Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Πανικόβλητος ο Μεϊμαράκης: Δεν μπαίνουμε στην κυβέρνηση για να μην γίνει η Χρυσή Αυγή αξιωματική αντιπολίτευση!

Ο φόβος του εγχώριου πολιτικού κατεστημένου για την ραγδαία κοινωνική και εκλογική άνοδο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, λόγω της έλευσης του νέου Μνημονίου και της σύμπλευσης με αυτό όλων των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου», μεταφέρεται ως είδηση από το ντόπιο πολιτικό υπηρετικό προσωπικό και στα αφεντικά τους στην Ευρώπη. Η εφημερίδα «το Ποντίκι» αναφερόμενη στο ταξίδι του μεταβατικού(;) προέδρου της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη στις Βρυξέλλες την περασμένη Κυριακή γράφει, συν τοις άλλοις, τα εξής:
«Η Ν.Δ. επιχειρεί να εμφανιστεί ως υπεύθυνη πολιτική δύναμη που στέκεται με ψυχραιμία και νηφαλιότητα απέναντι στις εξελίξεις. Ωστόσο ο Μεϊμαράκης επιχείρησε να περιφρουρήσει τον χώρο του αρνούμενος αρχικά να ενημερωθεί άτυπα από τον Τσίπρα και διεκδικώντας στην παρούσα φάση να μην ενταχθεί σε ένα οικουμενικό κυβερνητικό σχήμα. Βασικό επιχείρημα είναι ότι δεν μπορεί να μεταβληθεί η Χρυσή Αυγή σε αξιωματική αντιπολίτευση εντός του Κοινοβουλίου και ότι το κομματικό σύστημα της χώρας χρειάζεται θεσμικά αντίβαρα... Είναι γνωστό ότι ο Μεϊμαράκης δέχθηκε πιέσεις από ομολόγους του κατά τη σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος το μεσημέρι της Κυριακής, αλλά ο ίδιος εξήγησε ότι δεν μπορεί να σύρει τον χορό της κριτικής η Χρυσή Αυγή κερδίζοντας πόντους από τους διαμαρτυρόμενους πολίτες. Ο ίδιος στο άτυπο Πολιτικό Συμβούλιο τη Δευτέρα είπε ότι υπό τις παρούσες συνθήκες “δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετάσχουμε σε κυβέρνηση, οικουμενική, ειδικού σκοπού ή όπως αλλιώς την πουν”».
Με απλά λόγια, ο «βαρύμαγκας» αντικαταστάτης του Σαμαρά, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους ευρωπαίους ομολόγους του για την αναμενόμενη εκτίναξη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, η οποία θα εκφράσει τον καταπονημένο από το Μνημόνιο Ελληνικό Λαό.

Γι’ αυτό, άλλωστε, δεν επιθυμεί να συμμετάσχει η ΝΔ «σε κυβέρνηση, οικουμενική, ειδικού σκοπού ή όπως αλλιώς την πουν», όπως χαρακτηριστικά λέει, ακριβώς γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα αποκτήσει και θεσμικά τον ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με ό,τι συνεπάγεται αυτό για την ακόμη περισσότερο εκτίναξή της κοινωνικά και εκλογικά.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου