Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Απόπειρα "ξεπλύματος" του συστήματος μέσω εκλογών

Σε εκλογές προς τα μέσα Σεπτεμβρίου προσανατολίζονται στην κυβέρνηση, εκλογές που δεν θα έχουν καμία χρησιμότητα παρά μόνον, ίσως, τον απεγκλωβισμό του ΣΥΡΙΖΑ από την δύσκολη θέση της επιβολής στον λαό της εφαρμογής των δυσβάσταχτων οικονομικών μέτρων, μέσω της ήττας στις εκλογές ή μέσω μίας ευρύτερης κυβέρνησης συνεργασίας αν «δεν βγαίνουν» τα ποσοστά την οποία για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα την παρουσιάσουν ψευδέστατα ως «λαϊκή απαίτηση».

Επιμένουμε το ότι οι εκλογές δεν θα έχουν κανένα νόημα και χρησιμότητα γιατί το Μνημόνιο θα έχει ήδη ψηφιστεί από τις 19 ή 20 Αυγούστου και ο ελληνικός λαός, όπως πάντα, δεν θα κληθεί να επιλέξει το μέλλον του αλλά να «τιμωρήσει» και να δώσει άλλη μία ευκαιρία στο σάπιο μεταπολιτευτικό καθεστώς. Θα μας μιλήσουν για νέα κόμματα που πιθανόν να δημιουργηθούν από διαφωνούντες αριστερούς και για νέα πρόσωπα, όπως η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη και ο καινούργιος, αλλά όχι και άφθαρτος κανείς τους δεν είναι, πρόεδρος της ΝΔ, που θα πρέπει να πάρουν μία ευκαιρία για να μην οδηγηθεί η χώρα σε «ακραίες» επιλογές . Οι εκλογές όμως είναι και μία ευκαιρία να ξεκαθαρίσει ο Τσίπρας την κατάσταση στο κόμμα μετά την σίγουρη καταψήφιση του Μνημονίου πολλών στελεχών του.

Πως το εθελούσιο ξεπούλημα βαφτίζεται εκβιασμός

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία και άφησε ανοιχτό ακόμα και τότε να υπάρξει και νέα συνεργασία με τους ΑΝ.ΕΛ (πολύ φυσικό που θα βρουν «Δεξιούς» να συμφωνούν τόσο εύκολα με όλες τις αριστερές επιλογές).

Φυσικά έπεσε και η απαραίτητη κοροϊδία από την πλευρά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου. Όταν ρωτήθηκε γιατί θα πρέπει ο κόσμος να τους εμπιστευθεί, αφού άλλα είπαν και άλλα έκαναν, απάντησε ότι αν μη τι άλλο αυτοί διαπραγματεύτηκαν σκληρά. Αυτό ας πάνε να το πουν στον Λαφαζάνη που ούτε λίγο ούτε πολύ τους κατηγορεί για προδοσία. Ακόμα υποστήριξε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε την ατζέντα της Ευρώπης σε σχέση με την αντιμετώπιση των αδυνάτων, Εδώ θα συμφωνήσουμε έδειξε τον δρόμο στους τοκογλύφους για τα πως θα κρατούν αλυσοδεμένους τους μικρούς και ευκολόπιστους λαούς.

Σε ερώτηση για το αν χάθηκαν στην πορεία οι «κόκκινες γραμμές» απάντησε ότι η κυβέρνηση εκβιάστηκε και βρέθηκε προ τετελεσμένων γεγονότων και έτσι αναγκάστηκε να υπογράψει μία επώδυνη συμφωνία.
Δεν μας είπε όμως ποιος προκάλεσε αυτά τα τετελεσμένα γεγονότα, τα προκάλεσε η ίδια η κυβέρνηση, συνολικά όμως, γιατί το παραμύθι για αποκλειστικές ευθύνες του Βαρουφάκη έχει ξεφτίσει πλέον. Όλοι τους φταίνε, όλοι τους ήθελαν να φτάσουν τα πράγματα εκεί, ο καθένας για δικούς του λόγους.

Άλλοι για να κάνουν την Ελλάδα τριτοκοσμική κομμουνιστική χώρα της Νοτίου Αμερικής και άλλοι για να εξυπηρετήσουν τους φίλους τους τοκογλύφους δίνοντας τους τα πάντα. Αυτά που δεν μπορούσε να τους δώσει μία άλλη κυβέρνηση τους τα δίνει μία «προοδευτική». Άσχετα με το πότε θα γίνουν οι εκλογές δεν θα πρέπει να πέσουμε στην παγίδα τους περί «μικρότερου κακού», όλοι τους κάνουν το ίδιο κακό. Ας βάλουμε και εμείς μες την σειρά μας το πολιτικό σύστημα «στον γύψο» έστω και με την ψήφο μας. 
Μπορούμε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου