Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Αυτά δεν τα θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών

Πατήστε για μεγέθυνση 
Όλοι ξέρουμε που το πάει η Μαρία Ρεπούση (φωτο): επιθυμεί τον θρησκευτικό και εθνικό αποχρωματισμό της ελληνικής κοινωνίας
Πλέον, μετά την εκλογική καθίζηση της ΔΗΜΑΡ, είναι παραπάνω από φανερό ότι "καλοβλέπει" τον εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ.

Πριν από τρεις ημέρες η Μαρία Ρεπούση δήλωσε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της αριστεράς και η εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας» κάνοντας παράλληλα λόγο για τη...
«συγκρότηση ενός μεγάλου κοινού ψηφοδελτίου με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ και συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ, των Οικολόγων και ενός κομματιού του ΠΑΣΟΚ που καταλαβαίνει ότι η συστράτευση με Αντώνη Σαμαρά είναι στροφή προς την δεξιά και την άκρα δεξιά, στη βάση κάποιων προγραμματικών σημείων».

Είναι σαφές ότι αν έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα αλλάξουν τα σχολικά εγχειρίδια ΑΜΕΣΩΣ, ενώ πολύ πιθανόν είναι, όπως λένε πηγές της Κουμουνδούρου, να «επιστρέψει» το προσβλητικό για τους Έλληνες «βιβλίο Ιστορίας» της Ρεπούση στην Στ’ Δημοτικού. Χαρακτηριστικό είναι πως στο κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς γίνονται συχνές αναφορές στο όνομα του καθηγητή και υποστηρικτή της προαναφερόμενης αριστερής πολιτικού Αντώνη Λιάκου, για το υπουργείο Παιδείας.

«ΚΑΥΓΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΣ»... ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ


Στις 21 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Χρήστος Μαχαίρας δήλωσε με αφορμή τα όσα λέγονταν και γράφονταν για το αντιρατσιστικό, ότι «η κυρία Ρεπούση είναι μόνιμος στόχος διαφόρων κύκλων, που αποσιωπούν ή παραχαράζουν τι ακριβώς υποστηρίζει. Η θέση της δεν έχει καμία σχέση με άρνηση του ιστορικού γεγονότος του διωγμού και της σφαγής των Ελλήνων του Πόντου. Όπως συμβαίνει και με ορισμένους άλλους ιστορικούς, θέτει το ερώτημα αν στην περίπτωση των Ποντίων συγκροτείται νομικά η έννοια της γενοκτονίας».

Με λίγα λόγια, την κάλυψε σε ένα θέμα το οποίο αγγίζει όλους τους Έλληνες και όχι μόνο όσους έλκουν την καταγωγή τους από την καθ’ ημάς Ανατολή. Μετά τις δηλώσεις της υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, άλλαξε ρότα – για το καλό των εσωτερικών ισορροπιών στη ΔΗΜΑΡ η οποία ταλανίζεται από αποχωρήσεις: «Καθένας και καθεμία δικαιούνται να εκφράζουν τις απόψεις τους. Άλλωστε, απόψεις χρειαζόμαστε και όχι αφωνία. Και γι’ αυτό γίνονται τα συνέδρια. Στο κείμενο αποφάσεων για το συνέδριο, το οποίο έχει ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία από την Κεντρική Επιτροπή, υπογραμμίζεται ως βασική και αδιαπραγμάτευτη θέση η πολιτική αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ.


Σε σχέση λοιπόν με τις διάφορες απόψεις που διατυπώνονται, η ΔΗΜΑΡ ούτε διαλύεται, όπως προεξοφλούν κάποιοι, ούτε θα διαχυθεί σε άλλα κόμματα. Το έχουμε πει ότι στοχεύει στο σχηματισμό ενός νέου μπλοκ εξουσίας, με προοδευτική κατεύθυνση για τον τόπο... Δεν συμφωνώ ούτε διαφωνώ με οποιαδήποτε πρόταση. Λέω ότι η ΔΗΜΑΡ προσέρχεται σε ένα συνέδριο και θα ακούσουμε και την κυρία Ρεπούση και οποιονδήποτε άλλο σύντροφο ή συντρόφισσα θέλει να εκφράσει άποψη. Η μεγάλη πλειοψηφία, όμως, του κόμματος λέει ότι η ΔΗΜΑΡ είναι πολιτικά και οργανωτικά αυτόνομη, αυτοτελής ως κομματικός μηχανισμός». Επίσης, ο κ. Μαχαίρας σε ερώτηση που του τέθηκε τόνισε πως «οι απόψεις συζητιούνται στο συνέδριο κι όχι στα τηλεπαράθυρα».

Η Μαρία Ρεπούση απάντησε μέσω των social media και συγκεκριμένα το facebook, λέγοντας πως «θα ήθελα να απαντήσω στον αγαπητό μου φίλο Χρήστο ότι περίμενα υπομονετικά το συνέδριο του κόμματος, διατύπωσα με σαφήνεια την άποψή μου στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του Πειραιά στην οποία ανήκω και μετά δέχθηκα να μιλήσω για την πρότασή μου δημόσια. Μαθήματα κομματικής δεοντολογίας δεν δέχομαι». Όπως και να έχει, η ΔΗΜΑΡ δεν έχει κανένα μέλλον, ενώ ο Φώτης Κουβέλης είναι φανερό πως έχει αρχίσει να προσχωρεί στη λογική μιας συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΝ


Όλα είναι πλέον στα χέρια των πολιτών, όπως είναι και το ποιος και τι θα διδάσκει ή θα «διδάσκει» στα Ελληνόπουλα. Για να αποσυρθεί το ανθελληνικό σχολικό εγχειρίδιο της Μαρίας Ρεπούση, δόθηκε σκληρός αγώνας από τους πατριώτες, στους οποίους η κοινωνία έβαλε πλάτη με τις σφοδρές αντιδράσεις της.

Οι επόμενες γενιές και η ιστορία, θα κρίνουν πολλούς και πάρα πολύ αυστηρά, αν για δεύτερη φορά μετά το 2009 επιλεγεί στην κάλπη ο εθνομηδενισμός. Μια τελευταία υπόμνηση: δεκάρα δεν δίνει για την οικονομική κρίση και την ανακούφιση των Ελλήνων ο ΣΥΡΙΖΑ. Η κρίση αποτελεί για την Κουμουνδούρου πρώτης τάξεως ευκαιρία – έτσι τη βλέπουν τουλάχιστον οι αριστεριστές, ενώ αν θα μεριμνήσει για κάτι η ηγεσία των εθνομηδενιστών, θα είναι η συνέχισή της, ώστε να «πατήσει» και να εδραιωθεί στις συνθήκες ταξικού μίσους που πιστεύει ότι θα δημιουργηθούν. Ό,τι ακριβώς γίνεται στη Βενεζουέλα... Αυτά όμως δεν τα θέλει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου