες επ' αυτοφώρω να παίρνει χρήματα από εταιρεία την οποία φέρεται να απειλούσε ότι θα κηρύξει έκπτωτη από διαγωνισμό που είχε ήδη κερδίσει, αρνήθηκε την κατηγορία.

Όπως είπε στους δημοσιογράφους: «Πιστεύω στο Θεό και τη δικαιοσύνη, η αλήθεια θα λάμψει».

Ο ισχυρισμός του κ. Τομπούλογλου είναι ότι πρόκειται για μια «στημένη υπόθεση». Όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους: «πρόκειται περί σκευωρίας. Τα χρήματα που πήρα προορίζονταν για δωρεά στο νοσοκομείο. Οι υποχρεώσεις της συγκεκριμένης εταιρείας ήταν πλημμελείς και γι αυτό φοβόταν μήπως κηρυχθεί έκπτωτη».

Ο πρόεδρος του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού», συνελήφθη την Τρίτη για τα αδικήματα της εκβίασης κατά συναυτουργία και της παθητικής δωροδοκίας από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν να έχει επάνω του 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα. Σύμφωνα με την αστυνομία, το ποσό αυτό έλαβε ο πρόεδρος του νοσοκομείου από ένα τρίτο άτομο που λειτούργησε ως εκπρόσωπος ιδιωτικής διαφημιστικής εταιρείας (μεσάζων), για τη συνέχιση της σύμβασης που είχαν συνάψει οι δύο πλευρές.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανέλαβε έπειτα από μειοδοσία που έγινε σε διαγωνισμό στις αρχές του 2013 να εκτελέσει το πρόγραμμα «Αποτύπωση, πρόληψη και αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας, δράσεις για την άσκηση και την υγιεινή διατροφή», προϋπολογισμού περίπου 190.000 ευρώ. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν είχε προχωρήσει η υλοποίησή του, με διάφορα προσχήματα.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, της σύλληψης είχε προηγηθεί καταγγελία του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος του νοσοκομείου απαιτούσε εκβιαστικά χρήματα, για να μην κηρύξει έκπτωτη τη συγκεκριμένη εταιρεία.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας και σε συνδυασμό με την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, προέκυψε ότι πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες συναντήσεις – επικοινωνίες μεταξύ των εμπλεκομένων την τελευταία εβδομάδα.

Στις προπαρασκευαστικές αυτές συναντήσεις και διαπραγματεύσεις συμμετείχαν, τρίτο άτομο (ενδιάμεσος) που λειτουργούσε ως εκπρόσωπος του προέδρου της διαφημιστικής εταιρείας και ο πρόεδρος του νοσοκομείου, ενώ τελικά συμφωνήθηκε να καταβληθεί το χρηματικό πόσο των 25.000 ευρώ.

Στη συνέχεια, σε προκαθορισμένη συνάντηση που έγινε σήμερα το μεσημέρι στην Αθήνα, παραδόθηκε στον πρόεδρο του νοσοκομείου, από το άτομο που λειτουργούσε ως ενδιάμεσος, το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Ακολούθως, ο κ. Τομπούλογλου παρέδωσε τα χρήματα στον 40χρονο συνεργό του, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν και οι δυο από τους αστυνομικούς, που επιτηρούσαν την ευρύτερη περιοχή.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του συνεργού του βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Οι δράστες με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, θα προσαχθούν αύριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Ο Χάρης Τομπούλογλου υπήρξε στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας και χρόνια πολιτευτής του κόμματος.

Ωστόσο, κατόπιν των εξελίξεων, η Νέα Δημοκρατία προχώρησε στη διαγραφή του κ. Τομπούλογλου από τα μητρώα μελών του κόμματος.

Από το Γραφείο Τύπου του κόμματος εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Με απόφαση που πήρε η Κεντρική Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, διαγράφεται από τα μητρώα μελών του Κόμματος για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, ο κ. Χάρης Τομπούλογλου, σύμφωνα με όσα προβλέπει το Καταστατικό του Κόμματος».

Την παραδειγματική τιμωρία Τομπούλογλου ζήτησε ο Αδ. Γεωργιάδης

«Την παραμικρή ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς» δεν πρόκειται να επιδείξει η κυβέρνηση, δήλωσε ο υπουργός Υγείας 'Αδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την επ΄ αυτοφόρω σύλληψη του προέδρου του νοσοκομείου παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», ζητώντας παράλληλα την παραδειγματική τιμωρία του.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Γεωργιάδης στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός είχε ενημερωθεί εδώ και μήνες ότι υπήρχαν προβλήματα με το συγκεκριμένο πρόσωπο, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ήταν μία εξαιρετικά επιτυχής επιχείρηση της ελληνικής αστυνομίας, η οποία αξιοποίησε όλες τις σχετικές πληροφορίες, όπως είπε.

«Η επ’ αυτοφώρω σύλληψη αποδεικνύει ότι κανείς δεν θα γλιτώσει λόγω προνομιακών σχέσεων με κάποιο κόμμα» ή όπως είπε κανείς δεν θα τη γλιτώσει επειδή μπορεί να θεωρείται «δικό μας παιδί». Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε την «παραδειγματική τιμωρία» του κ. Τομπούλογλου και υποστήριξε ότι με αυτή την κυβέρνηση και αυτόν τον πρωθυπουργό «όλοι υφίστανται τις συνέπειες του νόμου».

Όσον αφορά τον διορισμό του συλληφθέντα, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι είχε διοριστεί από το Ίδρυμα «Αγλαΐα Κυριακού», του οποίου είναι ισόβιο μέλος του και βάσει νόμου είναι υποχρεωμένη η εκάστοτε κυβέρνηση να δέχεται τις αποφάσεις του Δ.Σ. του Ιδρύματος.

Τέλος, επισημαίνεται ότι ο υπουργός Υγείας πρόκειται να συναντηθεί με τα μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος προκειμένου να τους ζητηθεί η παραίτηση του κ. Τομπούλογλου καθώς και από εδώ και στο εξής να έχει λόγο η κυβέρνηση στον διορισμό του επικεφαλής του νοσοκομείου.

kathimerini

1 comments:

  1. Απολύθηκε και από την Εθνική (που προφανώς δεν πάταγε, μήπως όμως πληρωνότανε, ας το ψάξει κάποιος).

    Το κακό ότι στο 1.500.000 ανέργους προστέθηκε και ο Τομπούλογλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή