Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Θα στηρίξει η ΝΔ τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή;

Αν και δεν μπορούμε να είμαστε μετά Χριστόν προφήτες, εκ του αποτελέσματος λέμε ότι η Νέα Δημοκρατία έκανε μεγάλο λάθος να ψηφίσει άνευ όρων το Μνημόνιο του Τσίπρα. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως κι ας ξέρουμε ότι υπήρχε ο εκβιασμός των δανειστών για έξοδο από το ευρώ.

Η ΝΔ έκανε μέγα στρατηγικό λάθος να ψηφίζει χωρίς να βάζει όρους στην κυβέρνηση και οι όροι δεν είναι άλλοι από το μείγμα των μέτρων που έπρεπε να αποφασιστούν. Το λάθος είναι ότι όλα τα μέτρα που υπέγραψε ο Τσίπρας είναι αντίθετα και πνίγουν καίρια την… πελατεία της ΝΔ. Κι εξηγούμαστε: Περιμένουμε μια φορολογική λαίλαπα η οποία προβλέπει υπέρμετρους φόρους στους μισθωτούς πάνω από 12.000 ευρώ. Σε όσους δηλαδή εργάζονται, πολλές φορές σκληρά σε δύο ή τρεις δουλειές για να βγάλουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα για την οικογένειά τους.

Πλήττει και τους συνταξιούχους που θα δουν περικοπές στα εισοδήματά τους, διότι έτσι λέει το μνημόνιο. Σε γενικές γραμμές πλήττει αυτό που λέμε «νοικοκυραίοι», αυτοί που δηλώνουν τα εισοδήματά τους, που πληρώνουν αγόγγυστα τους φόρους τους και που δεν μπορούν να κρυφτούν από την εφορία.

Είναι στο μεγαλύτερο ποσοστό τους οι ψηφοφόροι της ΝΔ, άνθρωποι του μόχθου, της προόδου, της προκοπής. Ψηφίζοντας τα σκληρά αυτά μέτρα η Νέα Δημοκρατία έχασε αυτούς τους ψηφοφόρους.

Αντίθετα ο Τσίπρας παίρνοντας αυτά τα σκληρά εισπρακτικά μέτρα αποφεύγει να πάρει μέτρα υπέρ της περικοπής των δημοσίων δαπανών. Ήτοι, δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, δεν θα μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο. Και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι; Ας πρόσεχαν.

Επίσης, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ παίρνει φορομπηχτικά μέτρα αποφεύγοντας να χτυπήσει τη φοροδιαφυγή. Κλείνει το μάτι δηλαδή στο «κίνημα δεν πληρώνω» το οποίο αποθέωσε και προεκλογικά. Για σκεφτείτε ποιοι στήριξαν κατά κύριο λόγο τον Τσίπρα. Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι φοροφυγάδες, είτε είναι μικρομεσαίοι είτε μεγαλύτεροι. Διότι αν κάθε χρόνο το κράτος χάνει 7 δις ευρώ από τον ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτε γι’ αυτό, τότε είναι φανερό ότι θέλει να χτυπήσει συγκεκριμένες ομάδες και να γλιτώσουν κάποιοι άλλοι που τυχαίνει να είναι… Συριζαίοι.

Το πελατειακό κράτος που στήνει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πληγεί όσο εκείνο το τμήμα του πληθυσμού που θα πληρώσει τον λογαριασμό. Είπατε τίποτε; Είναι ή δεν είναι έγκλημα η άνευ όρων παράδοση του Μεϊμαράκη στον Τσίπρα το καλοκαίρι;

Και είναι το ερώτημα που δημιουργείται τώρα: Θα στηρίξει η ΝΔ τα μέτρα που θα φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή και που πλήττουν καίρια τους νοικοκυραίους αυτού του τόπου;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου