Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

...Ζωή και ...Κότα!

Δύο είναι τα πρόσωπα που σημάδεψαν τις πολιτικές εξελίξεις αυτό το εξάμηνο, εκτός φυσικά του Τσίπρα. Ο ένας είναι ο Βαρουφάκης και η άλλη είναι η Ζωή Κωνταντοπούλου και για τους δύο έχουν γραφτεί ουκ ολίγα. Ο πρώτος είναι στην Αίγινα και λιάζεται και πιθανότατα να ετοιμάζει διαβατήριο για Αυστραλία ή Τέξας προκειμένου να γλιτώσει τη χλεύη του κόσμου. Για τον Γιάνη, τον αλαζόνα υπουργό που εμφανίστηκε σαν Θεός που θα έσωζε την Ελλάδα με τις γνώσεις του, έχουμε γράψει πολλά κι εμείς. Θα έρθει η ώρα που θα πληρώσει το έγκλημα που έκανε.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει όμως να γίνει για το «φαινόμενο Ζωή». Γιατί απ’ ότι μαθαίνουμε διαρρέει ότι όλα τα δημοσιεύματα που την έχουν για φευγάτη εξυπηρετούν σκοπιμότητες. Προφανώς η Πρόεδρος βλέπει εχθρούς παντού και θα αρχίσει να λέει ότι την χτυπάνε γιατί πολέμησε τη διαπλοκή.

Λέει μάλιστα ότι θα φύγει μόνο αν της το ζητήσει η Βουλή και η ίδια δεν παραιτείται.

Δεν αμφιβάλλουμε ότι θα κάνει τα πάντα για να μείνει στη θέση της. Ούτε ότι ακόμη και αν καθαιρεθεί θα συνεχίσει να μας ταλαιπωρεί όσο θα είναι βουλευτής. Η γυναίκα έχει πρόβλημα και είναι γνωστό. Άραγε, όμως, όλοι εκείνοι που αποθέωναν την Πασιονάρια της Αριστεράς, την δυναμική κόρη του Κωνσταντόπουλου, την μοναδική φίλη του Αλέξη και την πολιτικό που θα τσακίσει την Μέρκελ και θα φέρει καμιά 300αριά δις ευρώ από τις κατοχικές αποζημιώσεις, που βρίσκονται τώρα που η… Ζωή δεν είναι ωραία; Τι λένε όλοι εκείνοι οι τσανακογλείφτες που προσκυνούσαν την βασίλισσα Ζωή; Εκείνοι οι πολίτες που την έβλεπαν στο δρόμο και έτρεχαν να βγάλουν φωτογραφία μαζί της που να είναι και τι να λένε;

Η κ. Κωνσταντοπούλου αν δεν υπήρχε θα έπρεπε να εφευρεθεί διότι εκπροσωπεί ένα ακόμη σύμπτωμα της σύγχρονης μεταπολιτευτικής Ελλάδας. Όλους εκείνους τους ψευτοεπαναστάστες, τους δήθεν αντάρτες με τα λεφτά του μπαμπά. Εκπροσωπεί όλη εκείνη την τάξη των διαταραγμένων ψεκασμένων που ανήκουν σε όλα τα κόμματα. Όλων εκείνων που μπαίνουν στο facebook και γράφουν την κάθε γελοιότητα για τους… υδατάνθρακες που θα δώσουν 100 δις στην Ελλάδα. Για τις γερμανικές αποζημιώσεις που θα σβήσουν το χρέος, για τις υποχρεώσεις που έχουν οι δανειστές στον δανειζόμενο να συνεχίσει να τον δανείζει χωρίς εχέγγυα. Και για τα… δίκαια του ελληνικού λαού που μόνο να απαιτεί ξέρει αλλά ποτέ να μην αγωνίζεται να γίνει καλύτερος. Η Ζωή εκπροσωπεί ότι πιο σάπιο έχει να προσφέρει η ελληνική κοινωνία, απλά βαυκαλίζεται με τα περασμένα μεγαλεία και ζει μόνο μ’ αυτά αντί να προκόβει, να νοικοκυρεύεται και να προχωρά.

Η Ζωή εδώ τελειώνει πολιτικά αφού δεν αποκλείεται είτε να υπάρξει πρόταση μομφής εναντίον της είτε να εξαναγκαστεί σε παραίτηση αν διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν η Ζωή τελειώνει σαν φαινόμενο, σαν σύμπτωμα της πραγματικής ζωής. Αν αυτή η ομαδική παράκρουση που την περασμένη εβδομάδα ψήφισε «όχι» αποθεώνοντας τη Ζωή και τον Αλέξη, θα μπορέσει να προσαρμοστεί στην σκληρή πραγματικότητα που έρχεται. Θα καταλάβει άραγε ο κόσμος την παγίδα που του έστησαν μήνες τώρα; Θα καταλάβει την ψεύτικη «αντίσταση» στους δανειστές που του σέρβιρε η Ζωή; Άραγε ποιος θα δώσει λόγο για τις ανοησίες που ακούστηκαν τόσους μήνες με τις Επιτροπές Αλήθειας, τα πορίσματα για το ελληνικό χρέος και τους ξυπόλυτους που έκοβαν βόλτες στη Βουλή και διέγραφαν τα χρέη γιατί έτσι τους γουστάρει; Ποιος θα πληρώσει για τη ζημιά που προκάλεσε η Ζωή και που νομίζει ότι με ένα «παρών» εξιλεώνεται;

Αυτή δεν έλεγε ότι το χρέος είναι επονείδιστο; Τώρα που θα πάρει η κυβέρνηση καμιά εκατοστή δις ακόμη θα είναι κι αυτά στα προς διαγραφή;

Η Ζωή και πολλοί σαν κι αυτήν πόνταραν στην κούραση του κόσμου από το παλαιό πολιτικό σύστημα, από τα σκάνδαλα, τη διαφθορά. Πήραν δύναμη από τους απογοητευμένους Έλληνες κι απέκτησαν αξιώματα. Αλλά τους εξαπάτησαν με τέτοιο τρόπο που πλέον η κατάσταση αυτή έγινε εθνικό μικρόβιο που μόλυνε τους πάντες.

Άραγε όλη αυτή η πρωτοφανής πολιτική και οικονομική κρίση θα βγάλει από τη ζωή μας τις… Ζωές που μας τσάκισαν;

1 comments:

  1. σας προτεινο ενα μηνιμονιο που πραγματικα αν εφαρμοστει θα λαμψει η χωρα !!!!!!


    http://afypnisiellinwn.blogspot.gr/2015/07/blog-post_13.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή