Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Η Ελλάδα μετεξελίσσεται σε κομμουνιστική χώρα

Ο Γιάννης Θεωνάς είναι λοιπόν ο νέος διοικητής του ΙΚΑ, μετά από σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρη Στρατούλη, που ακολούθησε την παραίτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου.

Με λίγα λόγια, την εποχή που είναι φανερό πως ο τόπος χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, με τους πάντες να λένε στην Ευρώπη «κάντε κάτι για το ασφαλιστικό» (μιας και η ευκαιρία χάθηκε το 2001, όταν η μεταρρυθμιστική πρόταση Γιαννίτση έγινε δεκτή με αντιδράσεις), η κυβέρνηση διορίζει σε μια θέση – κλειδί έναν πρώην ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στέλνοντας μήνυμα ότι δεν σκοπεύει να προβεί στις απαραίτητες τομές που απαιτούνται για να διασωθεί το σύστημα και να εξασφαλιστεί η δυνατότητα του κράτους να παρέχει τα απαραίτητα στους πολίτες.

Η χώρα γυρίζει πίσω καθημερινά από την 25η Ιανουαρίου και μετά. Επένδυση στην πολιτική σοβαρότητα στη χώρα μας, όπου θριαμβεύει ο λαϊκισμός, δεν μπορεί δυστυχώς να γίνει. Στον ΣΥΡΙΖΑ, πάρα πολλοί έχουν το νου τους στη δραχμή και σε ένα καθεστώς που θα δίνει πολλά, αλλά άχρηστα χρήματα, στους πολίτες, χρήματα που δεν θα ξέρουν τι να τα κάνουν καθώς δεν θα υπάρχει τίποτα στα ράφια. Θα τους λένε «20% αύξηση στους μισθούς φέτος» και ο πληθωρισμός θα τρέχει με 80%. Αυτή θα είναι η κατάληξη της υπόθεσης, αν συνεχιστούν η άσκηση της ίδιας (μαρξιστικής) πολιτικής από τον ΣΥΡΙΖΑ και η «βενεζουελοποίηση» της χώρας μας.

Διότι, η κάθε κυβέρνηση θεωρητικά μπορεί, εφόσον δεν δεσμεύεται από πλαίσια όπως αυτό της ευρωζώνης, να τυπώνει τραπεζογραμμάτια και να τα μοιράζει στον κόσμο, υπό τις επευφημίες διαφόρων καθεστωτικών παρατρεχάμενων, όπως συμβαίνει στο Καράκας και στις άλλες πόλεις της Βενεζουέλας. Όπου όμως έξω από τα σούπερ μάρκετ υπάρχουν ουρές για τα βασικά, όπου καταπατώνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα από τους πραιτοριανούς του δικτατορικού καθεστώτος, όπου στα νοσοκομεία υπάρχουν πολλοί γιατροί και νοσηλευτές αλλά όχι φάρμακα υλικά (με αποτέλεσμα να χάνονται ζωές), όπου η μαύρη αγορά, η διαφθορά, η εγκληματικότητα και η βία και γενικότερα η αποϊεροποίηση της ανθρώπινης ζωής, θριαμβεύουν.

Καθημερινά, δεδομένης της ιδεοληψίας και της αρρωστημένης νοοτροπίας μιας κυβέρνησης που όχι μόνο δεν έχει την παραμικρή εμπειρία, αλλά δεν έχει και καμία επαφή με την πραγματικότητα, ο τόπος κατρακυλά προς τον οικονομικό όλεθρο, που με τη σειρά του θα φέρει, αν δεν ανασχεθεί, το χάος. Οι τοποθετήσεις κομμουνιστών πολιτικών εν έτει 2015, σε ένα κράτος – μέλος της ΕΕ, αποτελούν τον ορισμό της αντιμεταρρύθμισης, τον ορισμό της οπισθοδρόμησης και μια απαξιωτική χειρονομία προς τους εναπομείναντες πολιτικούς στην ΕΕ, που θέλουν να δουν μια συμφωνία μεταξύ της Αθήνας και των Βρυξελλών, συμφωνία που θα δώσει τέλος στα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί και στην οικονομική «ασφυξία» στην Ελλάδα. Η χώρα μας, εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά, σε κομμουνιστική χώρα. Και αυτό, όσοι δεν το διαπιστώνουν τώρα, θα το κάνουν αργότερα, υπό ολοκληρωτικές συνθήκες. Αλλά τότε θα είναι αργά, πολύ αργά…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου