Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Το χρονικό της σύλληψης Μαζιώτη (φωτο)

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μαζιώτης σε συνεργασία με άλλα άτομα επιχείρησε να κάνει ληστεία σε κατάστημα στην οδό Ερμού.

Η σύλληψη ήταν επεισοδιακή καθώς, έπεσαν πυροβολισμοί, τραυματίσθηκε ένας αστυνομικός, ενώ οι κακοποιοί έριξαν τουλάχιστον μια χειροβομβίδα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τραυματίστηκαν... δυο τουρίστες, ένας αστυνομικός αλλά και ο ίδιος ο Μαζιώτης. 

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν έπειτα από πληροφορίες για ύποπτο άτομο σε κατάστημα Ερμού και Αθηνάς, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ επιχείρησαν να του κάνουν έλεγχο, αλλά πυροβόλησε εναντίον τους, με αποτέλεσμα να γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών.

Ακολούθησε καταδίωξη και στην οδό Μητροπόλεως 44 έγινε δεύτερη συμπλοκή, κατά την οποία τραυματίστηκε στο πόδι ένας από τους αστυνομικούς και σοβαρά ο ύποπτος, ο Νίκος Μαζιώτης.

Σε νοσοκομείο της Αθήνας, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, για τις πρώτες βοήθειες μεταφέρθηκαν και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός, οι οποίοι δεν διατρέχουν κίνδυνο. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύμα στον μηρό, από σφαίρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης, οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος στον ώμο νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό.

Στο μεταξύ, το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει μια φωτογραφία, που σύμφωνα με πληροφορίες, του popaganda.gr, ο Μαζιώτης είναι τραυματισμένος ξαπλωμένος στο έδαφος…


Πως είχε εξαφανιστεί…

Ο Νίκος Μαζιώτης θεωρείται ως ο εγκέφαλος των Επαναστατικών Πυρήνων και μαζί με την σύντροφό του Παναγιώτα Ρούπα, είχαν εξαφανιστεί αφού είχαν αφεθεί ελεύθεροι λόγω παρέλευσης του 18μηνου της προφυλάκισής τους τον Οκτώβριο του 2011.

Τότε, το Συμβούλιο Εφετών είχε αντικαταστήσει την προφυλάκιση με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων ήταν: απαγόρευση εξόδου από την χώρα, παραμονή εντός του νομού Αττικής και παρουσίαση τους κάθε 5 ημέρες στο ΑΤ της περιοχής τους. Επισημαίνεται ότι οι όροι δεν τηρήθηκαν…


Ποιος είναι ο Νίκος Μαζιώτης

Ο αρχηγός του Επαναστατικού Αγώνα στο βιογραφικό του έχει συλλήψεις για επεισόδια και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ στρατιωτική θητεία δεν υπηρέτησε ως αρνητής στρατεύσεως.

Ο Νίκος Μαζιώτης είχε αναλάβει την ευθύνη για την βόμβα στο υπουργείο Εσωτερικών τον Δεκέμβρη του 1997 και ανήκε στην οργάνωση «Αναρχικοί Αντάρτες Πόλεων».

Ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν εξερράγη τότε στο υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με βάση αποτύπωμα που βρέθηκε συνέλαβε τον Νίκο Μαζιώτη, ενώ οι αστυνομικοί εντόπισαν στο Καματερό εκρηκτικές ύλες και όπλα.

Στην απολογία του το 1997 ο Νίκος Μαζιώτης έλεγε: «η διαφορά της δικατορίας με την κοινοβουλευτική δημοκρατία είναι οτι η μεν στρατιωτική δικτατορία επιβάλλεται κυριως με την ωμή βια, η δε δημοκρατία -σε εισαγωγικά- επιβάλλεται περισσότερο με το διανοητικό έλεγχο των πολιτών με όπλο τα ΜΜΕ, με την εξαπάτηση».

Πρωτοδίκως ο Νίκος Μαζιώτης καταδικάσθηκε από ορκωτό δικαστήριο σε κάθειρξη 15 ετών, καθώς του αναγνωρίσθηκαν μη ταπεινά αίτια.

Στο εφετείο, η ποινή του μειώθηκε στα 5,5 χρόνια, λόγω του απρόσφορου της έκρηξης. Εξέτισε τα 3/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου