Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Ζήγρας προς Άκη: "Βγάλε τα φουστάνια, ρε, και ομολόγησε για να σώσεις το παιδί σου"!

Την αποφυλάκισή τους διεκδίκησαν χθες, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση με τις «χρυσές μίζες» από εξοπλιστικά προγράμματα, η Βίκυ Σταμάτη και η Αρετή Τσοχατζόπουλου. Την ίδια στιγμή η ένταση χτύπησε και πάλι «κόκκινο», με τον Άκη Τσοχατζόπουλο να διαπληκτίζεται με τον πρώτο εξάδελφό του και συγκατηγορούμενό του Νίκο Ζήγρα. Αφορμή στάθηκε το αίτημα της κόρης του πρώην υπουργού για αναστολή εκτέλεσης της ποινής των 12 ετών κάθειρξης που της έχει επιβληθεί.
«Βγάλε τα φουστάνια, ρε, και ομολόγησε για να βγάλεις το παιδί σου από τη φυλακή! Θες να μη δικαστείς κιόλας. Είσαι εγκληματίας. Έχεις χαντακώσει το παιδί σου. Ομολόγησε, για να μπορέσουν να αναπνεύσουν και άλλοι κατηγορούμενοι» είπε με έντονο ύφος ο Νίκος Ζήγρας στον Άκη Τσοχατζόπουλο, ο οποίος στους ίδιους υψηλούς τόνους απάντησε: «Δεν πας καλά, ρε τρελέ!», ωστόσο ο μοιραίος άνθρωπος στη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου δεν σιώπησε και συνέχισε με την ίδια ένταση να του λέει: «Εγώ δεν πάω καλά; Που βλέπεις την κόρη σου δυόμισι χρόνια στη φυλακή και δεν λες την αλήθεια...".
Νωρίτερα, η Αρετή Τσοχατζόπουλου ζήτησε την αποφυλάκισή της για χάρη των τριών παιδιών της. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη, η οποία νοσηλεύεται στο Δρομοκαΐτειο και δεν ήταν παρούσα στη διαδικασία. Ο δικηγόρος επικαλέστηκε ψυχιατρική γνωμάτευση η οποία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αυτοκτονικής συμπεριφοράς» της εντολέως του.

Για το αίτημα αποφυλάκισης της συζύγου του κατέθεσε ως μάρτυρας ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι «βρεθήκαμε στη φυλακή όλη η οικογένεια με εξοντωτικές ποινές. Εκτός από εμένα, η γυναίκα και η κόρη μου. Παντελώς αθώοι άνθρωποι. Τίποτα δεν μπορεί να αποδειχθεί. Δικάζετε με βάση την οικογενειακή ευθύνη. Είναι δυνατόν;». Στη συνέχεια, ο πρώην υπουργός ζήτησε την αποφυλάκιση της Βίκυς Σταμάτη για χάρη του 8χρονου γιου τους. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε και η δίκη θα συνεχιστεί στις 25 Νοεμβρίου.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου