Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Αναρχικέ, η υπόθεση Ρωμανού δεν θα αλλάξει τη ζωή κανενός κακομοίρη…

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του αναρχικού είναι η ντομπροσύνη, λέει τα σύκα σύκα, δεν είναι διπρόσωπος και υποκριτής διότι αυτά είναι αστικά χαρακτηριστικά ανεπτυγμένα από δειλούς ανθρώπους που προτιμούν να υπεκφεύγουν παρά να υπερασπίζονται τα πιστεύω τους. Είμαι σίγουρος βέβαια πως και συ δεν πιστεύεις πως ο Ρωμανός κάνει απεργία πείνας για να σπουδάσει στο αστικό ΤΕΙ που πέρασε. Γνωρίζεις πολύ καλά πως ο Ρωμανός θέλει να παίρνει άδειες για να φεύγει από το ζοφερό και μαύρο περιβάλλον της φυλακής που ποτέ δεν πίστευε πως θα τον φιλοξενούσε. Ο Ρωμανός θέλει αυτό που θέλουν όλοι οι φυλακισμένοι και το παραδέχεται βέβαια και ο ίδιος, θέλει "ανάσες ελευθερίας". 

Θέλει να βγαίνει από το βρωμερό ανθρωποφυλάκιο και να ανταμώνει με κανονικούς ανθρώπους, αυτό που θέλει και ο βιαστής και ο δολοφόνος και ο ληστής και ο παιδεραστής και κάθε άνθρωπος, ελευθερία και αυτοδιάθεση. Και συ βέβαια σαν αναρχικός είσαι υπέρ της κατάργησης των φυλακών και της απελευθέρωσης όλων των φυλακισμένων, άσχετα αν ο αγώνας σου ήταν ποτέ πετυχημένος. Επ’ ευκαιρία να αναφέρω πως ο αποτελεσματικότερος ελευθερωτής φυλακισμένων που γνώρισα, με εκατοντάδες αποφυλακίσεις είναι ο Νήφων, ο μοναχός του Αι Νικόλα. Μάζευε χρήματα από φουκαράδες και έδινε όχι ανάσες αλλά χρόνια ελευθερίας σε τιποτένιους ανώνυμους εγκληματίες που δεν είχαν να πληρώσουν τις εγγυήσεις τους και δεν μπορούσαν να κάνουν απεργία πείνας διότι δεν θα το μάθαινε ούτε ο δεσμοφύλακάς τους... 

Αυτό λοιπόν που θα έπρεπε να ανεβάσεις σαν αίτημα αν θέλεις να είσαι συνεπείς αλλά και πραγματικά αλληλέγγυος, είναι να πάρει ο Ρωμανός άδειες για να συγχρωτίζεται με τους κολλητούς του και την οικογένειά του, φαντάσου αναρχικέ είσαι τόσο ευνουχισμένος από τα μικροαστικά καλούπια που δεν τολμάς να γράψεις αυτό που σε εκφράζει πλήρως "ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΡΩΜΑΝΟ". Άσε κατά μέρος το Δημοκρατικό δικαίωμα στη μόρφωση, διότι ούτε Δημοκράτης είσαι, καθότι αναρχικός, ούτε η αστική μόρφωση έχει αξία για σένα. 

Το αμείλικτο ερώτημα αναρχικέ αγωνιστή είναι γιατί το Ρωμανό; Γιατί προτάσεις το στήθος σου στα ΜΑΤ των αστών για τον γιό της Μάνας των Βορείων προαστίων, για τον φυλακισμένο που τον υπερασπίζεται ο Ραγκούσης και τον προστατεύει όλος ο Συριζαίικος βουλευτικός αστικός εσμός, γιατί αναρχικέ μου συντάσσεσαι με τον μόνο φυλακισμένο που έχει νομική και πολιτική προστασία που δεν αγωνίζεται για κάποια ιδέα αλλά για τον εαυτό του και μόνο, αφήνοντας τους χιλιάδες άλλους ανώνυμους κακομοίρηδες φυλακισμένους που έχουν ένα σωρό δικαιώματα αλλά δεν τα έχουν καν ανακαλύψει και εννοείται πως δεν έχουν κανέναν τρόπο να τα διεκδικήσουν. 

Πως αφήνεσαι να γίνεις ο χρήσιμος ηλίθιος ενός συστήματος εξουσίας που ακόμα και ο Ρωμανός το έχει γραμμένο... Εννοείται πως δεν περιμένω απάντηση; Οι ερωτήσεις αυτές αφορούν αναρχικούς. 
Σεβόμενος το νεαρό της ηλικίας σου και το δικαίωμά σου στο παιχνίδι. 

Πάρις Καλοδημίδης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου