Τρίτη, 21 Ιουλίου 2015

Θα κριθούν αμείλικτα και από τη συνείδησή τους

Μόνο και μόνο για να έχουν πρόσβαση σε τραπεζικό σύστημα, 60.000 επιχειρήσεις φεύγουν κυρίως για Βουλγαρία και για Κύπρο. Και αυτό για να μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν. Η απόλυτη καταστροφή για την οικονομία μας…

Τιμολόγια που κόβονται στην Βουλγαρία και τα οφέλη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, τα καρπούται η Σόφια – αν είναι δυνατόν! Απώλεια εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο, μόνο και μόνο για να μην υπάρξει περικοπή εσόδων εκεί, ελέω των πολιτικών μιας ΕΘΝΙΚΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗΣ κυβέρνησης.

Με λίγα λόγια, εξόντωση του ιδιωτικού τομέα, για να μην φωνάζουν οι συνδικαλιστές του Δημοσίου και για να επαναπροσληφθούν καθαρίστριες και άλλοι, που ίσως κάποιοι να νομίζουν πως προσφέρουν στην ανάπτυξη… Ένα έγκλημα της κυβέρνησης των Χαϊκάληδων κατά των επερχόμενων γενεών, κατά της αξιοκρατίας, κατά του μέλλοντός μας γενικότερα.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσπαθεί να διαλύσει, πέραν των επιχειρηματιών και πέραν των ελεύθερων επαγγελματιών και τους αγρότες, με λίγα λόγια αυτούς που καλλιεργούν τη γη μας και παράγουν αυτά που τρώμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, οι αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Αντιλαμβάνονται ότι οι κρατιστές και σταλινικοί του Μεγάρου Μαξίμου, προκειμένου να κρατήσουν ικανοποιημένους τους ανθρώπους τους στο Δημόσιο, επιτίθενται στους υπόλοιπους, δημιουργώντας παράλληλα ένα επικίνδυνο ρήγμα στην κοινωνία, εμφανίζοντας ορισμένους ως «προνομιούχους». Μια κυβέρνηση που αδικεί και διχάζει, μια κυβέρνηση που «αποκοιμίζει», εξαπατά, φλερτάρει με επικίνδυνες καταστάσεις. Και έρχονται και οι ανατιμήσεις, λόγω της αύξησης του ΦΠΑ…

Τα όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες, έδωσαν τη χαριστική βολή στην οικονομία μας. Αυτό, το διαπιστώνουν ΟΛΟΙ οι άνθρωποι της αγοράς. Και μπορεί κάποιες δημοσκοπήσεις να λένε διάφορα, αλλά ας μην προσπαθούν να συσκοτίσουν: οι αγρότες είναι έτοιμοι να ανέβουν στα τρακτέρ και να βγουν στην άσφαλτο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες αποσύρονται, οι επιχειρήσεις πηγαίνουν τις έδρες τους στο εξωτερικό, οι νέοι γιατροί φεύγουν και εκείνοι για το εξωτερικό, οι ξένοι επενδυτές ούτε να ακούσουν και κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι οι νεοεισελθόντες στον κόσμο του μνημονίου της κυβέρνησης, τα πάνε περίπου «υπέροχα!» όπως κατά πολλούς τα πήγαινε μέχρι τώρα και ο καταστροφέας της χώρας, Γιάνης Βαρουφάκης. Που τώρα βάλλεται πανταχόθεν, καθώς αποκαλύπτεται το σχέδιό του για υπονόμευση των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους και επιστροφή στη δραχμή. Που θα συνιστούσε καταστροφή…

Και κάποιοι εδώ, ακόμα αρνούνται πεισματικά να παραδεχθούν τη σαχλαμάρα που έκαναν επιλέγοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην κάλπη, στις ευρωεκλογές του 2014 και στις εθνικές εκλογές του 2015… Δικαίωμά τους, θα κριθούν όμως αμείλικτα και από τη συνείδησή τους.

1 σχόλια:

 1. ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ
  POLITICO: "ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ 86 ΔΙΣ.ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ"
  Bild: "Στο σφυρί βγαίνουν νησιά, λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες και γήπεδα" - H Eλλάδα ξεπουλάει για να χρηματοδοτήσει την διάσωσή της!

  Ένα "μπαράζ" ξεπουλήματος, νησιών,παραλιών, λιμανιών και αεροδρομίων ξεκινάει άμεσα, το οποίο θα χρηματοδοτήσει το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ αφού οι δανειστές ΔΕΝ διαθέτουν τα απαραίτητα χρήματα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

  Δηλαδή η κυβέρνηση προχώρησε σε μια επώδυνη συμφωνία η οποία, επί του πρακτέου θα χρηματοδοτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την ίδια την Ελλάδα. Δεν μπορεί να ειπωθεί ότι είναι και τόσο επωφελής, καθώς με την λήξη της η χώρα δεν θα έχει τίποτα και πάλι θα αναζητά "ρευστό" για να ζήσει.

  Οι διαπραγματεύσεις των πιστωτών με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με το τρίτο πακέτο διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ οδεύει προς ολοκλήρωση. Η δημιουργία του Ταμείου από το ελληνικό κράτος με περιουσιακά στοιχεία 50 δισ. ευρώ αποτελεί ένα από τα βασικά σημεία της συμφωνίας.


  Η γερμανική εφημερίδα Βild δημοσιεύει ένα αναλυτικό κατάλογο με τα περιουσιακά στοιχεία που πρόκεται να εκποιηθούν τα οποία περιλαμβάνουν:

  μαρίνες, π.χ., στην Επίδαυρο ή στο νησί της Ύδρας (τιμή ασαφής)

  Λιμάνια: ΟΛΠ - ΟΛΘ (αναμενόμενα έσοδα: 600.000.000 Ευρώ).

  Μερικά από τα 6.000 νησιά θα μπορούσε να είναι στη λίστα (όπως και στην κυβερνητική έκθεση του 2013). ¨'Ηδη ο Αμερικανος δισεκατομμυριούχος Γουόρεν Μπάφετ αγόρασε το νησί του Αγίου Θωμά για περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ.

  παραλίες, π.χ. στην Ερμιόνη στην Πελοπόννησο

  14 περιφερειακά αεροδρόμια, μεταξύ των οποίων η Ρόδος, Κέρκυρα, Κως (αναμενόμενα έσοδα: 1,3 δισ. ευρώ).

  2 Airbus (τιμή: 10 εκατομμύρια ευρώ)

  2.500 κτίρια του Υπουργείου Πολιτισμού, το κτίριο των σιδηροδρόμων. Κτίρια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανομένης της Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη)

  77.332 στρέμματα δημόσιας γης

  ιαματικές πηγές, όπως στις Θερμοπύλες (Κεντρική Ελλάδα)

  Στάδια και αίθουσες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, για παράδειγμα, «Ολυμπιακό Κέντρο Γαλατσίου» (91 εκτάρια).

  Πολλά ξενοδοχεία (συμπεριλαμβανομένης της Ρόδου).

  Η πρώην αμερικανική αεροπορική βάση του Ηρακλείου στην Κρήτη.

  Ωστόσο, ειδικοί προειδοποιούν ότι τα έσοδα από την εκποίηση των παραπάνω θα είναι πολύ λιγότερα από τα 50 δισ. ευρώ που εκτιμά πως θα αντλήσει η κυβέρνηση.

  Παράλληλα η κυβέρνηση της Αθήνας αποφάσισε να μην ψηφιστούν αύριο από το ελληνικό κοινοβούλιο οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό μεταξύ των οποίων και η κατάργηση των πρόωρων συντάξεων παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνηθεί με τους εταίρους ενισχύοντας την ενόχλησή τους.  ΠΗΓΗ: http://www.defencenet.gr/defence/item/bild-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%83%CF%86%CF%85%CF%81%CE%AF-%CE%B2%CE%B3%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B9%CE%AC-%CE%BB%CE%B9%CE%BC%CE%AC%CE%BD%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%B4%CF%81%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BB%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%AE%CF%80%CE%B5%CE%B4%CE%B1-politico-%CE%BF%CE%B9

  ΑπάντησηΔιαγραφή