Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

"Ολημερίς το σκίζανε, το βράδυ υπογραφόταν…"

Αυτή είναι η κατάσταση, όπως περιγράφηκε σωστά από προφίλ στη διαδικτυακή πλατφόρμα twitter (Φρουφρου@ - @XristinaPlk_). Και κάπως έτσι, μετά από μαραθώνιες συνεδριάσεις 17 ωρών, φτάσαμε στο υπερ – μνημόνιο της (αντιμνημονιακής επί σειρά ετών) αριστεράς, που παραχωρεί «πολλά». Και επιβάλλει.

Και η χώρα που είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού, ανέπνευσε προσωρινά. Και αναμένει πλέον με ενδιαφέρον τη μάχη για την απομάκρυνση (η ΝΔ είπε πάντως πως δεν θα καταθέσει πρόταση μομφής) της Ζωής Κωνσταντοπούλου (προμηθευτείτε ποπ – κορν και βρείτε τα τηλέφωνα των deliveries) αλλά και των σταλινιστών από τις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πως τελικά την πρόταση μομφής θα την καταθέσουν οι ίδιοι οι του ΣΥΡΙΖΑ…

Ανασχηματισμός πάντως και δη δομικός ενόψει… Για να δούμε τι θα γίνει και αν θα γίνει με Λαφαζάνηδες, Στρατούληδες, Ήσυχους (φωνάζουν και από το ΝΑΤΟ γι’ αυτόν για τη θέση που βρίσκεται) και σία… Επίσης, ενδιαφέρον θα έχει και το πώς θα τα εκλάβουν όλα αυτά της «συνθηκολόγησης» οι ΑΝΕΛ, αλλά και ο κόσμος του ΟΧΙ. «Μόνο αν σταθούμε όρθιοι στη μοίρα θα …σκοτώσουμε τον θάνατο», είπε δια του twitter ο Πάνος Καμμένος, λίγο πριν δει τον Αλέξη Τσίπρα. Αργότερα επανήλθε, πριν τη συνάντηση πάντα, λέγοντας πως «Μην βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα τίποτα δεν είναι δεδομένο…» Έλα! Διότι, εδώ που τα λέμε, δεν είναι λίγο να απορρίπτουν όλοι αυτοί μνημόνιο των οκτώ δις και να τους έρχεται ένα με πολλαπλάσια.

Και το προαναφερόμενο (γυναικείο) προφίλ στο twitter λέει: «Δυο πράγματα δεν μπορώ να καταλάβω… Τι θέλουν οι άντρες και γιατί έγινε το δημοψήφισμα». Αφήστε και την αντίδραση της Ραχήλ Μακρή: «Βάρκιζα Νο. 2. Ιούλιος 2015. Ραντεβού στα γουναράδικα». Πω –πω, ζώστηκε τα φυσεκλίκια η κυρία… Τα «γλέντια» ξεκινούν αύριο, νωρίς το πρωί, στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί, θα γίνει της… Πλατφόρμας το κάγκελο! Και έρχεται και η ώρα των νομοσχεδίων… Αφήστε που πρέπει να ακυρωθούν και κάποια άλλα κι εκεί κάνει τζιζ… Και να έχει και ο Αλέξης Τσίπρας τον μέντορά του Αλέκο Αλαβάνο να δηλώνει πως «Η 13η Ιουλίου 2015 καταγράφεται ως μια ημέρα ονείδους και ατίμωσης της Ελλάδας… Σήμερα ξεκινά η ισχύς του Μνημονίου Τσίπρα, πολύ χειρότερου από το Μνημόνιο Παπανδρέου και το Μνημόνιο Σαμαρά».
Το iskra, ο ιστότοπος των σκληρών αριστεριστών (Αριστερή Πλατφόρμα) του ΣΥΡΙΖΑ είναι σε κατάσταση σοκ. Λογικό είναι.

Το υπόθεση αντιμνημόνιο τελείωσε ή καλύτερα, πέρασε στα χέρια άλλων, όπως η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και αρχίσανε και τα «καλέσματα» του ΑΝΤΑΡΣΥΑ: «Όλοι και όλες στους δρόμους. Το νέο Μνημόνιο δεν θα περάσει! Κάλεσμα για διαδήλωση στο Σύνταγμα σήμερα στις 7 μμ». Στο iskra διαβάζουμε με τίτλο «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ», πως «μετά από 17 ώρες ‘διαπραγματεύσεων’ οι ηγέτες των χωρών - μελών της Ευρωζώνης κατέληξαν σε ταπεινωτική για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό συμφωνία» και πως «πρόκειται για νέο επαχθέστερο μνημόνιο, που επανεγκαθιδρύει και επεκτείνει την τροϊκανή κηδεμονία και τον κοινωνικό εξανδραποδισμό και διατηρεί τη χώρα σε καθεστώς αποικίας χρέους της υπό γερμανική κηδεμονία ΕΕ!»

Επίσης: «Τούτες τις ώρες έγινε φανερό με τον πλέον τραγικό τρόπο ότι μέσα στην λυκοσυμμαχία της ευρωζώνης δεν υπάρχουν περιθώρια άσκησης ανεξάρτητης και ακηδεμόνευτης πολιτικής με αντιυφεσιακό και φιλολαϊκό πρόσωπο. Ο ελληνικός λαός δεν θα πρέπει να απογοητευθεί από αυτήν την εξέλιξη. Αντίθετα πρέπει να πεισμώσει, όπως έκανε με το δημοψήφισμα και τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις που προηγήθηκαν ανά τη χώρα, για ένα ‘ΟΧΙ’ μέχρι τέλους! Ένα ‘ΟΧΙ’ σε σύγκρουση με τα μνημόνια, τον νεοφιλελευθερισμό και την λιτότητα που μέσα στην ευρωζώνη είναι θεσμοποιημένα! Οι δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς, οι εργαζόμενοι, η νεολαία, η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία στη χώρα σε θέση μάχης θα συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα νέα υφεσιακά - αντιλαϊκά μέτρα και να έρθουν στο προσκήνιο ξανά τα λαϊκά αιτήματα, που διαμορφώθηκαν μέσα στους κοινωνικούς αγώνες όλα τα προηγούμενα χρόνια για την πλήρη κατάργηση των μνημονίων». Μυρίζει μπαρούτι στον ΣΥΡΙΖΑ…

Ο δε Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε στην προαναφερόμενη πλατφόρμα πως «Ο @atsipras παρά τα λάθη και την ζημιά που προκάλεσε, στο τέλος μεταξύ Σύριζα και Ελλάδος επέλεξε Ελλάδα. Η ιστορία αυτό θα του το πιστώσει». Είναι αυτό που λέμε, «γιατρέ μου…» Ζούμε απίστευτα πράγματα, απίστευτα που όμως συμβαίνουν. Στη διαδικτυακή γλώσσα, αυτό λέγεται «τρολάρισμα»… Φυσικά, ο Άδωνις Γεωργιάδης, προφανώς για να μην «παρεξηγηθούν» τα (πολλά, σταματημό δεν έχει…) λεγόμενά του, έγραψε μετά πως «Και καλό είναι ο @atsipras τώρα που έκανε την στροφή να ζητήσει μία συγγνώμη για όσα ψέματα είπε και κυρίως να παύσει να κατηγορεί εμάς!»

Κυβέρνηση ειδικού σκοπού και εκλογές, όπως είπε ο Σκουρλέτης, που τόνισε πως «τίθεται πλέον ζήτημα κυβερνητικής πλειοψηφίας», προσθέτοντας πως «πρέπει να γίνουν εκλογές έως τα τέλη του 2015». Οι εξελίξεις προβλέπονται ραγδαίες. Ειδικά στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, όπου φαίνεται πως κάποιοι ανακάλυψαν μετά από επώδυνες για τη χώρα, την κοινωνία, την οικονομία και την διεθνή εικόνα της «λοξοδρομίες», πως είναι καιρός να μετασχηματιστούν σε κάτι πιο λογικό, όπως πχ ένα αριστερό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα. Και κάπως έτσι, πάει και το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης… Και είναι γενικότερα πολύ δύσκολο να τα καταφέρουν, ό,τι κι αν κάνουν… Αλλά, κατασπατάλησαν πολύ χρόνο με Βαρουφάκηδες (είπε πως υπήρχε κοντά του μια ομάδα που προετοιμαζόταν και για Grexit) και Λαφαζάνηδες και ιδού…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου