Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Εφημερίδα "Ακρόπολις": Πόσο πάει η τιμή ενός… ανεξάρτητου βουλευτή;

Ο δημοσιογράφος Άρης Σπίνος αποκαλύπτει τις υπόγειες διαδρομές του Μαξίμου για την εκλογή του Προέδρου Δημοκρατίας.

"Είμαι ανεξάρτητος βουλευτής. Πόσο πάει;

Μέχρι την Κυριακή το πανηγυράκι του ανασχηματισμού θα έχει τελειώσει. Ξανά με... μολύβι και χαρτί θα ψάξουν τα μέλη του club των "180". Συζητούσα με δύο ανεξάρτητους «γαλάζιους» βουλευτές. Τους ρώτησα τι θα κάνουν με το θέμα της ψήφισης ή όχι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας. Επειδή γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, η κουβέντα μας δεν έχει περικοκλάδες, αλλά μπήκε κατευθείαν στην ουσία.

Με λίγα λόγια κατάλαβα ότι και οι δύο είναι «ανοικτοί» σε προτάσεις. Της επιβίωσης το κάγκελο! Κανένας δεν είναι διατεθειμένος να παραδώσει την βουλευτική του έδρα αρκετούς μήνες νωρίτερα από τη λήξη της θητείας αυτής της βουλής. Αυτό βέβαια, όπως συμπέρανα από την συζήτηση που είχα, δεν οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν «γη και ύδωρ», την ψήφο τους δηλαδή, χωρίς επάξιο αντάλλαγμα! Θεμιτό ή αθέμιτο!

Όποιον Έλληνα κι αν ρωτήσεις, ακόμα και λαθρομετανάστη που βρίσκεται μερικούς μήνες στην πατρίδα μας και έχει αντιληφθεί την σαπίλα που διέπει την πλειοψηφία του πολιτικού συστήματος, θα σου πει ότι όλα αυτά έχουν μία τιμή! Αν βέβαια αυτό το πεις δημόσια θα σε ονομάσουν «φασίστα», «μέλος εγκληματικής οργάνωσης», που είσαι εναντίον των δημοκρατικών θεσμών.

Οι Έλληνες πολιτικοί ούτε εξαγοράζονται, ούτε πουλούν την συνείδηση τους έναντι του Μαμωνά. Αυτό λέει το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ας το αφήσουμε όμως αυτό για να γίνουμε πιο σοβαροί και ας επιστέψουμε στα συμπεράσματα της κουβέντας που είχα. Απέκτησα την πεποίθηση ότι προς το παρόν η συγκυβέρνηση ανιχνεύει προθέσεις, ανεξαρτήτως ανταλλαγμάτων, προκειμένου να δει εάν το club των «180» μπορεί να μαζευτεί. Υπάρχουν δύο δεδομένα. Το πρώτο είναι ότι κανένας δεν έχει διάθεση να αφήσει την βουλευτική Mercedes, τις 8.000 ευρώ το μήνα και τα κάθε είδους «τυχερά», προκειμένου να εξασφαλίσει τη σίγουρη… μη επανεκλογή του.

Ακόμη κι αυτοί που βρίσκονται εντός των μαντριών. Το δεύτερο είναι ότι θα ζητήσουν 10 για να πάρουν 3. Το ζήτημα που τίθεται είναι η αξιοπιστία αυτών που τάζουν. Αυτό είναι το τελικό συμπέρασμα. Παρόλα αυτά όμως, επειδή στην κουβέντα που κάναμε πήραμε χαρτί και μολύβι, ακόμη και με βάση τα πιο αισιόδοξα σενάρια, με το ζόρι ο αριθμός αγγίζει τους 175. Εάν μάλιστα οι εξελίξεις στη ΔΗΜΑΡ οδηγήσουν στη διάλυση το «μαγαζί», τότε αυτός ο αριθμός κατέρχεται και ακουμπάει το νούμερο 170. Όλα αυτά θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Τότε η κυβέρνηση θα γνωρίζει εάν το club θα κάνει εγκαίνια ή η μπουλντόζα τέλος Φεβρουαρίου οδεύει προς γκρέμισμα των πάντων. Λίγο ή πολύ όλα αυτά τα αυτονόητα αλλά ίσως αυτό το άρθρο τα βάζει σε μία σειρά. Οι 23 ανεξάρτητοι βουλευτές νιώθουν για πρώτη φορά πόση δύναμη έχει η ψήφος τους.Οι χθεσινοί βουλευτές της «καρπαζιάς» γίνονται σήμερα καθοριστικοί παράγοντες που θα στηρίξουν ή θα γκρεμίσουν την κυβέρνηση.

Θα διαπραγματευτούν μέχρι και τη θέση που υπηρετεί ο ξάδελφος τους στον αγροτικό συνεταιρισμό Κάτω Αχλαδιάς προκειμένου να γίνει προϊστάμενος από γελαδάρης! Τέτοιου είδους «λεπτομέρειες» μπορούν εύκολα να τακτοποιηθούν.

Οι «βαλίτσες» είναι αυτές που δημιουργούν πρόβλημα γιατί δεν είναι διαθέσιμοι πλέον επιχειρηματίες-θύματα να στηρίξουν κάτι το οποίο είναι βέβαιο ότι θα έχει αστάθεια όταν θα γίνουν κανονικά οι εκλογές. Ο χρόνος είναι πάντα προς όφελος του κατηγορουμένου, λένε οι δικηγόροι. Το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Κάθε μέρα είναι μια αναβολή μέχρι να γίνει η δίκη που θα ορίσει ο δικαστής-λαός. Το Οκτώβρη για αυτό το θέμα θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις. Μέχρι τότε ας προσέχουν οι «ορφανοί βουλευτές» γιατί τα καλώδια έχουν κοκκινίσει και ο σούπερ κοριός έχει βάλει φωτιές!

Το ΣΔΟΕ κάνει την δουλειά του όσο μπορεί καλύτερα, αλλά αν τύχει και καμία δικογραφία «αλά Μιχελάκη», βοηθάει τα εγκαίνια του club! Αντώνη καλημέρα!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου