Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Η καθεστωτική συμμορία του σύριζα, δεν πρόκειται να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη!

Δεν είναι στις διαθέσεις μου να διαψεύσω όλους αυτούς τους σοβαρούς ή σοβαροφανείς αναλυτές κάθε πολιτικής αποχρώσεως, αλλά να εκθέσω τις σκέψεις μου που με οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο Σύριζα ΔΕΝ πρόκειται να διαλυθεί στα κομμάτια από τα οποία και συνετέθη, όσο κι αν οι εξελίξεις προδικάζουν κάτι τέτοιο. 
Προφανώς οι αναλυτές επιστρατεύουν τον δυτικό τρόπο σκέψης, αρνούμενοι πεισματικά να εντρυφήσουν στην ιδεολογική προέλευση, και την χρησιμοποιούμενη μεθοδολογία από τους νυν κυβερνώντες με τις όποιες παραδοξολογίες της. 

Ο ιδανικότερος ίσως για να επιχειρήσει μια ανάλυση στους σκοπούς και τις επιδιώξεις της νυν καθεστωτικής συμμορίας είναι εκείνος που έχει εμπειρίες ή βιώματα από τις πολιτικές πρακτικές που ακολούθησαν πρώην μονοκομματικά μαρξιστογεννή καθεστώτα. 
1ον) Οι διαφωνούντες όσοι κι αν είναι, δεν αποκηρύττουν ποτέ την ιδεολογική μήτρα από την οποία προέρχονται, τα προνόμια και το σύστημα που τους εκτρέφει. Θα χρησιμοποιηθούν μέχρι ενός για την δημιουργία πλέγματος που θα εγκλωβίζει δυσαρεστημένους και αποχωρούντες από το κυρίως πολιτικό σχήμα ώστε είτε με την μορφή κομματικών παραφυάδων είτε ως πολιτικός πόλος θα ελαχιστοποιούν ή θα εκμηδενίζουν τις διαρροές προς τους εξωσυστημικούς χώρους. 
2ον) Ο χώρος της αντιπολίτευσης θα είναι μονίμως κατειλημμένος από ελεγχόμενους φωνασκούντες ή διαφωνούντες που θα ανήκουν σαφώς στον συστημικό περίγυρο και τις εκάστοτε συνιστώσες του. 
3ον) Η αστική νομενκλατούρα ΔΕΝ είναι απαραίτητο να παραδώσει το "σχοινί" με το οποίο θα κρεμαστεί από τους "μπολσεβίκους" αρκεί να συμβιβαστεί ή να αφομοιωθεί, καθώς ο πολιτικός χώρος στον οποίο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί είναι ανύπαρκτος ή κατειλημμένος. Εκείνος όμως που θα μπορούσε να κρεμαστεί και μάλιστα με τις ευλογίες του καθεστώτος είναι ο μέχρι πρότινος ανυποψίαστος ψηφοφόρος.
4ον) Το καθεστωτικό σύστημα γίνεται ταυτόσημο με την "λαϊκή κυριαρχία" ώστε αυτός που θα διανοηθεί να θίξει την ουσία του κατεστημένου αποκηρύσσεται ως "εχθρός του λαού" (κατά τα πρώην Σοβιετικά πρότυπα) ή Φασίστας, αντιδραστικός, νεοναζί κλπ κατά τα εγχώρια πρότυπα. 
Θα υπάρχει όμως πάντα η επιλογή ανάμεσα στον κομισάριο ή τον ινστρούχτορα ώστε να διατηρούνται τα προσχήματα μιας κατ' επίφαση δημοκρατίας που θα ζήλευε ομολογουμένως ο κάθε δικτάτορας. 
Δεν είναι στις προθέσεις μου να πείσω κανέναν. Απεναντίας εύχομαι να διαψευσθώ. Θα τολμούσα ωστόσο να παραφράσω το "μακάριοι οι φτωχοί τω πνεύματι" με το "μακάριοι οι έχοντες παντελή άγνοια κινδύνου".

Σ.Π.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου