Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Συλλογισμοί ...Κόκκορα!

Κατακλυσμος ανοησιας... Καθε δηλωσι και μια νεα αρλουμπα. 

Από τον Ιάσωνα


Νομιζω ότι καποιος πρεπει να θυμιση στον κο Τσιπρα ότι προτου ανοιγει το στομα και εκπεμπει τις πομφολυγες που κοσμουν τα πρωτοσελιδα των εφημεριδων, ωφελιμο θα είναι να διαβαση και λιγο ιστορια. Οχι εκεινη των φυλλαδιων του ΚΚΕ αλλα την πραγματικη Ισως τοτε γνωριζε ότι: 

Στις 9 Νοεμβριου 1999, στην τελετη που εγινε σην Γερμανικη Βουλη για την 10η επετειο της πτωσεως του τειχους του αισχους , τα μονα τιμωμενα προσωπα, ησαν ο Helmut Kohl , ο Michael Gorbachev, και ο George .H.W.Bush Εκ μερους της Ευρωπαικης ενωσεως δεν ειχε προσκληθει ουδεις επικεφαλης κρατους ή κυβερνησεως. Η ΕΕ επισημως ηταν απουσα από τον εορτασμο της επιστροφης της Ευρωπης στην Δημκρατια. Διοτι υπηρχαν σοβαροι λογοι, για την απουσια Ευρωπαιων ηγετων, αφου στην παργματικοτητα, ΟΥΔΟΛΩΣ ειχαν συμμεατασχει στην διαδικασία επανενωσεως των δυο Γερμανιων. Αληθως και ο Margaret Thatcher και ο Francois Mitteran ειχαν δηλωσει την αντιθεσι τους, ενώ ο Gulio Andreoti εδειξε αρνητικη αδιαφορια.
(Λεπτομερης αναλυσις στο βιβλιο Last Exit to Utopia, 
Jean Francois Revel, Encounters Book 2009 σελις 273, 274, 275)

Οι πιλοτοι της επανενωσεως ησαν ο σοβιετικος Προεδρος και ο Καγκελαριος της Δυτικης Γερμανιας. Όμως υπηρχε και κατι άλλο εξ σιου σημαντικο: Τις απαιτουμενες στρατιωτικες εγγυησεις εναντι απειλων εκ μερους στρατηγων της Σοβιετικης Ενωσεως, που απειλουσαν επαναληψι στρατιωτικων επεμβασεων στην ανατολικη ευρωπη και καταστολης όπως στην ανοιξι της Πραγας, εδωσαν και παρειχαν με σαφη τροπο προς ολες τις κατευθυνσεις οι ΗΠΑ επιβεβαιονοντας ότι σε μια τετοια περιπτωσι οι ΗΠΑ θα επενεβαιναν.

Εξ αλλου είναι ιστορικως γνωστο ότι η Ευρωπη (αυτό που σημερα εγινε η ΕΕ) διεσωθη από τον Αμερικανική Πολεμικη Μηχανη και τα γεγονοτα αποδεικνυουν ότι ανοικοδομηθη από τις αφθονες ενεσεις αμερικανικων κεφαλαιων μετα το 1945. Δυστυχως όμως κατα την διαρκεια του αιωνα που περασε, οι Ευρωπαιοι συχνα επεδειξαν πλουσια ανικανοτητα αντιληψεως και αποτελεσματικη βραδυτηα ανταποκρισεως εγκαιρως σε αποφασιστικα σημεια καμπης της ιστοριας του. Μια εξ αυτων κραυγαλεα βεβαιως ηταν η ενδοξη αποτυχια της Ευρωπης οταν ετεθη από την ανατολικη Ευρωπη το θεμα της επανενωσεως των Γεμανιων. Οι ηγετες της Δυτικης Ευρωπης με εξαιρεσι τον Helmut Kohl ουτε ειδαν τον ερχομο της ελευθεριας, τον ανεμο της αλλαγης (που Scorpions τραγουδησαν - Wind Of Change.


Oυτε καταλαβαν τι συνεβαινε!!!

Ετσι η δυσπεπτη αληθεια για τους αριστεροστροφους εγκεφαλους που επεσκεφησαν προσφατως την Ν Υορκη είναι ότι: Η Αμερικη ηταν που καλυψε το κενο της πολιτικης σκεψως στην Ευρωπη, ενώ η συμμαχια με την Αγγλια Γαλια και Ιταλια δυστυχως ουδεμια βοηθεια («αλληλεγγυη» όπως λενε οι συντροφοι) παρειχε στον Helmut Kohl και στους δυσμοιρους Γερμανους, για την επανενωσι. Αντιθετως ηταν η συμμαχια της Δυτικης Γερμανιας με τις ΗΠΑ που κατεστησαν δυνατη την επανενωσι των Γερμανιων ειρηνικα και αποτελεσματικα ενώ επετρεψε την αποκομμουνιστικοποιησι της κεντρικης ευρωπης. Αξιζει ακομη να θυμισουμε στον φιλο-ιστορουντα κο Τσιπρα, ότι  ο George.H.W.Bush αρνηθηκε να παραστη την επομενη ημερα της πτωσεως του τειχους στο Βερολινο δειχνοντας λεπτοτητα και σεβασμο στον Εθνικο εορτασμο των δυο χωρισμενων Γερμανικων λαων.

Προφανως λοιπον, αν ο νεος και φιλομαθης κος Τσιπρας ειχε συχνη σχεσι με τα ιστορικα γεγονοτα οίαν εχει με τα συνεχη χαχανητα του, δεν θα εκανε τις σχετικες δηλωσεις του την στην Wall Street Journal αναφερομενος στο «μεταναστετυτικο» ότι δηλαδη: «η Ευρώπη πρέπει να δράσει συλλογικά και να δείξει την αλληλεγγύη της», τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Η Ενωμένη Ευρώπη κατάφερε να ρίξει το τοίχος του Βερολίνου..» Διοτι περαν του ότι είναι εξ ολοκληρου μη αληθεις και ασχετες προς το θεμα, κατά προκλητικα θιγουν – υποτιμουν την Αμερικη που υπηρξε - εν αντιθεσει με την Ευρωπη- η εγγυητρια για την επανενωσι των Γερμανιων…..

Βεβαιως λαμβανουμε υποψι μας ότι την εποχη εκεινη της πτωσεως του τειχους του αισχους, ως μαθητης ο επιμελης Κος Τσιπρας ηταν μελος της ΚΝΕ (Κομμουνιστικη Νεολαια του ΚΚΕ (δείτε σχετικά) και σαφως μαθαινε την κατασκευασμενη ιστορια που γραφει και ξαναγραφει διορθωνει και ξαναδιορθωνει μεχρι σημερα το ΚΚΕ.

Δηλαδη οτι: 


  • «το Τείχος του Βερολίνου έγινε το σύμβολο της υπεράσπισης της ειρήνης και των εργατικών κατακτήσεων (δείτε σχετικά). 
  • «Το τείχος του Βερολίνου το επέβαλε η ιμπεριαλιστική επέμβαση και υπονόμευση της Λαϊκής Δημοκρατίας Γερμανίας (δείτε σχετικά).
  • «Οι ιμπεριαλιστές ύψωσαν το «Τείχος» στο Βερολίνο» (δείτε σχετικά).
  • «...Τη νύχτα της 12ης προς 13η Αυγούστου (1961), η εργατοαγροτική εξουσία στη ΓΛΔ αναγκάστηκε, για την υπεράσπισή της από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, να κλείσει τα έως τότε ανοιχτά σύνορα με το Δυτικό Βερολίνο και την ΟΔΓ. Αποφασίζεται η ανύψωση του «Τείχους του Βερολίνου»!!! (δείτε σχετικά).
Βεβαιως ο κος Τσιπρας και οι ομοιοι του μονον ως προς τα μωρας «παρθενας» είναι δυνατον να συγκριθουν, εφ οσο τις παραμονες του 3ου αριστερου μνημονιου επαιτωντες δανεικα ως θαλασσολυκες από τα «νεα ασφαλη λιμανια» της Μοσχας!! Έλαβαν από τον γαλαντομο κο Πουτιν ο,τι ειχαν λαβει και από τους συντροφους του ΜΑΟ δηλαδη ένα νιετ!!! Τωρα δε ευρισκομενοι στην νεα Ηπειρο επαινουν την Ευρωπη για ανυπαρκτη «αλληλεγγυη» στην πτωσι του τειχους του αισχους- οταν αυτή η συμπεριφορα επεδειχθη εν τοις πραγμασι μονο από Αμερικη- ενώ ταυτοχρονως, αφου με δαπανηροτες παλινωδιες πλέον η Ελλαδα εξασφαλισε αλλα 85 δις από τους φορολογουμενους –δανειστες- πολιτες της ευρωπης, ομολογει ότι βρηκε ευηκοα ωτα εις ΗΠΑ!!

Τα μελλοντικα λεξικα δεν θα δυσκολευθουν να επιλεξουν το συνωνυμο ΤΣΙΠΡΑΣ μεταξυ της γελοιοτητος και της ανοησιας….

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου