Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

Στον... βόθρο της Ευρώπης οι "κόκκινες γραμμές" του σύριζα!

Το καλό νέο είναι ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες η Ελλάδα απομακρύνεται από την χρεοκοπία. Και αυτό είναι παρήγορο ότι την τελευταία στιγμή οι απίθανοι ηθοποιοί που υποδύονται τους πρωθυπουργούς και υπουργούς κατάλαβαν τι σημαίνει να είσαι με το πιστόλι στον κρόταφο. Τι σημαίνει να γραφτείς στην ιστορία ως ο νέος Χαρίλαος Τρικούπης της χρεοκοπίας του 21ου αιώνα. Και φυσικά ο Τσίπρας κατάλαβε ότι αν οδηγούσε τη χώρα στην έξοδο από το ευρώ θα υπέγραφε την πολιτική θανατική του καταδίκη.

Αυτά ως προς το καλό και μένει να επιβεβαιωθεί στο Eurogroup της Τετάρτης και τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Πάμε στα κακά νέα για τον περιφερόμενο θίασο. Ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη μια πανωλεθρία η οποία μπροστά στο Βατερλό του Ναπολέοντα μοιάζει με γίγαντα. Τέτοια δεινή ήττα η χώρα είχε χρόνια να υποστεί δεκαετίες. Και εξηγούμαστε γιατί είναι ήττα και μάλιστα τριπλή.

  1. Αποδέχεται ότι θα πρέπει να πάρει μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ σε 18 μήνες. Σοκ για εκατομμύρια εργαζόμενους και συνταξιούχους οι οποίοι θα πληρώσουν είτε με άμεση περικοπή διά της αύξησης εισφορών είτε με έμμεση μέσω του ΦΠΑ. Η κυβέρνηση αποδέχθηκε αυτό το πακέτο το οποίο δεν έχει προηγούμενο, ούτε και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Πρόκειται για ένα μνημόνιο χωρίς μέτρα ανάπτυξης που θα προκαλέσει τεράστια ύφεση στη χώρα.
  2. Η Αθήνα περίμενε και παρακαλούσε έστω για μια δήλωση που θα μιλά για ρύθμιση του χρέους. Οι δανειστές απέκλεισαν κούρεμα που ζήτησε ο Τσίπρας και ταυτόχρονα κανείς δεν μίλησε για το χρέος αφήνοντάς το για το... άδηλο μέλλον. Η τελευταία «κόκκινη γραμμή» του ΣΥΡΙΖΑ πήγε στο... βόθρο της Ευρώπης. Ούτε μια καλή κουβέντα, ούτε καν μια υπενθύμιση της συμφωνίας του Νοεμβρίου του 2012 που είχαν πετύχει ο Σαμαράς και ο Στουρνάρας. Ούτε καν μια υπόσχεση. Σφαλιάρα άνευ προηγουμένου. Ακόμη κι αν ο Τσίπρας είπε ότι θα γίνουν κι άλλες συζητήσεις τις επόμενες ημέρες για το θέμα.
  3. Η Μέρκελ ειδικά απέκλεισε κάθε περίπτωση να δοθεί περαιτέρω χρηματοδότηση πέραν των προβλεπομένων. Οπότε θα πάρουμε καμιά 20αριά δις ευρώ και θα τα δώσουμε για να πληρώσουμε τα χρέη του καλοκαιριού.
Υπάρχει και μια ακόμη δεινή ήττα, συμβολική αλλά τόσο ουσιαστική. Έγινε το πρωί όταν οι δανειστές απαίτησαν και πήραν τελικά την υπογραφή του Τσίπρα και όχι του Βαρουφάκη. Ο πρωθυπουργός που θα έδιωχνε τη Μέρκελ, την τρόικα και όλους τους καπιταλιστές έβαλε φαρδιά – πλατιά την υπογραφή του στην ταφόπλακα της ελληνικής κοινωνίας.

Και κάτι ακόμη. Οι Ευρωπαίοι έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό της κυβέρνησης απαιτώντας να ψηφίσει τη συμφωνία μέσα στις επόμενες ημέρες, δηλαδή εντός του Σαββατοκύριακου. Άραγε τι θα κάνει τώρα η κυβέρνηση; Πώς θα περάσει μια επονείδιστη συμφωνία από τους βουλευτές του; Που είναι οι λεονταρισμοί όλων εκείνων των απίθανων απατεώνων βουλευτών που μιλούσαν για ρήξη αν έβλεπαν υφεσιακά μέτρα; Όλοι αυτοί τώρα θα κάνουν την κότα; Η Ζωή θα επιστρέψει πίσω στο Μαξίμου τη συμφωνία που θα έρθει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ή θα τα καταπιεί όλα προκειμένου να μη χάσει τη θεσούλα της;

Οι δηλώσεις του Τσίπρα μετά τη Σύνοδο ήταν ξεκάθαρες. Η Ελλάδα θα ξανασταθεί στα πόδια της είπε, αλλά αυτό που δεν είπε είναι πώς αυτός θα ξανασταθεί στα πόδια του. Πώς θα πείσει τους βουλευτές του και κυρίως τον ελληνικό λαό για την μεγαλειώδη κωλοτούμπα που έκανε. Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο της Ευρώπης είπε ο κ. Τσίπρας αλλά δεν είπε για τα «γκολάκια» που έφαγε και τα μεγάλα αυτογκόλ που έβαλε ο ίδιος στην πατρίδα.

Ο μνημονιακός γερμανοτσολιάς Αλέξης Τσίπρας μπορεί τώρα να πανηγυρίζει για το κακό που έκανε στην Ελλάδα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου