Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

"Αλληλέγγυοι"…

Τα φαινόμενα αυτά κλιμακώνονται… Σε διαδικτυακή ενημερωτική ιστοσελίδα (newsit.gr), διαβάζουμε σχετικά με την προσαγωγή των δύο κατηγορούμενων για τη ληστεία του Διστόμου πως αυτοί «επιτέθηκαν φραστικά στους δημοσιογράφους, ενώ συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι επιχείρησαν να προπηλακίσουν δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και τεχνικούς».

«Αλληλέγγυοι»… Ζούμε σε μια χώρα, μάλλον τη μοναδική στον κόσμο που κάποιος δηλώνει «αλληλέγγυος» με εγκληματίες που απειλούν εργαζόμενους με όπλα και ληστεύουν επιχειρήσεις, τράπεζες, φυσικά πρόσωπα και όποιον και ό,τι βάλουν στο μάτι. Σκοπός, η καλοπέραση με τα κλοπιμαία. Τα περί «επαναστατικού ταμείου», ακούγονται τουλάχιστον φαιδρά. Είναι να απορεί κανείς με αυτά τα εκφυλιστικά φαινόμενα στη χώρα μας, τη μόνη όπου έχει διοργανωθεί διαδήλωση υπέρ της τρομοκρατίας. Και πλέον, με κυβέρνηση αριστεριστών, αυτά τα φαινόμενα κλιμακώνονται και κάποιοι «αλληλέγγυοι» της άκρας αριστεράς και του αναρχικού χώρου, προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους δημοσιογράφους. Διότι, αυτοί δεν καταλαβαίνουν από δημοκρατία, ελευθερία έκφρασης, ελευθεροτυπία και βάλτε. Είναι εχθροί της ελευθερίας.

Το κακό είναι ότι κάποιοι εξ αυτών των «αλληλέγγυων», ευδοκιμούν στις συνιστώσες ενός εκ των του κυβερνώντων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον θεωρούν ότι χαίρουν ασυλίας και «πολιτικής κάλυψης». Στη γνωστή αναρχική ιστοσελίδα, διαβάσαμε τα κάτωθι: «Σήμερα, 2/6, περνούσαν εξ αναβολής, οι Τσιρώνης και Χριστοδούλου από ανακριτή και εισαγγελέα στην Ευελπίδων στο κτίριο 9. Κατά την είσοδό τους στο κτίριο, έβρισαν δημοσιογράφους και δημιουργήθηκε μικρή ένταση. Υπάρχει και συγκεντρωμένος αλληλέγγυος κόσμος γύρω στα 50 άτομα. Κρίθηκαν και οι δυο προφυλακισμένοι». Και ακολουθούν απειλές κατά πάντων: «ΦΩΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ - ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΤΣΙΡΩΝΗ, ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΡΑΒΙΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΟΣ».

Η ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθεί αδρανής. Κι εμείς που νομίζαμε πως είναι ποινικό αδίκημα να βρίζεις και να απειλείς όποιον βρεις μπροστά σου… Αλλά τώρα, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πέφτουν τηλέφωνα» και η αστυνομία έχει υιοθετήσει πιο «παθητική» στάση έναντι όλων όσοι ασχημονούν στους χώρους των δικαστηρίων, ώστε «οι εντάσεις να μην έχουν συνέχεια». Και αν κάποιος διαμαρτυρηθεί, του λένε «τράβα κατέθεσε μια μήνυση». 
Και για αυτόφωρα, ούτε λόγος… Οι δράστες των προπηλακισμών είναι συνήθως «επαγγελματίες επαναστάτες», αριστεριστές και αναρχικοί πουν δεν εργάζονται (είναι… «καλλιτέχνες»), κάποιοι εκ των οποίων διαβιούν σε καταλήψεις και περιφέρονται από εκδήλωση σε εκδήλωση, από «λαϊκή συνέλευση» (των πέντε – έξι) σε «λαϊκή συνέλευση» (των τριών – τεσσάρων), από ΜΚΟ σε ΜΚΟ και από καταγώγιο σε καταγώγιο, θεωρώντας εαυτούς μετενσαρκώσεις του Τσε Γκεβάρα. Μιλάμε για ψυχωτικές καταστάσεις. Το θέμα όμως εδώ είναι ότι πλέον κινδυνεύει η σωματική ακεραιότητα πολιτών, μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι που βγάζουν το ψωμί τους καλύπτοντας το αστυνομικό & δικαστικό ρεπορτάζ.

Φυσικά, ούτε κουβέντα από τους αρμόδιους για τη διατήρηση της τάξης στο χώρο των δικαστηρίων. «Άστο να περάσει έτσι» είναι η λογική που διέπει το σύστημα, αλλά παράλληλα, αποθρασύνει όλους όσοι βάζουν στο στόχαστρό τους δημοσιογράφους.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου