Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Ας πάψουμε να περιμένουμε τον ..."καλό πρίγκηπα". Το δικό μας παραμύθι, έχει δράκο στο τέλος!!!

 Του Άρη Παπαμιχαήλ*  

Οι ηγέτες της νέας συγκυβέρνησης, ξεκινήσανε προεκλογικά από ακραίες και άκαμπτες στάσεις, όπως, καμιά διαπραγμάτευση με τους δανειστές, κατάργηση των μνημονίων με τον πρώτο νόμο όταν γίνουμε κυβέρνηση, go back κυρία Μέρκελ, μονομερής διαγραφή του χρέους τουλάχιστον 50%, δεν έχουμε ανάγκη τις δόσεις σας, θα διώξουμε την Τρόικα, διαφάνεια, δικαιοσύνη και άλλα τέτοια που αποδεδειγμένα «πουλάνε» στο πόπολο!
Εμείς «δεν εκβιαζόμαστε» και «δεν υποκύπτουμε», μέχρι και που το νόμισμα δεν θα είναι κόκκινη γραμμή εάν οι δανειστές δεν υποκύψουν στις θέσεις τους μας είπανε !!! Πριν φυσικά !!!
Άσε που οι μεν δεν ήθελαν να ακούσουν για την πολιτική των δε ! Άσε που από βήματος Βουλής και από τα τηλεπαράθυρα δεν έχαναν ευκαιρία να ξεμπροστιάζει ο ένας τον άλλον! Όπως και οι προηγούμενοι συγκυβερνώντες προ των τότε εκλογών!


Μετά ….τα βρήκαν! Στο τι όμως "ξεχάσανε" να μας πούνε! Αν και όσοι σκεπτόμενοι το γνωρίζουν και πολύ καλά μάλιστα! Ο καβγάς για το «πάπλωμα» θα γίνεται πάντοτε!
Μετά άρχισε η θεατρική παράσταση, φαρσοκωμωδία δηλαδή εις βάρος των αφελών ψηφοφόρων κάθε χρωματικής «προέλευσης» ! Στην αρχή, ξεκίνησε με μαγκιές, ειρωνικά χαμογελάκια, κορώνες κυριαρχίας και ουάου! Δεν έχουμε ανάγκη την παλιοδόση σας των 7,4 δις, να την βάλετε εκεί που ξέρετε ! Δεν σας έχουμε ανάγκη, εμείς θα προτείνουμε «δημιουργικές ασάφειες», θα σας δίνουμε ότι θέλουμε και όποτε έχουμε, ενώ εσείς θα μας ανοίξετε διάπλατα τις «ευρωκάνουλες» για νέα δανεικά και αγύριστα!
ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ !!!

Και μάλιστα τόσα, που όχι μόνον μας επιτρέπουν να διατηρήσουμε τους πληθωριστικούς και άνευ κοινωνικού αντικρίσματος υπερβολικούς μισθούς και τις συντάξεις των εκατομμυρίων «στρατευμένων» ψηφοφόρων που προσέλαβαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 1981 έως και χθες, Τι λέμε να τους διατηρήσουμε !!! Θα τους αυξήσουμε κιόλας επαναφέροντάς τους στα προ του 2012 επίπεδα!!!! Και όχι μόνον ! Θα προσλάβουμε κι άλλους ! Και θα επαναπροσλάβουμε όλους όσους απολύθηκαν !!!! Τσιγκουνιές θα κάνουμε τώρα ;;;!!!

Βέβαια ο κος Για(ν)νης Βαρουφάκης, σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα» τον Σεπτέμβριο του 2014, μετά τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα στη Διεθνή έκθεση της Θεσσαλονίκης, είχε δηλώσει ότι θα συμβούλευε τον κο Τσίπρα να μην υπόσχεται παροχές αλλά να πει την αλήθεια στον λαό, κάνοντάς τον υπερήφανο και να του υποσχεθεί για την συνέχεια, σε περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, δάκρυα και αίμα !!!
Αλλά αυτές τις «άβολες» αλήθειες θα θυμόμαστε τώρα;;;!!! “ΕΙΠΕ, ΞΕΙΠΕ”, που λέει και ο λαός !!!
Και δώστου περηφάνια εμείς !!! Δώστου μαζώξεις στις πλατείες, δώστου «μπράβο», δώστου «μαζί σας», χειροκροτήματα, χειραψίες, χαμόγελα, αισιοδοξία !!! Ο Γιά(ν)νης τους είπε «ουάου» !!! Δόξες, γλέντια, ξαναζούσε το 1981, ημέρες αισιοδοξίας !!! Αλλαγή εδώ και τώρα, για ακόμα καλύτερες μέρες, Τσοβόλα δώστα όλα, μαζί τα φάγαμε και μαζί θα τα ξαναφάμε και άλλα τινά συναφή!!! Ο Πάγκαλος τώρα δικαιώνεται !!!

Και δώστου και νέους «τσαμπουκάδες» και νέα «Εθνική Περηφάνεια» : Από δω και πέρα τους δανειστές θα τους λέμε «Θεσμούς», την Τρόικα θα την λέμε «οι υπάλληλοι των θεσμών», την παράταση της δανειακής σύμβασης & του μνημονίου, θα την λέμε «Γέφυρα» και το νέο Μνημόνιο (του Ιουνίου, το Contract που μας είπε στις 26 Μαρτίου ο Τσίπρας ντε!) θα το λέμε «Συμβόλαιο για την ανάπτυξη και την ευημερία» («χαριστική βολή» μάλλον θα πρέπει να λέγεται, αλλά γι αυτό θα τα ξαναπούμε)!!!
Ένα ξεχάσανε να μας πούνε: ότι τον Σαμαρά θα τον λέμε Τσίπρα ! Το καταλάβαμε όμως μόνοι μας!!!!!!

Βέβαια οι χαρές και τα πανηγύρια περάσανε γρήγορα και το «σενάριο» άρχισε να αλλάζει χρώμα. Η κυβέρνηση δέχεται εκβιασμούς, η κυβέρνηση πιέζεται, η κυβέρνηση αναγκάζεται να κάνει σημαντικότατες υποχωρήσεις έναντι των αρχικών θέσεών της, αλλά «αντιστέκεται» γενναία, διαπραγματεύεται «σκληρά», αλλά κρατάει τις κόκκινες γραμμές, παραμένει συνεπής στις προεκλογικές εξαγγελίες, δεν υποχωρεί!!!

Κρατάει την Ευρωπαϊκή προοπτική, παραμένουμε στην Ευρωζώνη , γιατί αυτή είναι η ύστατη «κόκκινη γραμμή», αυτή ήταν η εντολή του λαού στις εκλογές !!!! Μα…. αυτή δεν ήταν και η βασική εμμονή των προηγούμενων;;; να παραμείνει η χώρα, πάση θυσία στο Ευρώ, ακόμη και …. χωρίς κατοίκους ;;;;!!!!!!!! Τότε…..τι άλλαξε ;;; 

Και φυσικά αρχίσανε οι «κωλοτούμπες» !!!! Βέβαια δεν είναι κωλοτούμπες αυτές όπως των προηγούμενων, μας λένε, αυτές είναι κάποιες «μικρές» (!!!) παραχωρήσεις για «να τα βρούμε» με τους «Θεσμούς»!!!
Ζητάμε τετράμηνη παράταση της κατά τα άλλα (προ εκλογών) επαίσχυντης και αντισυνταγματικής δανειακής σύμβασης, άρρητα συνδεδεμένης με το μνημόνιο, αντί να το καταργήσουμε, αναγνωρίζουμε εξ ολοκλήρου (!!!) το Εθνικό χρέος και δεσμευόμαστε να το εξοφλήσουμε στο ακέραιο προς όλους τους δανειστές (αυτό που προεκλογικά ήταν απεχθές, ήταν επονείδιστο, ήταν αντισυνταγματικό, ήταν παράνομο, ήταν δυσθεώρητο και αδύνατον να εξυπηρετηθεί, αυτό που θα διαγράφαμε με έναν νόμο ντέ !!!), αντί αυτού, προτείνουμε μάλιστα να καταστεί και αιώνιον !!!!!!! Αυτό και μόνον θα μας έφθανε για να φουσκώσουμε από περηφάνια εεε !!! 

Και στη συνέχεια αρχίζουν και οι «διαπραγματεύσεις» !!! Ότι από τα ισχύοντα (είτε με νόμους είτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου), δεν τολμήσανε να εφαρμόσουνε οι προηγούμενοι, αρχίζουν την εφαρμογή τους οι «νέοι σωτήρες» ! Με το «γάντι» φυσικά !!!

Ότι δεν θα τολμούσαν ούτε με απειλές να «περάσουνε» οι προηγούμενοι, αυτοί το φέρνουν και το περνάνε και μάλιστα «παρακάμπτοντας» το Ελληνικό Κοινοβούλιο !!!!! Οι «Θεσμοί» αποφασίζουν και διατάζουν! Και που είμαστε ακόμα!

Γιατί νομίζετε χρειάζονται την τετράμηνη παράταση ; Για να «καλύψουν» τα νομικά κενά των πεπραγμένων των προηγούμενων! Για να δέσουν την χώρα και τον λαό χειροπόδαρα ανέκκλητα και άνευ επιστροφής !

Για να περάσουν την Δημόσια περιουσία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας, για να χαθεί ακόμα και η έννοια της Εδαφικής Εθνικής Κυριαρχίας, για να αποσπασθεί από τον Εθνικό κορμό η Μακεδονία και η Θράκη (η περιοχές αυτές περιέρχονται αυτομάτως στο ΝΑΤΟ), μέσω των ενεργειακών αγωγών υψηλής ταχύτητας που θα περάσουν από εκεί !!!!! Γι΄ αυτό και η εταιρεία που θα «περάσει» τους αγωγούς δεν θα καταβάλλει τέλη διέλευσης από Εθνικό έδαφος, όπως ήδη γνωρίζετε !!!

Και φυσικά «εξοντώνουν» της Εθνική επιχειρηματικότητα, κλείνουν κάθε Ελληνική επιχείρηση, ιδιωτικοποιούν Παιδεία, Υγεία, Άμυνα και Δημόσιες υπηρεσίες, «αδειάζουν» την αγορά και τις τράπεζες από Ευρώ, αρχίζουν το κυνήγι των μαγισσών με έτος βάσης το 2000 (πάταξη της φοροδιαφυγής το βαφτίσανε), κανιβαλίζουν τις κοινωνικές και επαγγελματικές τάξεις, διώχνουν τα νιάτα στη μετανάστευση, αλλοιώνουν την Εθνική και θρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού, με την αθρόα ελεύθερη είσοδο λαθρομεταναστών, τους οποίους στη συνέχεια «Ελληνοποιούν» και εν γένει εφαρμόζουν ένα απόλυτο κυριαρχικό καθεστώς τριτοκοσμικής αποικίας. 
ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΓΙΑ(Ν)ΝΗΣ «ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΕΣ, ΖΗΤΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΩΣΑΜΕ !!!
____________________________
* Ο Άρης Παπαμιχαήλ είναι Οικονομολόγος & Σύμβουλος Επιχειρήσεων

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου