Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Συνθήματα, μπουκάλια και επίθεση από αναρχικούς στην δίκη της Χρυσής Αυγής

Για ακόμη μία φορά διαπιστώθηκε η ανικανότητα του κράτους να διοργανώσει με σοβαρότητα και ασφάλεια μία δίκη. Σήμερα στην αίθουσα που διεξάγεται η δίκη της Χρυσής Αυγής και ενώ ήταν γνωστό ότι στην διπλανή αίθουσα δικαζόντουσαν αναρχικοί για την συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», μία ομάδα ατόμων, εισήλθε μέσα στην αίθουσα από πλαϊνή πόρτα φωνάζοντας και απειλώντας τους κατηγορουμένους αλλά και τους συνηγόρους τους. Χωρίς να προλάβουν να τους σταματήσουν οι αστυνομικοί, πέταξαν και μπουκάλια προς το μέρος τους αλλά και προς τους δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ που κάθονταν στο σημείο εκείνο.
Αρκετά λεπτά αργότερα ισχυρή αστυνομική δύναμη για να σταματήσει τα επεισόδια και ακολούθησε πανδαιμόνιο στην αίθουσα με τους αναρχικούς να φωνάζουν «φασίστες, κουφάλες έρχονται κρεμάλες».
Λίγη ώρα μετά, συνεχίστηκε η διαδικασία με τους συνηγόρους υπεράσπισης να θέτουν θέμα διακοπής της δίκης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας, δήλωσε: "Επειδή αυτή η υπόθεση πρέπει να έχει τη διασφάλιση της ηρεμίας και να προστατεύονται τα δικαιώματα των κατηγορουμένων, το πρωτοφανές αυτό επεισόδιο, έβαλε σε ανησυχία το σύνολο των συνηγόρων, που θέλουν να δηλώσουν ότι σαν ελάχιστη διαμαρτυρία δεν μπορούν να συμμετέχουν τουλάχιστον σήμερα.

Ακροατήριο: Δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αγγ. Αγγελέτος (συνήγορος): Οι συνεντεύξεις σε ραδιόφωνα ή τηλεοράσεις υποκινούν κινήσεις όπως τη σημερινή. Βρισκόμαστε σε θέση να κοιτάμε πως θα αποχωρήσουμε με στοιχειώδη ασφάλεια. Να σταματήσουν οι συνεντεύξεις και οι αρθρογραφίες του μίσους.

Πρόεδρος: Ήταν ανεπαρκή να μέτρα ασφαλείας. Λάθος τους.

Εδώλιο: Λάθος σας... Της Εισαγγελίας λάθος.

Πρόεδρος: Δεν θα υπάρχει από δω και πέρα πρόβλημα. Καλά θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούμε.

Τζελλης (δικηγόρος οικογένειας Π. Φύσσα): Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες.

Υπεράσπιση: Αποχωρούμε κυρία πρόεδρε.

Τελικά η δίκη διεκόπη εκ νέου για τις 4 Ιουνίου ενώ πολύς κόσμος καθώς και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν ακόμη στον χώρο της δίκης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου