Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Ένας "προφήτης" με πίτσες και φραπεδιά! (βίντεο)

Πως ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης παρουσιάζεται ξαφνικά ως νέος και άφθαρτος. Κρύβει το παρελθόν του με τις γραφικότητες και τις απίστευτες γκάφες.


Παραμονές των εκλογών της 10ης Οκτωβρίου 1993, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης κατέρρεε και επέστρεφε θριαμβευτής ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ο Βασίλης Λεβέντης τότε, πριν από 22 χρόνια, έδινε το δικό του... ρεσιτάλ! Κι όμως, σήμερα, έπειτα από 30 και πλέον χρόνια αμφιλεγόμενης πολιτικής σταδιοδρομίας, εμφανίζεται ως νέος (!!!) και άφθαρτος και δείχνει έτοιμος παρά ποτέ για την είσοδό του στη Βουλή.

Εκείνο το βράδυ του 1993 βγήκε στον αέρα να καταγγείλει ότι του έκλειναν το Κανάλι 67 (του οποίου η συχνότητα μεταβιβάστηκε στον Γιώργο Κουρή με αντάλλαγμα, μεταξύ άλλων, μια εκπομπή στον... πρόεδρο Βασίλη!), σε μια οργισμένη τηλεοπτική έκρηξη. Η εν λόγω εκπομπή χαρακτηρίστηκε «θρυλική», καθώς ο κ. Λεβέντης on air καταριέται να πεθάνουν και να πάθουν καρκίνο ο Ανδρέας Παπανδρέου και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (δείτε σχετικό βίντεο)! Αυτόν, λοιπόν, τον πολιτικό, που μέχρι τις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας θεωρούσε γραφικό, οι πολίτες ετοιμάζονται (με την εργολαβική υπερπροβολή ορισμένων media) να τον βάλουν στη Βουλή, όπως δείχνουν οι μετρήσεις.


Το ψηφοδέλτιό του τον περασμένο Ιανουάριο δεν είχε μόνο εκείνον στη φωτογραφία, αλλά και μια σήραγγα φωτισμένη, μαζί με μια λεζάντα: «Η έξοδος από το σκοτεινό τούνελ». Ο Βασίλης Λεβέντης, βέβαια, δεν είναι και πολύ πιθανό να βγάλει τη χώρα απ' το τούνελ της κρίσης. Μετά τις τελευταίες εκλογές, όμως, ο ίδιος, όπως φαίνεται, βγήκε απ' τη σήραγγα (της γραφικότητας) στην οποία ήταν παγιδευμένος τα τελευταία 30 χρόνια.

Ο Μητσικώστας

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε αναλάβει να αλλάξει την παλιά εικόνα του Β. Λεβέντη ο άνθρωπος ο οποίος τον έχει σατιρίσει περισσότερο από κάθε άλλον. Στις 12 Ιανουαρίου, λοιπόν, ο Γ. Μητσικώστας εμφανίστηκε στο YouTube, σε ένα βίντεο-απολογία για τη σάτιρα 20 ετών. Το βίντεο τελειώνει με τον γνωστό μίμο να λέει: «Πρόεδρε, σ' εμπιστεύομαι και σε στηρίζω. Βασίλης Λεβέντης στη Βουλή στις 25 του Γενάρη». Να σημειωθεί ότι στο βίντεο ο Μητσικώστας δεν έχει καμία σκωπτική διάθεση.

Οταν άνοιξαν οι κάλπες, διαπιστώθηκε ότι η Ενωση Κεντρώων πήρε το ποσοστό-έκπληξη 1,79%, που μεταφράζεται σε περισσότερες από 110.000 ψήφους! Και αυτό χωρίς διαφήμιση, με ελάχιστες εμφανίσεις στα κανάλια, και μόνο με την «καμπάνια» μερικών πρώην πασόκων στη Θεσσαλονίκη, που απ' το ραδιόφωνο ζητούσαν, αντί για τον Ευ. Βενιζέλο, να ψηφίσουν οι διαμαρτυρόμενοι πιστοί του πράσινου ήλιου τον Βασίλη Λεβέντη.

Ετσι, η κάλπη τη νύχτα της 25ης Ιανουαρίου ανύψωσε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης έναν νέο πολιτικό «αστέρα», παλιά γνώριμη «περιθωριακή» τηλεπερσόνα, τον Βασίλη Λεβέντη. Το «ταμπλό» στην Α' Θεσσαλονίκης έγραψε προς τα ξημερώματα: Ενωση Κεντρώων 5,11%, ΠΑΣΟΚ 4,12%...

Τη στήριξη που του παρείχαν οι πασόκοι της Θεσσαλονίκης μάλλον του τη χρωστούσαν. Στο κάτω κάτω, υπήρξε δικό τους παιδί. Ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος μεγάλωσε στα Ταμπούρια του Πειραιά, ήταν ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ το 1974. Τη φυγή του απ' τον σοσιαλισμό ακολούθησε μια μικρή «βουτιά» στον φιλελευθερισμό: Το 1989, επί Μητσοτάκη, συμφώνησε να βοηθήσει τη Ν.Δ. σε θέματα οικιστικής πολιτικής και... αρπάζοντας την ευκαιρία βρέθηκε υποψήφιος στις εκλογές στη Β' Αθήνας, στις οποίες, μεταξύ των 31 υποψηφίων, κατετάγη 29ος λαμβάνοντας κάτι παραπάνω από 5.000 ψήφους. Ο ίδιος, πάντως, θεωρεί ότι η πορεία του αρχίζει το 1992. Τότε, δηλαδή, που ίδρυσε την Ενωση Κεντρώων και απέκτησε νόημα η τηλεοπτική του εμμονή με το Κανάλι 67.

Οι μοναχικές εκπομπές, πίνοντας φραπέ και τρώγοντας μακαρονάδες, νανούρισαν ολόκληρες γενιές τηλεθεατών, χάρισαν άφθονο γέλιο και έγραψαν ιστορία! Με τις τηλεφωνικές φάρσες που του έκαναν οι τηλεθεατές για χρόνια ξεκαρδιζόταν όλη η Ελλάδα. Αλλά ήταν το κλείσιμο του Καναλιού 67 και το ξέσπασμα του προέδρου το 1993 που έγραψαν ιστορία στο Ιντερνετ. Το βίντεο με τη φράση «Να πεθάνουν οι προδότες» έχει 650.000 χτυπήματα στο YouTube. Αντίστοιχα «χτυπήματα», βέβαια, έχει και το επεισόδιο με τον Π. Παναγιωτόπουλο, που του προσέφερε μια πίτσα on air στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης.
Ιστορία έγραψαν και οι φωτογραφίες του με ημίγυμνες κοπέλες σε νυχτερινό κέντρο, μέσα στο κέφι, την εποχή που μεσουρανούσε η Τσιτσιολίνα. Εξάλλου, ο κυρ Βασίλης δεν έχανε καμία ευκαιρία για προβολή!

Αποκαλούσε για πολλά χρόνια «ζώα» (!!!) τους Ελληνες

Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, που για χρόνια αποκαλούσε τους Ελληνες «ζώα», όταν είδε ότι συγκυριακά (λόγω της απελπισίας του λαού, που απογοητεύτηκε από τους πάντες) έχει ελπίδες να μπει στη Βουλή, απαρνήθηκε τον πραγματικό του εαυτό και παρουσιάζεται πλέον ως σοβαρός και... προφήτης. Εχοντας πει τα πάντα, ήταν λογικό να πέσει μέσα και σε ορισμένα! Και αυτές τις παλαιότερες δηλώσεις φρόντισαν ορισμένοι να υπερτονίσουν, για να ξεχαστούν προφανώς οι αμέτρητες υπερβολές τις οποίες έχει εκστομίσει και οι γκάφες όπου υπέπεσε. Ο ίδιος ο κ. Λεβέντης σταμάτησε να πίνει φραπέ στην τηλεόραση και παριστάνει πλέον τον... σοβαρό, όμως συχνά πυκνά παρασύρεται και ξεφεύγει. Η πρόσφατη δήλωσή του, άλλωστε, με την οποία υποστήριξε ότι η Ενωση Κεντρώων θα λάβει 20% στις εκλογές, τα λέει όλα! Πάντως, με τέτοιες εκτιμήσεις δεν τον λες και... προφήτη!

dimokratia

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου