Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Το ηχηρό μήνυμα των "νοικοκυραίων"

Το προχθεσινό βράδυ στο Σύνταγμα είχε κάτι ιδιαίτερο. Το συλλαλητήριο, με σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη», πέραν του ότι ήταν αυθόρμητο, αφού διοργανώθηκε μέσω μηνυμάτων στο διαδίκτυο και στα κινητά τηλέφωνα και δεν «καπελώθηκε» από κανένα κόμμα, είχε και μία τελείως διαφορετική σύνθεση των συμμετασχόντων σε αυτό. Η συντριπτική πλειονότης των πολιτών που μετέβησαν στο Σύνταγμα ήταν οι λεγόμενοι «νοικοκυραίοι».

Πρόκειται για ένα μεγάλο τμήμα του αστικού κόσμου της χώρας μας, που δραστηριοποιείται και κινεί κυρίως τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Είναι ο κόσμος που έχει υποστεί απηνή διωγμό στις δραστηριότητες του κατά την τελευταία πενταετία. Είναι ο κόσμος που καλείται να πληρώσει αγόγγυστα φόρους για ότι έχει και δεν έχει, που είδε την ακίνητη περιουσία του να υπερφορολογείται μέχρι δημεύσεως, που είδε τους κόπους μιας ζωής να εξανεμίζονται. Και όλα αυτά για να εξακολουθήσουν να καρπούνται το προϊόν της δικής του δημιουργίας και εργασίας οι κρατικοδίαιτοι!

Οι συμμετάσχοντες στην προχθεσινή συγκέντρωση ήταν ακριβώς οι άνθρωποι της δημιουργίας και της εργασίας. Στελέχη και υπάλληλοι επιχειρήσεων, έμποροι, επιτηδευματίες, επιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες. Μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι, όλων των βαθμίδων. Από απλούς υπαλλήλους, έως διοικητές επιχειρήσεων. Ένας κόσμος που δεν είναι συνηθισμένος να κατέρχεται στο πεζοδρόμιο για να διαδηλώνει. Κάτι που φαινόταν ακόμη και από την ενδυμασία του. Άνθρωποι καλοντυμένοι, ακόμη και με κουστούμι και γραβάτα, κατ’ ευθείαν από την εργασία τους.

Αυτοί είναι οι νοικοκυραίοι, που στηρίζουν την ελληνική οικονομία. Είναι οι άνθρωποι που, ο καθένας από την θέση του και με την σκληρή εργασία του, παράγουν εισόδημα και δημιουργούν πλούτο που διαχέεται σε ολόκληρη την κοινωνία. Είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται πρώτοι τι καταστροφή θα επέλθει αν η χώρα μας αποχωρήσει από την Ευρωζώνη. Και κατήλθαν προχθές στο Σύνταγμα, για να στείλουν το μήνυμα:
«Μένουμε Ευρώπη».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου