Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Συμβαίνει στη Λέσβο…

Η Λέσβος είναι πράγματι ένα ωραίο και ιστορικό νησί. Ένα από τα άγια προσκυνήματά της είναι του Ταξιάρχη στο Μανταμάδο. Αυτές τις ημέρες, όποιος πηγαίνει προς το προσκύνημα και αποχωρεί από αυτό μπορεί να συναντήσει στο δρόμο τους λεγόμενους «πρόσφυγες» από την Ανατολή, οι οποίοι κραδαίνουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ προκειμένου να δελεάσουν διερχόμενους οδηγούς για να τους μεταφέρουν στην πόλη της Μυτιλήνης (τελικά προθυμοποιούνται να τους μεταφέρουν εργολαβικά, ποιοι άλλοι; οι ανθέλληνες κομμουνιστές του ΠΑΜΕ…). Η απορία εύλογη αλλά και ευεξήγητη για όσους έχουν μυαλό να σκεφτούν. Πού βρίσκουν όλοι αυτοί οι «ταλαίπωροι πρόσφυγες» τόσα λεφτά; Αυτοί που εξουσιάζουν τον κόσμο ξέρουν…

Η Λέσβος έχει επίσης ωραιότατες παραλίες. Μπορεί κανείς να καθίσει, να πιεί τον καφέ του, να κολυμπήσει, να φάει το ψαράκι του, κλπ. Επίσης μπορεί να δει νέους και νέες (από τα βάθη της Ανατολής) να χαίρουν άκρας υγεία και ευεξίας, να πηγαίνουν στις παραλίες και στα ανάλογα μπαράκια, να παραγγέλνουν ό,τι θέλουν, συνεχίζοντας τη βολτούλα τους προς το κέντρο της Μυτιλήνης. Εάν ρωτήσει κανείς «μα καλά δεν είναι παράνομο να εισέρχεται κανείς έτσι ελεύθερα στην Ελλάδα;» μάλλον τα βουνά και τα λαγκάδια της Λέσβου δεν θα του απαντήσουν…

Οι δρόμοι προς και από τη Μυτιλήνη είναι γεμάτοι από κατοίκους της Ανατολής. Προφανώς δεν είναι όλοι από τη Συρία διότι εξωτερικώς, φαινοτυπικώς, διαφέρουν απολύτως μεταξύ των. Είναι άνθρωποι ακμαιότατοι, νέοι και νέες (δεν υπάρχει κανείς ηλικιωμένος). Λες και οι παγκόσμιοι εξουσιαστές θέλουν να εγκαταστήσουν νέους και νέες μουσουλμάνους στην Ευρώπη για την προώθηση συγκεκριμένων σχεδίων. Ομιλούν όλοι σε πανάκριβα κινητά και ταμπλέτες, προχωρούν συντεταγμένα, λες και ξέρουν πού θα πάνε και ποιόν θα συναντήσουν. Λες και όλα είναι μέρος ενός καλοστημένου σχεδίου.

Είναι απόβαση κανονικότατη. Ας υπενθυμίσουμε ότι πριν 100 μόλις χρόνια η Λέσβος απελευθερώθηκε από όλους αυτούς που τώρα την καταλαμβάνουν!

Το βράδυ οι Μυτιληνιοί και οι Μυτιληνιές κατεβαίνουν στην πόλη. Εκεί πράγματι έχει ωραία μαγαζιά. Οι οικογένειες κάθονται παραλιακά απολαμβάνοντας τα πλούσια εδέσματα. Δίπλα τους κατά δεκάδες περνούν στίφη Ανατολιτών με σακούλες γεμάτες πίτες, κοκακόλες, γύρους και ό,τι άλλο απαγορεύει η μουσουλμανική θρησκεία, οδεύουν προς το λιμάνι όπου προχωρούν σε ένα ιδιότυπο ραμαζάνι. Οι «εξαθλιωμένοι» πρόσφυγες μάλλον φεύγοντας από τις εξαθλιωμένες πατρίδες τους πρόλαβαν και πήραν «πολλά λεφτά και υπάρχοντα».

Οι ντόπιες αριστερές οργανώσεις, διαβάζοντας επιλεκτικά και στρεβλά ακόμα και τον Μαρξ (ο οποίος, ως γνωστόν, είχε χαρακτηρίσει τους λαθρομετανάστες «όργανα του διεθνούς καπιταλισμού»), προσπαθούν να διευκολύνουν με κάθε τρόπο τους λαθροεισβολείς, δίνοντάς στους χαρτιά και υποδεικνύοντάς τους κατεύθυνση και πορεία.

Οι λαθροεισβολείς δείχνουν μάλιστα μία χαρά -αν αναλογισθεί κανείς, συγκριτικά πώς έδειχναν κάποτε οι δικοί μας, οι π.χ. μικρασιάτες πρόσφυγες (καμία σχέση). Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα στίφη των ανατολιτών υπηρετούν άλλα σχέδια και επιδιώξεις – περισσότερο δείχνουν τάγμα με συγκεκριμένο σκοπό και ύπαρξη. Γέρο και ηλικιωμένο δεν βλέπεις, μόνο νέες και νέους, όλοι μουσουλμάνοι – η χριστιανική Αιθιοπία όλως παραδόξως δε δίνει «πρόσφυγες»… Όλα οδηγούν στον εξισλαμισμό της Ευρώπης… Περπατούν γελαστοί και γελαστές, φαίνεται να τους αρέσει η Ελλάδα… Προέρχονται από πολλές χώρες, αποκλείεται όμως όλες αυτές οι χώρες να έχουν πόλεμο. Αποκλείεται να μην είχαν εκεί καλή ζωή. Κάτι άλλο συμβαίνει που θα πρέπει να το μάθουμε.

Ο δήμαρχος στην αρχή ήταν περιχαρής, κάτι σαν το νυν πρόεδρο που ευχαριστούσε αυτούς που επέλεξαν την Πατρίδα μας για επίσκεψη! Εδώ και μέρες όμως ανησυχεί, αν και συνεχίζει να ανήκει στους «Ανεξάρτητους Έλληνες». Πριν από κάποια χρόνια διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία επειδή δεν εψήφισε το μνημόνιο. Τώρα γεύεται το μνημόνιο των προσφύγων και το υπογράφει διότι απλά διαμαρτύρεται. Θα μας πείτε τι να κάνει. Να παραιτηθεί όπως διεγράφη από το πρώην κόμμα του. Αλλιώς ιστορικά θα συνδεθεί με όσα συμβαίνουν στη Λέσβο, κυρίως με όσα θα συμβούν.

Οι «πρόσφυγες» φαίνονται να ξέρουν πολύ καλά το νησί και συγκεκριμένους ανθρώπους. Π.χ η αστυνομία και οι υπεύθυνοι εκεί είναι στις προτεραιότητές τους. Έχουν και κάποιες ηλεκτρονικές συσκευές για να ανακαλύπτουν πρόσωπα και πράγματα γρήγορα. Τα ονόματα των Ελλήνων αξιωματούχων μάλλον τα ξέρουν μόλις εισέλθουν στη δύσμοιρη πατρίδα μας. Είναι τυχαίο ότι όλοι ζητούν την αστυνομία; Πάντως ντόπια εφημερίδα έγραψε ότι νεαρός «πρόσφυγας» νοσηλεύεται στο νοσοκομείο έχοντας σοβαρό κολλητικό και μεταδοτικό νόσημα. Ο ίδιος θέλει να φύγει προκειμένου να συνεχίσει το ταξίδι στην Ευρώπη. Ίσως κάποιοι αριστεροί τον μεταφέρουν με το κοτερό τους στην Αθήνα.

Καληνύχτα Μυτιλήνη.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου