Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Παπούλιας: Ο θλιβερός πρόεδρος της "δημοκρατίας" μας

Με αφορμή την προεδρολογία, θα θέλαμε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω και να μιλήσουμε για έναν από τους χειρότερους δαίμονες της Ελληνικής πολιτικής σκηνής, τον θεσμό του προέδρου της δημοκρατίας αλλά και τον τρέχων πρόεδρο καθ' αυτό, έναν πολιτικό που δυστυχώς δεν αρκέστηκε στα πεπραγμένα της ΠΑΣΟΚικής εποχής, αλλά συνεχίζει ακόμη και σήμερα να δημιουργεί παραφωνίες σε έναν ήδη επιβαρυμένο θεσμό.

Ο Θεσμός καθ' αυτός

Πάμε κατ' αρχάς να μιλήσουμε για τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ελλάδα που είναι απόλυτα απαξιωμένος και διακοσμητικός. Κατά την "μεταπολίτευση" οι κυβερνήσεις μας σε κάθε αναθεώρηση του συντάγματος ψαλίδιζαν τις αρμοδιότητες του, με αποτέλεσμα να έχουμε Προεδρευόμενη Δημοκρατία στα χαρτιά. Παρένθεση: Είναι ειρωνικό πως οι "δημοκράτες" των δύο μεγάλων κομμάτων (καλώς) δεν ήθελαν Βασιλευομένη μεν, αλλά από την άλλη, κατάντησαν τα έδρανα της Βουλής κληρονομική δημοκρατία, καθώς γενιές ολόκληρες από ανίψια και παιδιά προηγούμενων βουλευτών συνεχίζουν την... οικογενειακή επιχείρηση. Ακόμη ποιο ειρωνικό;: Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας που είναι διακοσμητικός, μπορεί να εκλεγεί μόνο δύο φορές στο αξίωμα σε αντίθεση με Βουλευτές και Πρωθυπουργό!

Ο πρόεδρος της δημοκρατίας λοιπόν, από πρώτος πολίτης αυτής της χώρας, κατέστη κομπάρσος για να μπορούν οι κυβερνήσεις να διατελούν απερίσπαστα το "έργο" τους, χωρίς μπελάδες και πραγματικό έλεγχο. Με μικρές εξαιρέσεις (βλ. Σαρτζετάκης) για την εκλογή του αποφασίζονταν να είναι ένας κοινής από την κοινωνία αποδοχής άνθρωπος - ένας σοφός Άγιος Βασίλης του στυλ του ακαταλαβίστικου υπέργηρου Γερό-Καραμανλή, του σοβαρού αλλά πολιτικά καμένου Στεφανόπουλου ή του "έμπειρου" διαπραγματευτή Παπούλια. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας πλέον έχει χρησιμότητα κυρίως στο να παραδίδει το κύπελλο Ελλάδος ποδοσφαίρου, στο νικητή.

Η Χρυσή Αυγή και η... φοροδιαφυγή

Ήταν πρωτοχρονιά του 2013 όταν ο κος Παπούλιας - πρόεδρος της Δημοκρατίας έδινε το σύνθημα στον "αγώνα" κατά της Χρυσής Αυγής. Οι διώξεις δεν είχαν ξεκινήσει, αλλά το σχέδιο ήταν ήδη εν κινήσει. Εκείνη την ημέρα ο κος Παπούλιας μας μιλούσε και για την... φοροδιαφυγή, προετοιμάζοντας ουσιαστικά τον Ελληνικό λαό για το επερχόμενο φοροσαφάρι.

Τα παραπάνω δεν αποτελούσαν έκπληξη. Όλο τον προηγούμενο καιρό συστηματικά και απροσχημάτιστα έδειχνε την... δημοκρατικότητα του με δυσφημιστικές δηλώσεις επί δηλώσεων. Δεν θα ασχοληθούμε σε αυτά που δεν κατάφερε ο κος Παπούλιας ως υπουργός εξωτερικών ή την οικογενειακή του κατάσταση και τις Τουρκάλες εγγονές του. Ούτε για την "αντιφασιστική του δράση". Έχουμε φάει τόσο κάρβουνο από τους.. αγωνιστές του Πολυτεχνείου (που περνούσαν από έξω) και αντιστασιακούς του καναπέ που δεν θέλουμε άλλους τέτοιους. Θα αναφερθούμε όμως για λίγο στην παρουσία του, στην πολιτική σκηνή: Για την κατάντια της Ελλάδας, δεν φταίει ο φούφουτος. Φταίνε οι πολιτικοί που καθοδηγούσαν την χώρα από το 1975 έως σήμερα (και για την ακρίβεια από το ογδόντα και μετά). Εσείς είδατε κανέναν να ζητάει ειλικρινή συγνώμη; Και όταν γράφω ειλικρινή, δεν λέω να πετάξει μια αερολογία του τύπου "φταίμε" και μετά όλα μέλι-γάλα. Να ζητήσει συγνώμη και να φύγει - να αποδεχτεί την ανεπάρκεια του και να αυτο-καρατομηθεί. Φυσικά και όχι! Ούτε ένας!

Δυστυχώς για αυτή την χώρα, ο λαός συγχωρεί και ξεχνά όχι απλά εύκολα αλλά ακαριαία. Αν θέλουμε μια νέα Ελλάδα, πρέπει να γίνει κάθαρση από όλα αυτά τα λαμόγια και τους άχρηστους που εδώ και δεκαετίες κάθονταν στα έδρανα και δεν έκαναν τίποτα. Στην μεταπολιτευτική ιστορία της Ελλάδας υπήρξε μια χούφτα μόνο πολιτικών που προσπάθησε να κάνει κάτι καλό π.χ. ο υπουργός υγείας Παπαδόπουλος του ΠΑΣΟΚ που τον "απομάκρυναν" οι δικοί του γιατί πήγε να κάνει κάτι σωστό. Αυτοί αξίζουν το μπράβο μας.

Επιστρέφοντας λοιπόν στον κο Παπούλια, ενθυμείται κανείς αν ποτέ ο εν λόγω κύριος αντέδρασε στα απίστευτα φαγοπότια και σκάνδαλα των Κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ; Να αντιδράσει; Αυτός έκανε μπάνια με την Στάη και την Λιάνη στην τρελή χαρά! Ο κος Παπούλιας ως βασικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και επί δεκαετίες βουλευτής είναι ο κατ' εξοχήν υπεύθυνος με την σιωπή ή/και ανεπάρκεια του για το σημερινό χάλι της Ελλάδας. Δεν είναι υπερβολή αυτό που γράφουμε. Δεν του φορτώνουμε τις δικές μας αμαρτίες. Δεν γίνεται στην περίπτωση του Παπούλια να έχουμε σκάνδαλα δισεκατομμυρίων επί κυβερνήσεων που ήταν υπουργός, να έχουμε σχέσεις του κόμματός του με μεγαλοεπιχειρηματίες και σήμερα - όταν βρισκόμαστε στην κόψη του γκρεμού - ο κος Παπούλιας πρωτοχρονιάτικα να μας λέει πως υπάρχει ανάγκη για να αντιμετωπιστεί η εκτεταμένη φοροδιαφυγή. Σώπα! Τόσα χρόνια δεν το πήρατε χαμπάρι; Τί κάνατε - κοιμόσασταν; Τώρα το καταλάβατε κύριε Παπούλια; Εντάξει, σε 30-40 χρόνια ακόμη μπορεί να καταλάβετε και όλα τα άλλα που σας διέφυγαν τα προηγούμενα 30-40 χρόνια που πολιτευόσασταν!

Δυστυχώς εδώ υπάρχει άλλο ένα υπονοούμενο: Γιατί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναφερθεί στην φοροδιαφυγή; Μήπως για να.. διαφημίσει την χώρα στο εξωτερικό; (κάτι που κατά καιρούς κάνουν διάφοροι καλοθελητές ή απλά ανεύθυνοι). Μήπως για να αναγκάσει τους μεγαλοφοροφυγάδες να πληρώσουν; Σιγά μην ιδρώσουν. Το μήνυμα ήταν απλό: Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας μας, μας προετοίμαζε για το σφάξιμο!

Ο Παπούλας ως κυνηγός μαγισσών

Ας αφήσουμε όμως τα οικονομικά και ας πάμε στο δεύτερο του ατόπημα, στο κυνήγι μαγισσών. Ο εν λόγω πολιτικός λοιπόν, για μήνες έκανε δηλώσεις έμμεσες πλην όμως σαφείς ενάντια στην ΧΑ. Ο κύριος Παπούλιας ως πρόεδρος της δημοκρατίας θα έπρεπε ΠΡΩΤΟΣ να γνωρίζει πως η ΧΑ είναι νόμιμο κόμμα, που ένα μεγάλο μέρος του Ελληνικού λαού την ψήφισε. Δεν είμαι οπαδός της, αλλά δεν αντέχω αυτή την αστεία στοχοποίηση, και κυρίως κατηγορώ τον κ. Παπούλια γιατί έδωσε το σύνθημα ώστε το κάθε τελευταίο blogνα γράψει το κοντό του και το μακρύ του ποντάροντας στο γεγονός πως μπροστάρης σε αυτή τη καμπάνια ήταν ο ίδιος ο πρόεδρος της Δημοκρατίας!

Όταν έφαγε ξύλο ο κος Στρατούλης στο ΟΑΚΑ, τα mediaτσίριζαν νυχθημερόν πως το έκαναν μέλη της ΧΑ και πως πρέπει να βγει το κόμμα εκτός νόμου. Αλήθεια, όταν εδώ και 30 χρόνια μέλη του ΠΑΣΟΚ ή του ΣΥΡΙΖΑ έδερναν κόσμο, βγήκε ποτέ είδηση πως αυτοί ήταν μέλη των συγκεκριμένων κομμάτων; Όταν ο.. αείμνηστος Τεμπονέρας έτρωγε έναν λοστό στο κεφάλι από το οργανωμένο μέλος της ΟΝΝΕΔ, βγήκε κανείς να ζητήσει την απαγόρευση της ΝΔ ως κόμμα; Αυτή η γελοία υπερβολή υπάρχει σήμερα παντού! Ακούστηκε "Χάιλ Χίτλερ" στην Βουλή;; Η ΧΑ το έκανε και άρα είναι όλοι τους Ναζί!!! (Αν δεν υπήρχαν πρακτικά και ακουστικό υλικό, σιγά μην τα έπαιρνε πίσω ο ΔΟΛ που έσπευσε να δημοσιεύσει την είδηση)! Εκπυρσοκρότησε όπλο βουλευτή της ΧΑ στον έλεγχο του αεροδρομίου; Αμέσως να αλλάξουμε την νομοθεσία! Και για να το πούμε πιο απλά: Αν αύριο ένας χρυσαυγίτης τρακάρει κάποιον, αυτοί είναι ικανοί να αλλάξουν και τον ΚΟΚ!

Κατανοείτε την γελοιότητα της στοχοποίησης; Αν μια βόμβα σκάσει αύριο σε μια.. Πακιστανική ένωση, θα έχουμε για μια εβδομάδα συζητήσεις επί συζητήσεων για την ΧΑ. Όταν ανατινάξανε (κυριολεκτικά) τα γραφεία της ΧΑ, δεν αφιέρωσαν ούτε 30" για το γεγονός στις ειδήσεις. Η διαστρέβλωση και η προσπάθεια της συσχέτισης του κόμματος της ΧΑ με κάθε ενέργεια μέλους της είναι εμφανής.

Τί εστί λοιπόν φασισμός; Εγώ θεωρώ πως το να κατηγορείς τον άλλο για φασίστα και να τον φέρεσαι φασιστικά είναι αν μη τι άλλο ειρωνικό, άθλιο και υποκριτικό. Και σε αυτό το γαϊτανάκι των mediaκαι των πολιτικάντηδων, έχει μπλέξει και ο κος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κος Παπούλιας. Ο κος Παπούλιας δεν θα πρέπει να κάνει διακρίσεις. Ακόμη περισσότερο δεν θα πρέπει να προσπαθεί να επηρεάσει τους Έλληνες πολίτες στο ποιον να προτιμήσουν, ποιον ψηφίσουν και ποιον όχι. Δεν είναι αυτά τα καθήκοντα του. Ως πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα πρέπει πρώτος να γνωρίζει τι εστί ισότητα και ισοτιμία. Αν τουλάχιστον δεν θέλει να καταντήσει γραφικότερος των γραφικών.

Οι καλοκαιρινές γραφικότητες

Πέρσι τον Ιούνη του 2013, συνέχισε να λαϊκίζει και να δείχνει την δεινοσαυρική του καταγωγή αλλά και την αστεία του πολιτικάντικη πρακτική, ακολουθώντας τους.. συστηματικούς Κουβέλη και Βενιζέλο, που δεξιά συνυπέγραφαν και αριστερά διαμαρτύρονταν και έκλαιγαν για την ΕΡΤ. Βγήκε τότε ο Παπούλιας και δήλωνε πως η ΕΡΤ δεν πρέπει να κλείσει αλλά να παραμείνει ανοιχτή και παράλληλα να αναδιαρθρωθεί. Βασικά η ΕΡΤ είναι ένα καλοαναθρεμμένο ΠΑΣΟΚικό τέρας, όπως η Ολυμπιακή, η ΓΕΝΟΠ κτλ. Όλοι αυτοί οι οργανισμοί έχουν εκθρέψει γενιές ΠΑΣΟΚικών κηφήνων, καλομαθημένων, άχρηστων, συνδικαλιστών. Και ας μην ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ σήμερα (ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ γιατί θα φέρει την αλλαγή). Τέλος πάντων. Ο κος Παπούλιας λοιπόν, κάθεται και... υπερασπίζεται τα λαμόγια. Γιατί; Έχει πλήρη γνώση της κατάστασης; Αμφιβάλλω. Νοιάζεται για τους άνεργους; Δεν το είδα να κάνει κάτι για τους υπόλοιπους άνεργους στην Ελλάδα. Η μόνη απάντηση λοιπόν που έρχεται στο μυαλό είναι πως έχοντας μπει στο πετσί του ρόλου του Προέδρου της Δημοκρατίας (=να είναι διακοσμητικός), κάθεται στην γωνία και προσποιείται πως νοιάζεται. Είναι μια γενική περιγραφή της στάσης του, αλλά όχι ανακριβής. Ο κος Παπούλιας αντί υπεύθυνα να βοηθήσει την κυβέρνηση σε μια σωστή επιλογή, βάζει μπροστά την... υστεροφημία του (γιατί let'sfaceit - δεν είναι έφηβος). Στην πράξη, πρέπει κάποιος να είναι μύωπας με άνοια για να μην μπορεί να διακρίνει τον πυλώνα του παλαιού ΠΑΣΟΚ να περιφέρεται λες και αυτός δεν ζούσε και δεν πολιτευόταν στην Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια!


Ιούλιος 2014: Μία από τα ίδια

Ένα χρόνο μετά από όλα αυτά τα γραφικά, ο κος Παπούλιας πιστός στον ρόλο του, συνεχίζει σαν σπασμένος δίσκος να επαναλαμβάνει τα ίδια θλιβερά στην επέτειο της "αποκατάστασης της Δημοκρατίας". Ο κος Παπούλιας ξανά μίλησε με αοριστολογίες τύπου " η κρίση έφερε υποχώρηση της Δημοκρατίας" για να ρίξει τα πυρρά του πάλι στην ΧΑ λέγοντας " απέκτησε δυνάμεις, για πρώτη φορά στα ελληνικά χρονικά, ένα νεοναζιστικό μόρφωμα που κηρύττει το μίσος και τον αλληλοσπαραγμό».

Για μια στιγμή! Στις 18/9/13 δολοφονείται ο Π. Φύσσας από μέλος της Χρυσής Αυγής. Ο δολοφόνος συλλαμβάνεται γιατί (προφανώς) το γεγονός δεν ήταν κάτι προμελετημένο, και τα media βρίσκουν το θέμα του εξαμήνου. "Κρεμάλες για τους φασίστες", "τσακίστε τους όπου βρείτε" και άλλα αριστερά πλημμύρησαν τις πόλεις! Αυτοδικία τώρα! Την 1/11/13, σε οργανωμένο σχέδιο, δολοφονούνται δύο μέλη της ΧΑ, οι δράστες δεν συλλαμβάνονται ποτέ, και κατά βάση η ηγεσία της οργάνωσης ζητάει ψυχραιμία. Δεν κάηκε η Αθήνα όπως έγινε με την δολοφονία Γρηγορόπουλου, δεν γέμισαν συνθήματα οι τοίχοι ζητώντας "να σφαχτούν οι αριστεροί". Βγαίνει λοιπόν 8 μήνες μετά ο κος Παπούλιας να μας πει τι; Πως η ΧΑ κηρύττει τον αλληλοσπαραγμό; Gofigure!

Αντίο κύριε Παπούλια

Κύριε Παπούλια, ποτέ δεν ήσασταν συνετός πολιτικός. Μεγαλουργήσατε μέσα στο πιο διεφθαρμένο κόμμα των τελευταίων 40 ετών και καταφέρατε όχι απλά να επιβιώσετε αλλά αλώβητος να τιμηθείτε με τον μεγαλύτερο τίτλο που μπορεί να φέρει ένας Έλληνας πολίτης. Κύριε Παπούλια είστε ο πρόεδρος που μας αξίζει. Δυστυχώς φέτος δεν θα μπορέσετε να παρέχετε την πανμέγιστη υπηρεσία στον Ελληνικό λαό, αυτή του να παραδώσετε το κύπελλο στον νικητή. Μια από τις λίγες υπηρεσίες που δείχνετε ικανός και πρόθυμος...

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου