Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Τον λαϊκισμό θα τον πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά

«Αν φτάσουμε στον Ιούνιο χωρίς συμφωνία, όλα τα ζητήματα θα τεθούν πολύ πιο σκληρά», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης. Είχαν πρόγραμμα… Έτσι έλεγαν, έτσι έλεγε και το 2009 ο πολιτικά απαξιωμένος «λεφτά υπάρχουν».

Οι Ρώσοι διαψεύδουν για τα πέντε δις και κάνουν ρόμπα την εθνομηδενιστική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ… Στάση πληρωμών σε προμηθευτές και επιστροφή ΦΠΑ… «Το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ολοκληρωμένο και έτοιμο. Είναι το ‘Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης’». Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα δια του twitter, στις 3 Ιανουαρίου 2015. Θέλετε κι άλλα ανέκδοτα; Για πάμε: «Το κοστολογημένο μας πρόγραμμα, δεν μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης», είπε ο Αλέξης Τσίπρας δια του twitter στις 14 Σεπτεμβρίου 2014.

«Το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Ο χρόνος της κυβέρνησής σας τελειώνει. Το πλιάτσικο θα αποτραπεί», είπε στις 11 Νοεμβρίου αυτός που απορροφά ανερυθρίαστα τα αποθεματικά των ταμείων και δημόσιων οργανισμών για να αποπληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Από την άλλη, δεν υπάρχει μεγάλη εφημερίδα ή ηλεκτρονικό ΜΜΕ σε όλη τη Δύση που να μη μας λοιδορεί και η εικόνα της χώρας καταρρακώνεται. Οι Αμερικανοί είναι έξαλλοι για την απελευθέρωση του αιμοσταγούς δολοφόνου πολλών, μεταξύ των οποίων και ανθρώπων τους…

Κατά τα άλλα, κάποιες και κάποιους τους μάραναν οι φωτογραφίες με τον Ομπάμα… Θέλετε άλλο ένα ανέκδοτο; Διαβάστε τι έγραψε ο Αλέξης Τσίπρας στο twitter, στις 14 Ιανουαρίου: «Υλοποίηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης χωρίς καμία διαπραγμάτευση». Από τότε πέρασαν τρεις μήνες και κάτι, αγαπητοί Έλληνες ψηφοφόροι. «Πρώτη φορά αριστερά» ή, «η ελπίδα έρχεται». Βέβαια, κάνει πολυήμερες καταλήψεις με διεθνώς καταζητούμενους εμπόρους ναρκωτικών και «όχι και τόσο αθώους» υπηκόους ξένων χωρών, ε, και φοράει και κουκούλα, αλλά, κατά την ελευθεριακή αριστερά, αυτά είναι «λεπτομέρειες»… Εδώ, βγάζουν έξω τον «σύντροφό» τους, τον «προοδευτικό» αρχιδολοφόνο Σάββα Ξηρό.

Και που είσαστε: «Δεν διαφαίνεται σωτηρία του ΟΑΕΕ. Τα ελλείμματα είναι τεράστια», είπε ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Ρωμανιάς, μιλώντας σε εκδήλωση του ΠΙΣ… «Η ελπίδα έρχεται». 
Ξεκάθαρα πράγματα: η πεποίθηση ότι η Γερμανία θα κάνει τα πάντα προκειμένου η Ελλάδα να μη βγει από το ευρώ, έχει μια βάση, αλλά μέχρι εκεί.

Αν καταλάβει το Βερολίνο ότι το Μαξίμου παίζει μόνο με αυτό το χαρτί, αργά ή γρήγορα θα κοιτάξει να μας πετάξει έξω και μάλιστα με τους δικούς της όρους. Και τότε, η χώρα θα αντιμετωπίσει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα. Και ας αφήσουν κάποιοι το «χειρότερα δεν γίνεται», γιατί τα ίδια έλεγε και ένας θερμαστής του Τιτανικού, όταν τελείωνε την πολύ κοπιαστική βάρδια του στο μηχανοστάσιο του πλοίου. Ας ρωτήσουν και τον γράφοντα, που έζησε σε πολύ μικρή ηλικία πόλεμο…

Ας μην παρακαλούν πάντως κάποιοι για το χάος, διότι αυτό αποκτηνώνει τον άνθρωπο. Και τότε πολλοί που λένε σήμερα πράγματα απαράδεκτα, στηρίζοντας τους εθνομηδενιστές, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον απόλυτο τρόμο, που θα φοράει κουκούλα, θα καίει με μολότοφ και θα χτυπά άκριτα και ανελέητα. «Πάμε για ρήξη με τους Ευρωπαίους, στο όνομα των ασφαλιστικών ρετιρέ, των συντεχνιών και των τζαμπατζήδων του συστήματος», έγραψε ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος στο ίδιο κοινωνικό μέσο. Και έχει απόλυτο δίκιο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου