Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Το αμάρτημα του Αντικομμουνισμού εν Ελλάδι...

Αντικομμουνιστές: Οι κολασμένοι του κομμουνιστικού "παραδείσου" 

Από τον Ιάσωνα

Σήμερα, όλα τα μέσα ασχολούνται με την «ἐννοια» του γάλατος ημέρας, ως εάν είναι δυνατόν να υπάρχει γάλα ημέρας εκτός εκείνου που το πίνει κάποιος την ώρα που θηλάζει. Δηλαδή του μητρικού και επιχαίρουν στο ενδεχόμενο της... πτώσεως αυτής της κυβερνήσεως ως εάν το πρόβλημα της Ελλάδος θα επιλυθεί χωρίς κυβέρνησι, ή μάλλον θα επιλυθεί με κυβέρνησι κομμουνιστικής αριστεράς. Δεν διερωτώνται καν πως είναι δυνατόν να εμπιστευθεί κάποιος στοιχειωδώς σκεπτόμενος, ως κυβερνήτες ανθρώπους με νοοτροπία ολοκληρωτισμού που αν τώρα όντες στην αντιπολίτευσι, του απαγορεύουν βιαίως να διαφωνεί, πώς θα φέρονται αν τυχόν τους δοθη η ευκαιρία να κυβερνησουν... Και τι εννοώ…

Στην Ελλάδα ο μύθος των «αγώνων για την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα την ελευθερία του λαού» των κομμουνιστών έχει ξεπεράσει το απυρόβλητο και έχει ανέλθει στον ύψιστο θρόνο του παραδείσου... Ισόθεος, πανάγιος ανέγγιχτος και αμόλυντος…προστατευόμενος από την θρησκευτική απαγόρευσι της κατηγορίας διαπράξεως ασυγχώρητου θεολογικού αμαρτήματος, ισοποίνου εκείνου των πρωτοπλάστων, σε όποιον αποτολμήσει να παρουσιάσει το αληθινό βιογραφικό σημείωμα του τυραννικού και δολοφονικού, παγκοσμίως, κομμουνισμού... Ιδίως το ταμπού αυτό, εδώ στο τελευταίο σοβιετικό κρατικό μόρφωμα της Ευρώπης, επισύρει τον εξοβελισμό δια της χλεύης, της συκοφαντίας, της «επιθέσεως αγανακτισμένων» ακόμη και της φυσικής παρεμποδίσεως να εκφέρει λόγο ο αμαρτήσας, αν είναι δυνατόν, εώς ότου εξομολογηθεί και παραδεχθεί δημοσίως την πλάνη του…

Προσφάτως είχαμε δυο επεισόδια όπου οι διαπράξαντες το αμάρτημα του αντικομουνισμού έγιναν εύκολος στόχος κομμουνιστών και συνοδοπόρων συναγωνιστών. Ο γνωστός δημοσιογράφος Πασχος Μανδραβελης, καλεσμένος της φοιτητικής παρατάξεως της ΝΔ στο Πανεπιστήμιο των Πατρών εδέχθη φραστική επίθεση ύβρεις απειλές 20 «γενναίων» ερυθρών ναζιστών της κομμουνιστικής αναρχοαριστεράς, οι οποίοι αγωνιζόμενοι για την δημοκρατία όπως την εννοούν, με την «ειρηνική» καθιερωμένη ναζιστική βία, δεν επέτρεπαν σε κανενα να ομιλήση. Αφού εξεπλήρωσαν το καθήκον με την εκκένωσι των προϊόντων του νοητικού τους εντέρου ανακουφισμένοι εγκατέλειψαν την αίθουσα, ενώ εν συνεχεία διεπιστώθη ότι το ηρωικό μένος των «ανδρείων» αυτών υπέστη το αυτοκίνητο του κου Μναδραβελη που εγινε θερινο..

Λεκτικές επιθέσεις και διαμαρτυρίες εδέχθη και ο Κος Μπαλτακος που σε άσχετη στιγμή δεχθεις ανάλογον ερώτησι, απήντησε ότι είναι αντικομουνιστής. "Ο κ. Μπαλτάκος, εκτός από αντικομμουνιστής, όπως ο ίδιος αυτοχαρακτηρίζεται, είναι και ανιστόρητος"Εδήλωσε το ΚΚΕ αηδιασμενο θα έλεγα. «Γιατί η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός δεν έχουν ταλαιπωρηθεί από τον κομμουνισμό» συμπλήρωσε..

Ενώ το ροζ πουα συνονθύλευμα «συνιστωσών» της αριστεράς των διανοουμένων, της ελιτ του λαικσμου, και των υπερασπιστὠν-διαφημιστών των τρομοκρατών και των εμπρηστών, διερωτηθησαν «εάν θέσεις που εκφράζει ο κ. Παναγιώτης Μπαλτάκος αντιπροσωπεύουν την κυβέρνηση..."

Βεβαίως, η ομάδα επιστημόνων ερευνητών υπό τον Στεφαν Κουρτουα όπως ο Νικολά Βέρτ και ο Ζαν λουί Μαργκολέν – συνέγραψαν το μεγαλειωδες ιστορικο εργο «Η μαύρη βίβλος του κομμουνισμού» διακινδύνευοντες την ακαδημαϊκή τους σταδιοδρομία και υφιστάμενοι αφόρητες πιέσεις από τους ανώτερους τους για τις αποκαλύψεις τους – στο οποίο έχουν καταγράψει όλα τα τεκμηριωμένα εγκλήματα του κομμουνισμού ανά την υφήλιο – συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος – που απαριθμούν περίπου στο σύνολο των νεκρών των δυο παγκοσμίων πολέμων, δηλαδή στα 100 εκατομμύρια!! Η πολυετης έρευνα τους ολοκληρώθηκε μετά την πτωσι του κομμουνιστικού καθεστώτος και έλαβε υπ όψιν στοιχεία από αρχεία της Γκα γκε μπε, που αναφέρονται και στοιχειοθετώνται λεπτομερώς.

Δυστυχώς, αυτά τα στοιχεία όπως ακόμη και οι ομολογίες στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς κομμουνιστών διανοούμενων επιστημόνων απλών ανθρώπων, που άλλαξαν στρατόπεδο όταν διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι την διαστροφή την εγκληματικότητα την εγγενή βία και την βαρβαρότητα του κομμουνισμού δεν είναι δυνατόν ούτε θα πείσουν ποτέ τους εγκλωβισμένους στην ουτοπία του κομμουνιστικού ...«παραδεισου». Αφού αρνούνται να σκεφθούν η να εξερευνησουν με την λογική ο,τιδηποτε διαφωνεί με τα ιερό κοράνι της κομμουνιστικής θεολογίας. Η ιδεολογικη τους εμμονή είναι ψυχωτική σε σημείο παράνοιας , αφού γεγονότα που έχουν γίνει αποδεκτά-ομολογηθεί από την μετα-σοβιετική Ρωσία να μην θεωρούνται αληθή. Είναι τραγική γελοιότης το εδω σταλινικο παράρτημα του ΚΚ.Ρωσσιας, δηλαδή της πολυεθνικής που επτώχευσεν αφού εξόντωσε εκατομμύρια πληθυσμών, κατετσρεψε την γεωργία την βιομηχανία κάθε θεσμό επιστημονικό τεχνολογικό πολιτιστικό αφήνοντας ένα απόλυτο χάος, το ημεδαπό ΚΚΕ να αρνηται ως προπαγανδα. (Π.χ. Σφαγη στο δασος Κατυν, Λιμος της Ουκραναιας, Δίκες της Μόσχας, και άπειρα άλλα που περιγράφονται εκτενώς στο ανωτέρω πονημα).  

Όμως δεν αρκείται σήμερα σ αυτήν την άρνηση της αληθείας για την εγκληματική του δράσι το ΚΚΕ ή για τις καταστροφές που προκάλεσε και προκαλεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα. Πεισματικά αρνείται,  παρεμποδίζει,  πολιτικοποιεί, στοχοποιεί, την ελευθερία εκφράσεως σε οιονδήποτε αποδεικνύει την εγκληματικότητα του ΚΚΕ /Σταλινισμου ή έστω απλώς εκφέρει άλλη άποψι αιρετική. Ὀ μηχανισμός της βίας τίθεται σε ενέργεια. Ο διαπράττων το αδίκημα του αντικομουνισμού όπου κι αν εμφανισθή θα συναντήσει «αγανακτισμένους» πολίτες που με κάθε εκνομο οχλοκρατικό μέσο θα τον μειώσουν θα τον εμποδίσουν θα προσπαθήσουν ακόμη και να εξοντωθεί φυσικως.Τα εγκλήματα των αδίστακτων τρομοκρατών με στόχο μόνο προσωπικότητες της αστικής δημοκρατίας και «εχθρούς» του κομμουνισμού το αποδεικνύουν.

Τα τηλεοπτικά και έντυπα μέσα ενημερώσεως αριστερών απόψεων, οι «ιστορικοι και καθηγητες» πλην ελαχιστων εξαιρέσεων ουδεμία αναφορά «ρεπορταζ» κανουν για το προγραμα και τα καθηκοντα του ΚΚΕ όπως αυτά λεπτομερώς περιγράφονται στα προγραμματικά συνέδρια τους, τα οποία είναι η απόλυτος άρνησις του συνταγματικού καθεστώτος της δημοκρατίας και η λεπτομερής επαναστατική ανατροπή της.
Εν συνεχεία παράθετω δυο παραρτήματα.

Ένα που καταγράφει τις αποψεις κομμουνιστών που ανένηψαν περιγράφοντες την ταυτότητα Σταλινισμου-Ναζισμου αλλά και ελλήνων κομμουνιστών που ομολογούν την αηδία τους και τον αποτροπιασμό τους,

Και ένα άλλο με τις διαχρονική αντεθνική συμπεριφορά του ΚΚΕ στην ιστορία της Ελλάδος

Παράρτημα 1.

Ομιλούν κομμουνιστές για τον κομμουνισμό όπως τον βιώσαν...

«Σκοπός τους ήταν να επιτύχουν την τέλεια κοινωνία απομακρύνοντας την αρχή του κακού που ήταν εμπόδιο. Στην περίπτωσι του κομμουνισμού το κακό ήταν η ιδιοκτησία και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες..Επειδή όμως το κακό επέμενε και μετά τον αφανισμό της τάξεως αυτής της ομάδος, στόχος έγιναν όλοι που διεφθάρησαν από το πνεύμα του καπιταλισμού..Στην περίπτωσι του Ναζισμού η αρχή του κακού ήταν ενσωματωμένη στις κατώτερες φυλές και περισσότερο από όλες στην εβραϊκή..Αλλά επειδή το κακό συνέχισε να ζή και μετά τον αφανισμό τους, έπρεπε να εξολοθρευθεί και στις άλλες φυλές, ακόμη και στη Αρεία επειδή είχε μολυνθεί..Οι δυο ιδεολογίες αυτοχαρακτηρίσθησαν φιλανθρωπικές… πρότειναν υψηλά ιδανικά .. και υπαγόρευαν το δικαίωμα και το καθήκον να σκοτώσεις.. Γι αυτό Ναζισμός και Κομμουνισμός είναι ιδεολογίες εξ ίσου εγκληματικές..»

(ομιλία του Alain Besançon* στην Γαλλική 
ακαδημία την 21η Οκτωβρίου 1997)

*******************************
"..Ο αιώνας που πεθαίνει, ο 20ς αιώνας είναι ο αιώνας της αιματοχυσίας, ο αιώνας κατά τον οποίο η ανθρωπότης συνέλαβε και εκτέλεσε την γενοκτονία των Εβραίων, ο αιώνας του Άουσβιτς, των θυμάτων των ΝΑΖΙ. Αλλά επίσης ο αιώνας της κομμουνιστικής τραγωδίας, του Γιαν Παλαχ, των γκούλαγκ, των φρικαλεοτήτων του σταλινισμού... Έχουμε θέσει εξ σου τον Σταλινισμό με τον Ναζισμό, τα Γκούλαγκ με το Άουσβιτς και έχουμε ονομάσει τον Κομμουνισμό ως την τραγωδία του αιώνα. Πως θα μπορούσαμε να το πούμε καθαρότερα και καλλίτερα?..."

"...Ο αιώνας που τελειώνει μας δίδαξε τόσο τραγικά ότι δικαιοσύνη και ελευθερία είναι δυο αδιαχώριστες άξιες.. Κομμουνισμός και ελευθερία απεδείχθησαν ασύμβατοι. Αυτή ήταν η μεγάλη τραγωδία της Ευρώπης μετά το Άουσβιτς...

Αλλά ο Gianni Riotta συνεχίζει ακόμη περισσότερο και μας ζητά "να διακόψουμε την πολιτική σχέση με το Κομμουνιστικό Κόμμα".


Του απαντώ. Έχουμε κάνει περισσότερα από αυτό. Διαλύσαμε το Κομμουνιστικό Κόμμα και το πράξαμε 10 χρόνια νωρίτερα...»

(Εισηγησι του "Walter Veltroni Γ Γενικού Γραμματέα στο πρώτο συνέδριο του κόμματος της Δημοκρατικής αριστεράς)

http://salvatoreloleggio.blogspot.gr/2012/06/1999-labiura-di-veltroni-un-documento.html


*********************************

"Η πίστις μου στον κομμουνισμό είναι όπως η πίστη στην θρησκεία μου. Είναι μια υπόσχεσι για την σωτηρία της ανθρωπότητος. Εάν είναι ανάγκη θα διαθέσω την ζωή μου για να πετυχη και θα το κάνω χωρίς δισταγμό".

(Αντρε Ζιντ πριν επισκεφθη 
την Σοβιετική ένωσι)

"Είναι ανεπίτρεπτο υπο οιασδήποτε συνθήκες τα ήθη να βουλιάζουν τόσο χαμηλά όπως έχει καταφέρει ο κομμουνισμός .Κάνεις δεν μπορεί να διανοηθεί την τραγωδία της...ανθρωπότητας, της ηθικής, της θρησκείας και των ελευθεριών στην πατρίδα του κομμουνισμού, οπου ο άνθρωπος εχει απαξιωθεί απίστευτα.
Αμφιβάλλω αν υπάρχει κάποια χώρα σήμερα έκτος από την Γερμανία του Χίτλερ όπου ο λαός αισθάνεται λιγότερο ελεύθερος περισσότερο υποδουλωμένος και φοβισμένος πιο τρομοκρατημένος από την Σοβιετική ενωσι"


(Αντρε Ζιντ μετα την επιστροφη του 
από την Σοβιετικη ενωσι)

**********************************

"...Και είδα ότι όλοι αυτοί, ας μην τους πω όλους, ήταν περιτρίμματα. Με πιάνει τρόμος άμα σκεφτώ ότι π.χ. αν νικούσε τότε η επανάστασή μας θα είχαμε πρωθυπουργό τον Μάρκο, έναν γελοίο άνθρωπο - τον είδα από κοντά και κατάλαβα τι γελοίος άνθρωπος ήταν - θα είχαμε υπουργό Οικονομικών τον Μπαρτζώτα, θα είχαμε υπουργό της Παιδείας π.χ. τον Στρίγγο, θα είχαμε υπουργό των Εσωτερικών τον άλλον, τον ανεκδιήγητο άνθρωπο που ήρθε από την Κρήτη, τον Βλαντά, ο οποίος ήταν για την εποχή εκείνη ένας ήρωας για τη νεολαία, γραμματέας της νεολαίας κ.τ.λ. Άνθρωποι γελοίοι, χωρίς καμιά παιδεία για να παίξουν έναν ουσιαστικό ρόλο, σαν αυτόν που φιλοδοξούσαν να παίξουν. Κι όμως εκείνη την εποχή, σας επαναλαμβάνω, τους έβλεπα τους ανθρώπους αυτούς σαν γίγαντες.»

(Λεωνίδας Κύρκος στις 3/12/2006 
(συνεντευξις στην καθημερινη) 
διευκρινίζει για το ΚΚΕ και τον ΔΣΕ)

*******************************************

"...Έγραψα κάποτε σ’ ένα άρθρο μου στην Αυγή ότι ευτυχώς που δεν νικήσαμε τον Δεκέμβριο και ευτυχώς που ηττηθήκαμε και στον Εμφύλιο. Γιατί αν νικούσαμε και δημιουργούσαμε εδώ στην Ελλάδα τη λεγόμενη λαϊκή δημοκρατία σήμερα θα είμαστε χειρότερα απ’ ότι είναι οι Ρουμάνοι, οι Βούλγαροι, και οι Αλβανοί..."

(Λεωνίδας Τζεφρώνης - γραμματεύς της ΕΠΟΝ Σπουδάζουσας του ΚΚΕ , μέλος του ΔΣΕ, γνωστός και από την μυθιστορηματική του απόδρασι από τις φυλακές των Βούρλων την 17η Ιουλίου 1955 - αφηγείται στο βιβλίο του Στέλιου Κούλογλου, "Μαρτυρίες για τον εμφύλιο και την Ελληνική αριστερά).

*******************************************

"...Τι θα κάναμε αν κερδίζαμε? …δεν είναι καθόλου δύσκολο να απαντηθεί. Μπορούμε να πούμε χωρίς ενδοιασμούς ότι θα φτιάχναμε ένα καθεστώς παρόμοιο μ’ εκείνα που δημιουργήθησαν σε όλες τις νεοσύστατες λαϊκές δημοκρατίες της Ανατολικής Ευρώπης μετά τον τερματισμό του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Όταν μάλιστα οι ηγεσίες του ΚΚΕ ήταν πάντοτε εξαρτημένες από το κράτος και το κόμμα - οδηγό..."


(Στέλιος Γιατρουδάκης στο ίδιο βιβλίο (σελίς 540), έτερος ομοϊδεάτης αντάρτης του ΔΣΕ στη «διμοιρία καταστροφών» εν συνεχεία , «πολιτικός επίτροπος Αθήνας», εκπαιδευθείς στη «Σχολή Πολιτικών Επιτρόπων» του ΚΚΕ στο Βίτσι

*********************************************

"...Το ΚΚΕ είχε περιέλθει σε μια κατάστασι πλήρους εξάρτησης. Τίποτα δεν γινόταν εάν δεν υπήρχε η έγκριση των Σοβιετικών....Από τότε χάθηκε κάθε αυτοτέλεια. Κι αυτό φάνηκε πολύ καθαρότερα με την ολομέλεια που αποφάσισε για το Μακεδονικό πρόβλημα, με την απόφαση για πλήρη αυτοδιάθεση μέχρι αποχώρησης της Μακεδονίας..."

(Πάνος Δημητρίου, πρόσφυγας στη Τασκένδη, υπεύθυνος του ιδεολογικού τομέως του ΚΚΕ, καταμαρτυρεί (σελίς 473,474)

**************************************************

"... H Δεξιά παραβίασε ανοιχτές πόρτες…Περισσότερο όμως, στους άλλους, καταλογίζω το θάνατο του πατέρα μου, γιατί αν δεν ήταν ο Zαχαριάδης, η Δεξιά δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα.. H θυσία τους, όταν την βλέπεις εκ των υστέρων, ήταν τόσο μή δικαιολογημένη... Δεν θέλανε ποτέ να φανταστούνε ότι είχε επικρατήσει του Xίτλερ ένα τέρας" (ο Σταλιν) ίδιο με αυτόν…Γι' αυτό το τερατούργημα θυσιάστηκαν; Για ένα πράγμα που αποδείχτηκε η μεγαλύτερη απάτη του 20 ου αιώνα; Αυτό ήτανε. Ο υπαρκτός ( Σοσιαλισμός) ήταν η μεγαλύτερη απάτη του 20ου αιώνα". 

(Συνέντευξις του υιού Ν. Μπελογιάννη 
στην Athens' Voice της 13/9/2007)

***************************************************

« ..Όλοι μας μέλη και στελέχη του ΚΚΕ έχουμε μερίδιο ευθύνη . Γιατί σtη δράση τους οι ηγέτες του ΚΚΕ είχαν τη δική μας υποστήριξη και ανοχή χωρίς την οποίαν δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.Μας εξέφραζαν και μας εκπροσωπούσαν. Είμαστε συνυπεύθυνοι για όλα.Για τα φοβερά εγκλήματα του Στάλιν. Για τις δίκες της Μόσχας και τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Για τις εκτελέσεις μυριάδων ανθρώπων.Για το φοβερό ζυγό που επιβλήθηκε στο μεγάλο ρωσσικό λαό.Κai για τον βαρύτερο ακόμη ζυγό που επιβλήθηκε σε τόσες χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης...Κι είμαστε ειδικότερα συνυπεύθυνοι για τα δεινά που έπληξαν την πατρίδα μας και τόσο σημαντικά καθυστέρησαν την οικονομική και κοινωνική της πρόοδο. Για τον Δεκέμβρη και τον Εμφύλιο.Για το αδικοχαμένο αίμα των συντρόφων μας αλλά και των αντιπάλων μας. Για την Ελένη Γκατζογιάννη και τις άλλες μαρτυρικές μανάδες της Ηπείρου.Και για τις αδιάκοπες όσο ηλίθιες προσπάθειες μας να μετατρέψουμε την πατρίδα μας σε σοβιετικό προκτετοράτο".

(Τακης Λαζαριδης από το βιβλίο-ομολογία 
«Ευτυχώς ηττηθήκαμε σύντροφοι»
Tο βιβλιο σε pdf ---> Εδώ


Παράρτημα 2

Σύντομο οδοιπορικό του ΚΚΕ

3ο Εκτακτο Συνέδριο του ΣΕΚΕ (Κ) (26/11/1924-3/12/1924, ΚΚΕ Επισημα κειμενα σ. 517)


«..Αμεσα καθηκοντα του ΚΚΕ επανω στο εθνικο ζητημα ειναι ο αμειλικτος αγωνας εναντιον της καταπιεστικης πολιτικης της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και τη Θράκη, .. ΤΟ ΚΚΕ στον αγωνα αυτο θα υποστηριξη με ολας του τας δυναμεις το εθνικο επνασταστικο κινημα των καταπιεζομενων λαων της Μακεδονιας και Θρακης για τη δημιουργια αναξαρτητων δημοκρατιών..Επισης την αποικιστικη πολιτικη της ελληνικης μπουρζουαζιας στη Μακεδονια και Θρακη ( εννοει την εγκαταστασι Ελληνων προσφυγων απο την Μικρα Ασια και τον Ευξεινο Ποντο) το ΚΚΕ οφειλει να την καταπολεμηση με τον πιο αμειλικτο τροπο .»

Ριζοσπαστης 10/12/1924

Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη: Η ντόπια κεφαλαιοκρατία… καταπιέζει τις εθνικές μειονότητες στη Μακεδονία και στη Θράκη… Η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της. .. Η ντόπια μπουρζουαζία είναι εθνικός δυνάστης και καταπιεστής του μακεδονικού και θρακικού λαού και συγχρόνως ο κοινωνικός δυνάστης της εργατικής τάξεως και των φτωχών αγροτικών και προσφυγικών μαζών..Να γιατί αγωνιζόμαστε εναντίον των εξοπλισμών, εναντίον των πολέμων που προετοιμάζει η κεφαλαιοκρατία, εναντίον της εθνικής καταπιέσεως και του βιαίου εκπατρισμού. Να γιατί αγωνιζόμαστε για την ένωση των τριών τμημάτων της Μακεδονίας και Θράκης και για ενιαία και ανεξάρτητη κρατική τους ύπαρξη…Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! Ζήτω η ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη! »

Ριζοσπαστης 29/01/1925

«..Μακεδόνες, εργάτες και αγρότες...Από τους εναποµείναντες, πιστούς στο µακεδονικό λαό επαναστάτες, εξαρτάται να ενώσουν εκ νέου γρήγορα τις δυνάµεις τους, να ανασυστήσουν εκ νέου την Εσωτερική Μακεδονική Οργάνωση στη βάση της επαναστατικής ενότητας και της πλήρους ανεξαρτησίας από τη βουλγαρική και βαλκανική αστική τάξη και να οδηγήσουν τιςµακεδονικές εργαζόµενες µάζες µαζί µε τους εργάτες και αγρότες των Βαλκανίων στη αποφασιστική µάχη για την ελευθερία και ανεξαρτησία της Μακεδονίας.Η Βαλκανική Κοµµουνιστική Οµοσπονδία, καθώς και τα κοµµουνιστικά κόµµατα της Βουλγαρίας, Γιουγκοσλαβίας και Ελλάδας και οι πλατιές εργατικές µάζες των Βαλκανίων στέκονται αποφασιστικά στο πλευρό του αγωνιζόµενου µακεδονικού λαού, ενάντια στην καταπίεσή του…Με τον αγώνα ενάντια στην αστική τάξη των χωρών τους και ενάντια στον Ευρωπαϊκό ιµπεριαλισµό, µε τον αγώνα για τη δηµιουργία της Βαλκανικής Οµοσπονδίας των εργατοαγροτικών δηµοκρατιών, τα κοµµουνιστικά κόµµατα των βαλκανικών κρατών εξασφαλίζουν ταυτόχρονα και την επιτυχία του αγώνα για κατάκτηση ενιαίας και ελεύθερης μακεδονίας…»

Ριζοσπάστης, 12/07/1935

«Αν δεν νικιόμασταν στη Μ.Ασία, η Τουρκία θα 'τανε σήμερα πεθαμένη και εμείς μεγάλη Ελλάδα. Τη "λευτεριά" μας θα την στηρίζαμε στην υποδούλωση του Τουρκικού λαού. Αυτό εμείς δεν το δεχόμαστε. Το αποκρούουμε κατηγορηματικά. Η αστικοτσιφλικάδικη Ελλάδα στη Μ.Ασία πήγε όχι σαν εθνικός απελευθερωτής μα σαν ιμπεριαλιστική δύναμη, όργανο των εγγλέζων μεγαλοκαρχαριών. Πήγαινε όχι μόνο για να διαιωνίσει την ξενική κυριαρχία πάνω στον Τουρκικό λαό μα και να κάνει την Τουρκία αντισοβιετικό ορμητήριο. Γι' αυτό εμείς όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στη Μικρασία μα και την επιδιώξαμε»

4η Ολομελεια της ΚΕ τουΚΚΕ (28 – 29/7/1948)

«..Η Ελλαδα είναι κράτος ιμπεριαλιστικο που κατεκτησε δια της βιας ολοκληρες περιφέρειες κατοικημενες απο άλλες εθνότητες. Το ΚΚΕ διακηρύττει εν ονοματι των βασικων αρχών του μολσεβικισμού , για τη Μακεδονια και τη Θρακη το σύνθημα του δικαιωματος της αυτοδιαθεσης μεχρι πληρους αποχωρισμου απο το Ελληνικο κρατος , του δικαιωματος για μια ανεξαρτητη Μακεδονια και Θρακη και υποστηρίζει δραστήρια την επαναστικη πάλη του πληθυσμου των περιφερειών αυτων για την εθνικη τους απελευθερωση...» (Επισημα κείμενα ΚΚΕ τομος 3ος, σελις 326)

5η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Πρεσπες 30-31/01/1949)

«..Στη Βόρεια Ελλάδα ο μακεδονικός (σλαβομακεδονικός) λαός τα 'δωσε όλα για τον αγώνα και πολεμά με μια ολοκλήρωση ηρωισμού και αυτοθυσίας που προκαλούν το θαυμασμό. Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι σαν αποτέλεσμα της νίκης του ΔΣΕ και της λαϊκής επανάστασης, ο μακεδονικός λαός θα βρει την πλήρη εθνική αποκατάστασή του έτσι όπως το θέλει ο ίδιος, προσφέροντας σήμερα με το αίμα του για να την αποχτήσει.Οι Μακεδόνες κομμουνιστές στέκονται πάντα επικεφαλής στην πάλη του λαού των.. Γι' αυτό η ενότητα στην πάλη των δύο λαών πρέπει να φυλάγεται σαν κόρη οφθαλμού και να ενισχύεται και να δυναμώνει σταθερά και καθημερινά". ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 6ος, σελ. 337-338).

6η Ολομελεια της ΚΕ του ΚΚΕ (Ουγγαρια Μαρτιος 1956)

«.. Το κόμμα πρέπει να φυλάξει και να δυναμώσει παραπέρα τους δεσμούς ανάμεσα στον ελληνικό και σλαβομακεδονικό λαό, που σφυρηλατήθηκαν μέσα στον κοινό σκληρό αγώνα. Η πάλη ενάντια στην καταπίεση των Σλαβομακεδόνων, η πάλη για την ισοτιμία τους, η αναγνώριση του δικαιώματος να ζούνε λεύτεροι και αφέντες στην πατρική τους γη, δένει τους Μακεδόνες με τους Έλληνες και εμποδίζει τα κατακτητικά σχέδια του Τίτο εναντίον της ελληνικής Μακεδονίας» ("Επίσημα Κείμενα ΚΚΕ", τόμος 7ος, σελ. 18)

Το ΒΗΜΑ, 09/12/2001.Συνεντευξις του Χ. Φλωρακη.

«.. Ο Παγκόσμιος Πόλεμος δεν είχε λήξει και οι επιχειρήσεις συνεχίζονταν. Εμείς θα είχαμε τη δυνατότητα να οργανωθούμε κανονικά και θα κοβόταν η Ελλάδα αλά Κορέα, μισή μισή... Υπήρχε η δική μας προσδοκία. O Κόκκινος Στρατός. Αυτόν περιμέναμε να κάνει προς τα κάτω, αλλά μπήκε μονάχα σαράντα έως πενήντα χιλιόμετρα στην περιοχή της Θράκης, ξαναγύρισε στη Βουλγαρία και πήγε προς τη Γιουγκοσλαβία. Περιμέναμε εμείς ο έρημοι να 'ρθει προς τα κάτω. Δεν ήρθε..»

Ριζοσπαστης 7/5/1998.Δηλωσεις του Φλωρακη στην Εφημεριδα "Νόβα Μακεντόνια" στους «γειτονους» μας των Σκοπιων


«Εγώ στη μεραρχία μου είχα μια διλοχία από Σλαβομακεδόνες, με επικεφαλής τον Πρίκο και τον Γάτσο. Για την Ελλάδα παλεύαμε και οι Ελληνες και οι Σλαβομακεδόνες.» Εως εδω συγκινητικο.Εν συνεχεια αρχιζει το δραμα «Νικηθήκαμε. Κι αναγκάστηκαν οι μαχητές και οι οπαδοί του ΔΣΕ να πάνε στις σοσιαλιστικές χώρες. Και στην Αλβανία πήγαν, κι εδώ ήρθαν, και στη Βουλγαρία πήγαν, και στην Ουγγαρία, και στην Πολωνία, και στην ΕΣΣΔ... Και Ελληνες και Σλαβομακεδόνες. Οι νικητές του εμφυλίου ευκαιρία βρήκαν ορισμένα σλαβομακεδόνικα χωριά ( δεν μας λει ο συντροφος ποια?) που άδειασαν να τα γεμίσουν με κατοίκους από άλλες περιοχές.(!!!) Και υπάρχει ένα πρόβλημα. Υστερα από τον αγώνα τόσων χρόνων αναγκάστηκε η κυβέρνηση Παπανδρέου να δεχτεί τον επαναπατρισμό των πολιτικών προσφύγων, αλλά με τον όρο να είναι Ελληνες το γένος .(για φαντασου προβλημα!!) . Μια θέση στην οποία το ΚΚΕ αντιτάχθηκε από την αρχή και παλεύει ώστε να καταργηθεί η σχετική διάταξη του νόμου. Αυτή είναι η κατάσταση κι εσείς που είστε νέοι να βγάλετε συμπεράσματα για το τι σημαίνει ιμπεριαλισμός».

Αντι επιλογου:

Ολιγα για την λεγομενη εθνικη αντιστασι, απο το βιβλίο«ΕΑΜ-ΕΛΑΣ –ΟΠΛΑ» 
(εκδόσεις «Διεθνής Βιβλιοθήκη» του Αγι Στίνα

(αρχειομαρξιστή, τροτσκιστη παλαιού μέλους του ΚΚΕ, δραπετη των φυλακών της Ακροναυπλιας τον Οκτωβριο του 1942, γνωστού θεωρητικού του αντιεξουσιαστικου χώρου)


«...Αλλά οι ''πολεμικές επιχειρήσεις'' για το ''διώξιμο του κατακτητή'' εκτελούνται από μικρές ομάδες και περιορίζονται σε δολοφονίες μεμονωμένων στρατιωτών ή αξιωματικών, σε παγίδες και ενέδρες εναντίον περιπόλων ή μικρών στρατιωτικών μονάδων και σε μερικά σαμποτάζ σε αφύλακτες σιδηροδρομικές γραμμές. Είναι γνωστό ότι οι αρχές κατοχής απαντούσαν σε κάθε μια από αυτές τις «επιχειρήσεις» με άγρια αντίποινα. Θύματα ήταν ο άμαχος πληθυσμός και οι κρατούμενοι στις φυλακές και στα στρατόπεδα και όχι εκείνοι που τα προκαλούσαν. Ο απολογισμός ήταν τρομακτικός σε βάρος του πληθυσμού, σε θύματα, καταστροφές χωριών κ.λπ. Για έναν γερμανό στρατιώτη, οι Γερμανοί σκότωναν 10 Έλληνες, για έναν αξιωματικό 100 και για συνταγματάρχες και στρατηγούς πάνω από 1000. Ίσως το ΕΑΜ, στον υπολογισμό των θυμάτων να λογάριαζε μόνον εκείνους που προκάλεσαν τα αντίποινα και όχι εκείνους που τα υποστήκαν, τον άμαχο πληθυσμό και τους ομήρους. Βέβαια, τα δικά τους θύματα ήταν πολύ λίγα ή ανύπαρκτα. Ύστερα από κάθε ''πολεμική επιχείρηση'' αυτοί έφευγαν στα βουνά και τον ηρωισμό τους τον πλήρωναν άλλοι. Και ακόμα είχαν κι ένα άλλο κέρδος. Όσοι αγρότες κατόρθωναν να διαφύγουν από τα μπλοκαρισμένα από τους Γερμανούς χωριά, κατέφευγαν στα βουνά και θέλανε δεν θέλανε εντάσσονταν στον ΕΛΑΣ. Στις πρώτες ''πολεμικές επιχειρήσεις'', ας πούμε ότι δεν περίμεναν τόσο άγρια αντίποινα. Αλλά την δεύτερη, την τρίτη, την δεκάτη, την εκατοστή; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ήξεραν τί θα ακολουθούσε ύστερα από την επίθεση τους εναντίον στρατιωτών των αρχών κατοχής.... τα άγρια αντίποινα των αρχών κατοχής, μαζικές σφαγές αθώων, μαζικές εκτελέσεις ομήρων, μαζικές συλλήψεις, μαζικές αποστολές στη Γερμανία, απ' όπου πολλοί λίγοι γύριζαν ζωντανοί, εμπρησμοί χωριών, κ.λπ....»

Και στη «Σύνοψη των Γεγονότων» συμπληρώνει: «..Θα το ξαναγράψουμε και θα το ξαναπούμε. Σε έναν πόλεμο που κρατάει τρία χρόνια, κανείς από την πολιτική, στρατιωτική, πνευματική ηγεσία αυτού τον πολέμου, ούτε πιάστηκε ούτε εκτελέσθηκε ούτε σκοτώθηκε στη μάχη, ούτε τραυματίστηκε ούτε πέρασε από τα κρατητήρια της Μέρλιν. Όλοι είναι σώοι και υγιείς, ούτε μία γρατσουνιά στο πρόσωπο τους. Και είναι αυτοί που με πύρινα άρθρα, με απομνημονεύματα και αναμνήσεις προβάλλουν το έργο τους για εθνική εποποιία, Νέο '21 κ.λπ., και διεκδικούν δάφνες, παράσημα, και συντάξεις...Σήμερα όλοι όσοι δεν θέλουν να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους, τους άλλους και την ιστορία, ξέρουν ότι η «εθνική αντίσταση» σε τίποτε δεν συνετέλεσε ούτε στην απελευθέρωση της χώρας ούτε στην τελική νίκη των συμμάχων ούτε και μπόρεσε να επηρεάσει το ηθικό και την πολεμική ικανότητα του στρατού κατοχής..» 

(Τα γραφει ο Αγις Στινας αρχειομαρξιστής, τροτσκιστης παλαιο μέλους του ΚΚΕ. Εμεις τα αντιγραψαμε για οσους θελουν να ενημερωθουν αληθινα και δεν σκεπτονται δογματικα... )

3 σχόλια:

 1. το προωθω το αρθρο παντου
  προωθησε το και συ σε δικα μας ιστολογια και ξαναβαλτο
  βαλε και αυτο του στρατη μυριβιλη που κυκλοφορει

  http://akommatistoi.blogspot.gr/2013/09/blog-post.html

  τον μπολσεβικισμο βαθεια καταλαβε τον
  δεν θα ψοφησει μονος του
  τσακισε τον!!!!!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αν είναι τόσο κακός ο κομμουνισμός, εμείς ζούμε την απόλυτη κόλαση, από την έλλειψη του.
  Γιαννιώτη αν δεν τα παίρνεις είσαι απλώς κορόιδο για την διαρκή προδοσία σου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Απντησις στον " Ανώνυμος25 Φεβρουαρίου 2015 - 2:35 μ."


  1. Για το ποιο τα επαιρναν και ποιοι ησαν οι εισπρακτορες του κρεμλινου..

  Εφημερις Εστια 22.11.1991

  "...Η τελευταια αποκαλυψις ομιλει δι εισπραξιν πεντε δισεκατομμυριων δραχμων κατά τα τελευταια 15 ετη. Η Μοσχα απεστελλε δια του διπλωματικου σακκου της εδώ πρεσβειας της Σοβιετικης Ενωσεως τα κοκκινα δολλαρια, τα οποια παρελαμβανον, υπογραφοντες τας ηδη ευρεθεισας αποδειξεις επωνυμα ηγετικα στελεχη του κομματος. Εν τουτοις τοσον το ΚΚΕ οσον και οι κατονομαζομενοι αποδεκται των δισεκατομμυριων ετηρησαν ευγγλωττον σιωπην... Δεον να σημειωθη ότι το παρ ημιν Κομμουνιστικο κομμα δεν επαχυνετο (η αληθεια είναι ότι τα εχει τα παχακια της η Θεα του Περισσου) μονο δια των δολλαριων αλλα και μεσω αλλων εμπορικων διαυλων και υποπτων τραπεζικων δοσοληψιων. Ο,τι και να ισχυρισθουν τωρα οι πρακτορες και εισπρακτορες του Κρεμλινου δεν θα δυνηθουν να αποσεισουν την σοβαροτεραν κατηγοριαν ότι υπηρξαν πληρωμενοι και ετεροκινητοι

  2.Για το αν ητο κακος ο κομμουνισμος συντροφε ειναι περιτοο να σου υποδειξουμε να συγκρινης την Βορειο κορεα και τα τεωςω σοβιετοκρατουμενα κρατη για να καταλαβης .

  Ομως ειναι αδυνατον να σκεφθης και να λειτουργησουν συνειρμοι σ αυτο που λεμε " νου" .....Ο δικος σου " νους"εχει παγωσει απο την ψυχωτικη εμμονη του δογματος και της σαριας του κομμουνισμου.

  Ιασων

  ΑπάντησηΔιαγραφή