Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Κλίνατε επ’… ακροδεξιά!

Η εντυπωσιακή άνοδος της Χρυσής Αυγής στις χτεσινές εκλογές, που φαίνεται ότι παγιώνει εν μέσω πολέμου εναντίον της από όλο το πολιτικό σύστημα, ένα ποσοστό της τάξης του 10%, δεν ήταν η μοναδική «εθνικιστική» έκπληξη στην Ευρώπη.

Γαλλία: Αντιθέτως τα “φώτα της προσοχής” από την Χρυσή Αυγή έκλεψε το “Εθνικό Μέτωπο” της Μαρίν Λεπέν. Και μάλιστα καταγγέλλοντας νοθεία. Παρ όλη όμως αυτή την νοθεία, το Εθνικό Μέτωπο... πήρε 25,5% αφήνοντας 10 μονάδες πίσω του το σοσιαλιστικό κόμμα του Ολάντ και 5 μονάδες πίσω το UMP του Σαρκοζί!

Συγκεκριμένα κατήγγειλε, το Εθνικό Μέτωπο: «Το υπουργείο Εσωτερικών επέλεξε να εμποδίσει τη νίκη του Εθνικού Μετώπου απλώς απαγορεύοντάς του να εκπροσωπηθεί σε κάποιες περιοχές» της χώρας, αναφέρει το FN σε ανακοίνωσή του. Το κόμμα της Μαρίν Λεπέν καταγγέλλει συγκεκριμένα «την έλλειψη ψηφοδελτίων του Εθνικού Κόμματος» ή «την ύπαρξη ψηφοδελτίων του FN που δεν αντιστοιχούσαν στην εκλογική περιφέρεια του εκλογικού κέντρου» όπου εντοπίστηκαν σε πολλές περιοχές. «Οι πολλές αντιξοότητες μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η νοθεία είναι μαζική», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Αυτός ο εφευρετικός χειρισμός της ψήφου των Γάλλων πρέπει να σταματήσει αμέσως και οι νομάρχες πρέπει να κάνουν τα πάντα ώστε να μεταφερθούν σε όλες τις περιοχές της Γαλλίας τα ψηφοδέλτια του Εθνικού Κόμματος».Το FN σημειώνει ότι μετά το πέρας της εκλογικής διαδικασίας θα ζητήσει «να πέσει φως στους χειρισμούς του καθεστώτος».

Βέλγιο: Ποσοστό της τάξης του 30% φέρεται να παίρνει το εθνικιστικό φλαμανδικό κόμμα N-VA του Βελγίου, με καταμετρημένο περίπου το ένα πέμπτο των ψήφων, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στο Βέλγιο, μαζί με τις ευρωεκλογές. Ωστόσο το ποσοστό αυτό ενδέχεται να αλλάξει, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει συμπεριληφθεί στα αποτελέσματα η καταμέτρηση από ικανό αριθμό εκλογικών τμημάτων στον γαλλόφωνο νότο της χώρας. Οι ψηφοφόροι φαίνεται πάντως ότι "τιμώρησαν" το Σοσιαλιστικό κόμμα του πρωθυπουργού Έλιο Ντι Ρούπο.

Δανία: Danske Folksparti 23,1% - πρώτο κόμμα. Θριάμβευσε και στη Δανία το εθνικιστικό κόμμα. Το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας αναμένεται να κερδίσει την πρώτη θέση -το τηλεοπτικό δίκτυο TV2 του δίνει το 24,9% των ψήφων, ενώ το κρατικό κανάλι DR δείχνει το κόμμα να κερδίζει 23,1%. Αυτό σημαίνει ότι το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας θα έχει πλέον στην ευρωβουλή τρεις έδρες, σε σύνολο 13 για τη Δανία, έναντι μίας που είχε μέχρι τώρα. Το κυβερνών κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών βρίσκεται στο 20,5%, σύμφωνα με το DR, γεγονός που σημαίνει ότι θα διαθέτει επίσης τρεις έδρες στο ευρωκοινοβούλιο, από τέσσερις.

Αυστρία: Το OVP, που είχε κερδίσει και τις ευρωεκλογές του 2009 με ποσοστό 30%, φέτος πέφτει στο 27,1-27,9%%. Οι Σοσιαλδημοκράτες (SPO), ο εταίρος του OVP στον κυβερνητικό συνασπισμό, παραμένουν σταθεροί γύρω στο 24%. Το εθνικιστικό, δεξιό ευρωσκεπτικιστικό Κόμμα των Ελευθέρων (FPO) έρχεται τρίτο με ποσοστό περίπου 20%, καταγράφοντας μεγάλη άνοδο σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές, όπου είχε συγκεντρώσει μόνο 13%.

Κύπρος: 2,7% το ΕΛΑΜ δεν φτάνει το όριο του 7% (αλλά βγάζει με αυτό το ποσοστό 2 βουλευτές σε εθνικό επίπεδο)

Πολωνία: Το Ruch Narowsky 1,5% - δεν ξεπερνά το όριο του 5%

Μάλτα: Παλεύει ψήφο με ψήφο για να βγάλει έδρα το μαλτέζικο Imperium Europa!

Σουηδία: Οι Σουηδοί Δημοκράτες 7%

Ουγγαρία: Δεύτερο κόμμα το Jobbik με 15,22% και τρείς έδρες

Γερμανία: Εκλέγεται ευρωβουλευτής ο Udo Voigt του NPD, που έχει βρεθεί επανειλημμένα σε συγκεντρώσεις της ΧΑ στην Αθήνα. Το ευρωσκεπτικιστικό AfD 6,5% και το εθνικιστικό NPD 0,8%.

Φινλανδία: Οι "αληθινοί Φινλανδοί" παίρνουν περίπου 12,8%

Ολλανδία: Ήττα του Βίλντερς με ποσοστό 11,2% και τέταρτη θέση. το ευρωσκεπτικιστικό, αντιισλαμικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Γκέερτ Βίλντερς φέρεται να καταλαμβάνει την τέταρτη θέση παρά τις δημοσκοπήσεις που το εμφάνισαν πρώτο με 23%. Πολλοί κατηγορούν γι' αυτό την συνεργασία του με το γαλλικό “Εθνικό Μέτωπο”.

Ένας νέος άνεμος φυσά στην Ευρώπη

Το καλύτερο σχόλιο στο διαδίκτυο όμως το διάβασα από έναν φίλο μου. Ο οποίος σχολιάζοντας συνολικά τα αποτελέσματα, αλλά και της Ελλάδας πιο πολύ έγραψε: Όπως σε όλες τις εκλογές, έτσι ακριβώς πρέπει να είναι η στάση μας. Χαιρόμαστε που αντέξαμε. Αλλά το θέμα δεν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα, όσο η απήχηση που έχουμε στην κοινωνία. Ο σκοπός μας ως εθνικιστές, ξέρουμε καλά πως δεν είναι να κερδίσουμε την πλειοψηφία. Είναι να γίνουμε όλοι μας επιτέλους η κρίσιμη μάζα, η πρωτοπορία, η πρωτοκαθεδρία του αγώνα για μια μεγάλη αλλαγή, την επανάσταση της Παράδοσης και του Μέλλοντος. Και με βάση αυτά, είναι νίκη. Γιατί αναγκαστικά, περιοριζόμαστε σε μικρά βήματα, πρέπει να παλεύουμε απέναντι σε θηρία και τέρατα. Και αντέχουμε. Επιβιώνουμε. Μεγαλώνουμε. Και βλέπουμε ότι για πρώτη φορά, δεν είναι ένα σποραδικό φαινόμενο, αλλά μια κατάσταση που υπάρχει πλέον σε όλη την Ευρώπη, από Βορρά έως Νότο, κι από εμάς στην Ανατολή, μέχρι και την Δύση. Και εκεί ακριβώς είναι ο λόγος που σήμερα ΠΡΕΠΕΙ να χαιρόμαστε. Γιατί άλλαξε ο άνεμος, και πλέον φυσάει στα δικά μας πανιά.

Και αυτή είναι η αλήθεια. Πλέον στην Ευρώπη, ο καιρός αλλάζει. Αλλάζει και τα πατριωτικά κόμματα βρίσκονται πλέον στο επίκεντρο των πολιτικών εξελίξεων και όχι τους παρίες της πολιτικής ζωής. Είναι σαφές ότι πρόκειται για μία ιστορική νύχτα για το μέλλον της Ηπείρου. Το σίγουρο είναι ότι οι πολιτικές ισορροπίες έχουν πια διαταραχθεί και τα συστημικά κόμματα νοιώθουν την ζεστή ανάσα των πατριωτών στον λαιμό τους!

Δημήτρης Παπαγεωργίου

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου