Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Και το καλσόν ...εσχίσθη!

Οι Έλληνες έδιωξαν τον Σαμαρά να μην πάρει μέτρα ένα δις, κι' ήρθε ο Τσίπρας για να πάρει μέτρα ...οκτώ δις!!!

Θρίαμβος, επιτέλους ο ΣΥΡΙΖΑ έσκισε το μνημόνιο, το παλιό φυσικά, γιατί υπέγραψε καινούργιο και μάλιστα απεχθέστερο. Μετά την λήξη της συνεδρίασης του χθεσινού Eurogroup η εικόνα των εκπροσώπων της κυβέρνησης ήταν από λυπηρή έως αποκαρδιωτική, προσπαθούσαν έχοντας απέναντί τους δημοσιογράφους αλλά και εκπροσώπους των άλλων κομμάτων, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Τραγικότερος όλων ήταν ο Σταθάκης που αμήχανος δέχονταν τα «πυρά» και από τα δεξιά (Μπακογιάννη) αλλά και από τα αριστερά (Ψαριανός), Ειδικότερα στο σημείο που ρωτήθηκε γιατί το μέτρο της κλιμακούμενης εισφοράς για τα εισοδήματα των 30.000 ευρώ και άνω δεν το ψήφισαν στην βουλή ενώ το έβαλαν στις προτάσεις τους η απάντηση του ήταν εύγλωττη, χαμογέλασε αμήχανα και ψέλλισε κάτι που απλά δεν καταλάβαμε. Φυσικά και οι υπόλοιποι που βρέθηκαν σε συζητήσεις τόσο εχθές αλλά και σήμερα το πρωί προσπάθησαν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι η συμφωνία είναι προς το συμφέρον του ελληνικού λαού και ότι για όλα ευθύνεται η προηγούμενη κυβέρνηση (κλασικό παράδειγμα ο Γιώργος Βαρεμένος). Ναι ευθύνεται αλλά αυτοί ζητούσαν διακαώς να μας σώσουν και μάλιστα το είχαν σίγουρο.

Τα μέτρα που προτάθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ

Η πρόταση της κυβέρνησης, σύμφωνα με την γνώμη όλων όσοι ασχολούνται με τα οικονομικά ζητήματα, περιέχει μέτρα τα οποία όχι μόνο είναι φοροεισπρακτικά, όχι μόνον είναι άδικα αλλά και δεν περιέχουν τίποτε που να ενισχύει την ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό το μέτρο της αύξησης του ΦΠΑ θα πλήξει τις επιχειρήσεις, θα οδηγήσει μακριά από την Ελλάδα 6.000.000 έως 8.000.000 τουρίστες, σύμφωνα με την εκτίμησή του και έτσι θα χαθούν όχι μόνο οι 130.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον τουρισμό αλλά και άλλες τόσες όπως είπε.
Στις «ελληνικές» προτάσεις περιλαμβάνονται ακόμα νέες περικοπές στις συντάξεις, επικουρικές και κύριες, μείωση μισθών, στον ιδιωτικό τομέα, αύξηση του τέλους για τις διαφημίσεις, που θα βαρύνει τον διαφημιζόμενο, αυξήσεις σε εισφορές έκτακτες και μόνιμες, αλλά δεν περιλαμβάνεται κανένα αναπτυξιακό μέτρο για να αντιμετωπιστεί η ύφεση η οποία σίγουρα θα επιδεινωθεί.
Τα πράγματα πρέπει να είναι πολύ άσχημα για να φτάσει στο σημείο από του βήματος της ΕΡΤ να παραδεχτεί η γνωστή Μαριλένα Κατσίμη ότι τα μέτρα «είναι επώδυνα, πολύ επώδυνα». Ε πως και να το κάνουμε 7.900.000.000 σε 18 μήνες δεν είναι μέτρο, αφαίμαξη είναι.

Τι θα γίνει στην βουλή

Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε ποιοι θα κάνουν πράξη τις απειλές τους ότι δεν θα ψηφίσουν αντιλαϊκά μέτρα, αλλά πιστεύουμε κανείς και γιατί αυτό. Πρώτον η συμφωνία όποια και αν είναι θα περάσει έστω και με την ψήφο των δυνάμεων της Ερωλιγούρας, το δήλωσε άλλωστε εχθές η Άννα Ασημακοπούλου και σήμερα ο Άδωνις, ο οποίος κόπτεται να μας κλείσει τον δρόμο προς τα πορνεία και τις εταιρείες καθαρισμού. Ο Καμμένος δύσκολο να μην ψηφίσει όσο και αν το «τραβάει με τον ΦΠΑ σρα νησιά, γιατί ο πυρήνας των ψηφοφόρων του είναι της λογικής του «Μένουμε (γονατιστοί) Ευρώπη» και αν καταψηφίσει τα μέτρα θα καταψηφιστεί και αυτός μετά και δεν είναι για τέτοια από την στιγμή που του έφυγε και η Ραχήλ.
Όσο για τους αριστερούς, από την στιγμή που απειλείται η κυβέρνηση, δεν το ρισκάρουν να «πέσουν» και να μείνει στην μέση το καταστροφικό τους έργο στην παιδεία, στην λαθρομετανάστευση και γενικώς στα ευαίσθητα ζητήματα της χώρας οπότε θα ψηφίσουν και με τα δύο χέρια μάλιστα.
Η πληροφορία ότι εταιρεία γυναικείας ένδυσης προσανατολίζεται να δώσει στο νέο της καλσόν το όνομα «μνημόνιο» ώστε να σκίζεται με μεγαλύτερο πάθος ελέγχεται ως ανακριβής.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου