Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Νέο θρίλερ: Το μυστηριώδες τηλεφώνημα στον πιλότο πριν από τη μοιραία πτήση

Ένα τηλεφώνημα διάρκειας δύο λεπτών από μυστηριώδη γυναίκα στον πιλότο πριν από την απογείωση της μοιραίας πτήσης μπαίνει στο μικροσκόπιο των αρχών.

Η δίλεπτη κλήση, που πραγματοποιήθηκε από αριθμό που η μυστηριώδης γυναίκα απέκτησε με πλαστή ταυτότητα, ήταν ένα από τα τελευταία τηλεφωνήματα που έγιναν από και προς το τηλέφωνο του Zaharie Ahmad Shah.

Οι ερευνητές το αντιμετωπίζουν ως σημαντικό στοιχείο, καθώς,... σύμφωνα με την Daily Mail, οποιοσδήποτε αγοράζει μία κάρτα sim στη Μαλαισία πρέπει να συμπληρώσει μία φόρμα στοιχείων δίνοντας τον αριθμό ταυτότητας ή του διαβατηρίου.

Αυτό είχε ενταχθεί στα αντιτρομοκρατικά μέτρα μετά την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους, προκειμένου να διασφαλίζεται ότι κάθε αριθμός ανήκει σε συγκεκριμένο πρόσωπο που μπορεί να εντοπιστεί.

Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή η αστυνομία εντόπισε τον αριθμό σε ένα κατάστημα που πουλά κάρτες sim στην Κουάλα Λουμπούρ.

Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι είχε αγοραστεί «πολύ πρόσφατα» από κάποιον που έδωσε γυναικείο όνομα, αλλά χρησιμοποιούσε ψεύτικη ταυτότητα.

Η διαπίστωση αυτή εγείρει φόβους για πιθανούς συνδέσμους του 53χρονου πιλότου με τρομοκρατικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων χρησιμοποιούν σε καθημερινή βάση μη ανιχνεύσιμες κάρτες sim.

Οποιοσδήποτε άλλος που μίλησε στο τηλέφωνο με τον πιλότο τις ώρες πριν από την απογείωση έχει ήδη ανακριθεί.

Λόγω αυτής της εξέλιξης, οι ερευνητές θα καλέσουν για κατάθεση την εν διαστάσει σύζυγο του κυβερνήτη. Περίμεναν δύο εβδομάδες λόγω σεβασμού, αλλά τώρα ο χρόνος τους πιέζει.
Μάλιστα, ασκείται έντονη πίεση από τους πράκτορες του FBI, η σύζυγος του πιλότου να προσέλθει όσο το δυνατόν συντομότερα. Αν και το ζευγάρι, που έχει τρία παιδιά, είναι σε διάσταση, συνέχιζε να συγκατοικεί.

Το FBI θεωρεί πως η γυναίκα μπορεί να γνωρίζει ζωτικά στοιχεία και πληροφορίες για τη νοητική και ψυχική κατάσταση του Zaharie.

Οι Μαλαισιανοί ερευνητές ανακάλυψαν τη μυστηριώδη γυναίκα έπειτα από ενδελεχή έρευνα στις κλήσεις που δέχθηκαν τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης.

Θέλησαν να καλέσουν όλους όσοι είχαν καλέσει τους δύο άνδρες, ώσπου εντόπισαν αυτήν τη γυναίκα, όταν ανακάλυψαν πως η κάρτα SIM ήταν καταχωριμέρνη σε ανύπαρκτο αριθμό ταυτότητας, κάτι που ωστόσο δεν σημαίνει οπωσδήποτε εγκληματική ή τρομοκρατική ενέργεια.
Οι πολιτικοί ακτιβιστές της Μαλαισίας έχουν πρακτική να χρησιμοποιούν νούμερα κινητών με ψεύτικες ταυτότητες, προκειμένου να μην τους παρακολουθεί το αυταρχικό καθεστώς της χώρας.
Η χρονική συγκυρία κατά την οποία δέχθηκε την κλήση από τη γυναίκα εντείνει την έρευνα γύρω από τον κυβερνήτη, καθώς οι Αρχές αγωνίζονται να διαπιστώσουν αν το πλήρωμα θαλάμου διακυβέρνησης, ένα καταστροφικό δυστύχημα ή αεροπειρατές ευθύνονται για την εξαφάνιση της πτήσης ΜΗ 370.

Daily Mail / news247.gr

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου