Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Σταύρος ...Θεοδωράκης - Αρμάνδος ...Δελαπατρίδης!

Σταύρος ...Δελαπατρίδης
Σε είδα στο ποδήλατο, γελούσες όλο τρέλα,
αργότερα κατάλαβα ότι δεν είχε σέλα!
Το προσπαθεί από τον Απρίλη αλλά τελικά το 'κοψε Δεκέμβρη το λουρί ο απόφοιτος νυχτερινού λυκείου Αγίας Βαρβάρας

Μιμείται ανοιχτά πλέον τον γραφικό Δελαπατρίδη. 

Ο Αρμάνδος Δελαπατρίδης, εμφανιζόταν παρά τα σαλεμένα μυαλά του- ως ένας οραματιστής, που ήθελε να καταπολεμήσει το άδικο, να αλλάξει την κοινωνία με ελεύθερο έρωτα, να περνάνε όλοι καλά και να ευημερούν. 

Ήρθε στην Αθήνα με ένα καπέλο (εδώ με ένα σακίδιο) που δεν αποχωριζόταν και με πλήθος ταραγμένων ιδεών στο κεφάλι του. Ακολουθώντας το σφυγμό της επικαιρότητας, προσάρμοζε τη συμπεριφορά του. Πρωταγωνιστούσε στις προεκλογικές περιόδους, ως αρχηγός του κόμματος των κυανολεύκων, ο θεοδωράκης αρχηγός (ουάν μάν σόου) του ποταμιού. 

Βαρετοί μονόλογοι – κοπι πέιστ από στικάκια οργανογραμμάτων υπουργείων -χωρίς ειρμό, ανεύθυνοι και οι δύο. Όσοι τους άκουγαν αμφέβαλαν αρχικά αν ήταν ανισόρροποι. Υποσχόνταν και οι δύο ευδαιμονία, κατακεραύνωναν τους αντίπαλους και στο τέλος ο μέν και ο δε καλούσαν τους ενδιαφερόμενους βουλευτές να δηλώσουν το υπουργείο που θέλουν να τοποθετηθούν, καταβάλλοντας δύο δραχμές για τα έξοδα ορκωμοσίας (ο θεοδωράκης για να πρωτοτυπίσει τους διαλέγει μέσω… κάστινγκ!) 
Το τέλος κοινό και των δύο - το ψυχιατρείο- όταν ο κόσμος βαρεθεί τον γραφικό θεοδωράκη και του γυρίσει εντελώς την πλάτη.

Σταύρος Δελαπατρίδης... και τα μυαλά στα κάγκελα!

Αρμάνδος ...Θεοδωράκης

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου