Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ηλίθιε...


Λες πως οι κακοί ξένοι σνομπάρουν την ελληνική κυβέρνηση, είναι αδικαιολόγητα αδιάλλακτοι, δεν έχουν φερθεί έτσι σε καμία άλλη χώρα και προσπαθείς να ρίξεις σ' αυτούς το φταίξιμο για τη μη επίτευξη συμφωνίας μέχρι τώρα.

Το ότι τόσα χρόνια τους έβριζες και τους κορόιδευες, δεν το σκέφτεσαι. Το ότι είχες φτάσει στο σημείο να τους απαγορεύεις ακόμα και την είσοδο στη χώρα, επίσης δε σου πέρασε από το μυαλό. Το ότι αστειευόσουν περί σακάτηδων, ναζιστών και λοιπών μαλακιών, πέρασε και δεν ακούμπησε. Τα "Γκόου μπακ Μαντάμ Μέρκελ" και τα κωλοδάχτυλα, δε μετράνε πουθενά. Το ότι αρνήθηκες να παραστείς ακόμα και στις εκδηλώσεις για την έναρξη της ελληνικής προεδρίας στην Ε.Ε., ασήμαντο κι αμελητέο κι αυτό. Τα σκισίματα των μνημονίων και οι μονομερείς ενέργειες, σα να μην ειπώθηκαν ποτέ.

Θα μου πεις, περασμένα-ξεχασμένα... Οκ. Έγινες κυβέρνηση τώρα και σοβαρεύτηκες. Άλλαξαν, βλέπεις, τα δεδομένα. Κι άρχισες εσύ να θέλεις να συνομιλήσεις μαζί τους. Αρχικά με τσαμπουκάδες και γιούχες τύπου ΟΥΑΟΥ, με υφάκια και περισσές ειρωνείες, με δήθεν ανωτερότητες πως "δε θέλουμε τη δόση". Και κόντρα καπάκι με δηλώσεις στα ελληνικά μέσα πως μπλοφάρουμε, πως δημιουργούμε -εντέχνως- "δημιουργική ασάφεια", πως άλλα τους λέμε κι άλλα θα περάσουμε, πως θα τους κοροϊδέψουμε με λίγα λόγια γιατί εμείς είμαστε οι μάγκες κι εκείνοι οι κουτόφραγκοι. Και να τα δείπνα στα Eurogroup, με όλους μαζί και την ελληνική αποστολή χώρια, γιατί βρε αδερφέ ο δικός μας ο ΥπΟικ περνά καλύτερα με τους φίλους του, πώς να το κάνουμε. Σώνει και ντε πρέπει να φάει στη μάπα το Σόιμπλε και τους λοιπούς; Δεν έχει δικαίωμα να διασκεδάσει όπως θέλει; Και δώσε τα ελληναριά υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Και πάρε λαέ φρούδες ελπίδες για δήθεν "δε θα τους περάσει" και ξαναπάρε ψεύτικα όνειρα για τάχα μου διαπραγματεύσεις, τη στιγμή που το μόνο που έχεις καταφέρει, μέχρι στιγμής, είναι μια τρύπα στο νερό.

Γιατί, ρε πανίβλακα, σε κάθε διαπραγμάτευση δεν πας με μόνο όπλο σου τα χαρτιά και τα νούμερα (άσε που εσύ ούτε καν μ' αυτά δεν πας τις περισσότερες φορές). Μέλημά σου πρέπει και οφείλει να είναι να κερδίσεις το σεβασμό των συνομιλητών σου, να δημιουργήσεις φιλικό κλίμα κι όχι πολεμικό πεδίο, να "παίξεις" με την ψυχολογία κι όχι να κοροϊδέψεις κατάμουτρα, να διασκεδάσεις τις εντυπώσεις κι όχι να τους στρέψεις όλους εναντίον σου.

Αυτά, όμως, δε σου πέρασαν ποτέ από το μυαλό, στόκε. Το μόνο που ξέρεις είναι να ουρλιάζεις και να διαμαρτύρεσαι πως θέλουν την Ελλάδα κάτω για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα. ΗΛΙΘΙΕ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου