Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2015

Η Νέα Δημοκρατία υπό διάλυση;

Νέα Δημοκρατία. Ένα κόμμα με προοπτική ή ένα κόμμα υπό διάλυση;
Καλύτερα να μιλήσουμε με αριθμούς.

Το 1974 υπό την ηγεσία του ιδρυτή της Κων. Καραμανλή έλαβε 2.669.133 ψήφους. Το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων έλαβε το 2004 υπό την ηγεσία του Κώστα Καραμανλή του νεώτερου, 3.359.058. Ακόμη και επί προεδρίας Ράλλη και Έβερτ που δεν φημίζονταν για τη θετική ανταπόκριση τους στο λαό, η ΝΔ έλαβε αντίστοιχα 2.034.496 και 2.584.765 ψήφους.

Τις τέσσερις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις έχει αρχίσει κάθετη καθοδική πορεία της με τη χειρότερη, αυτή των τελευταίων εκλογών, όπου έλαβε 1.526.205 ψήφους ενώ στις Ευρωεκλογές του 2014 έλαβε ακόμη μικρότερο αριθμό ψήφων 1.290.698!
Τι σημαίνει αυτό; Ότι η ΝΔ δεν έχει πλέον ανταπόκριση στη μεσαία τάξη την οποία εξέφραζε παραδοσιακά, δεν έχει ανταπόκριση στους νέους, στις γυναίκες, στους επιστήμονες, στους αγρότες, στις παραγωγικές ομάδες της χώρας.
Ήδη βρίσκεται στη διαδικασία μίας ακόμη προεκλογικής περιόδου, για τα του οίκου της αυτή τη φορά, και οι μνηστήρες προκαλούν απορία, ίσως και θυμηδία…

Πρώτος εκδήλωσε την υποψηφιότητά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Κυριάκος προέρχεται από μία πολιτική οικογένεια που ανήγαγε την πολιτική σε επάγγελμα, κληρονομικώ δικαίω! Πέντε μέλη της οικογένειας του ασχολούνται με την πολιτική. Εκτός από τον ίδιο, ο πατέρας του και πρώην πρωθυπουργός, η αδελφή του Ντόρα, ο ανιψιός του Κώστας Μπακογιάννης και η πρώτη του εξαδέλφη, Αντιγόνη Λυμπεράκη που πολιτεύθηκε με το Ποτάμι (για όσους δεν γνωρίζουν, είναι κόρη της αδελφής του Κων. Μητσοτάκη).

Το βράδυ της περασμένης Τρίτης, στην εκπομπή του Action 24 "Evening Report" δήλωσε το εξής …πρωτότυπο όταν ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο, ποιες επενδύσεις έκανε η Νέα Δημοκρατία; "Τελευταία μεγάλη επένδυση την οποία δρομολογήσαμε είναι η σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων. Εμείς είμαστε φίλοι των επενδύσεων και του ιδιωτικού τομέα"!!!
Βλέπετε ο Κυριάκος, το ξεπούλημα και τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν, το ονομάζει επένδυση!!

Δεύτερος υποψήφιος ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος θεωρεί πολιτικό κεφάλαιο για τη χώρα τον Αντώνη Σαμαρά… Είναι ο μέγιστος θιασώτης των μνημονίων. Αγωνίστηκε να μην του πάρει τη δόξα ο Τόμσεν και η τρόικα γιατί όπως είπε οι αποφάσεις για τις απολύσεις είναι δικές του, όχι του Τόμσεν.
Είχε μάλιστα το θράσος να δηλώσει ότι ήξερε πως το μνημόνιο ήταν καταστροφή αλλά έβγαινε και έλεγε «μην ανησυχείτε, δεν είναι τίποτα».!! Διακηρύσσει, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, ότι είναι δεξιός, δεν καταλαβαίνει όμως, φαίνεται, ότι οι εποχές αυτές πέρασαν. Ο κόσμος δεν…τσιμπάει πια στις πολώσεις που του σερβίρουν. Το ζητούμενο, Άδωνι, δεν είναι να είμαστε δεξιοί ή αριστεροί, κόκκινοι ή μπλε, το ζητούμενο είναι να είμαστε Έλληνες και να προασπίσουμε αυτή τη χώρα ώστε να μην μεταλλαχθεί σε χώρο. Η υπογραφή των μνημονίων, αυτό συνεπάγεται.

Ο τρίτος υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Υπό την αρχηγία του, η ΝΔ πήρε τις λιγότερες ψήφους που έχει πάρει ποτέ σε εθνικές εκλογές! Φαίνεται δεν έχει καταλάβει ο Βαγγέλης ότι η μαγκιά δεν έχει πια πέραση. Το σοβαρότερο γι’ αυτόν είναι ότι έχει ανοιχτά γραμμάτια με τη δικαιοσύνη και δεν ξέρουμε ποια θα είναι η έκβαση της υπόθεσης του.

Τέταρτος υποψήφιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας που απέδειξε ότι έχει διείσδυση στη Βόρεια Ελλάδα αφού είχε το σθένος και το θάρρος να σταθεί απέναντι στη ΝΔ επί Σαμαρά και να την κερδίσει. Δεν τον γνωρίζουμε καλά, έως τώρα έχει επιδείξει πατριωτικά χαρακτηριστικά και διακριτική στάση, μακάρι να τα διατηρήσει στην πορεία του. Είναι νέος και άφθαρτος, επιτυχημένος στα καθήκοντα που έχει αναλάβει μέχρι τώρα.
Εκείνο που πρέπει να αναδείξουμε, πέρα από τα πρόσωπα, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αγνοεί την κοινωνία που βρίσκεται σε απόγνωση. Ασχολείται με τις εσωκομματικές της εκλογές και δεν σκύβει ταπεινά το κεφάλι να αφουγκραστεί τον έλληνα φορολογούμενο που θα μπει σε νέα δίνη φόρων.

Δεν έγινε καμία πρόταση από τα στελέχη της για μείωση του μισθού των βουλευτών στο 50%, για κατάργηση των προκλητικών προνομίων τους, για κατάργηση των πολιτικών νεολαιών στα πανεπιστήμια και καταδίκη όλων των καρκινωμάτων που έχει επιφέρει στην κοινωνία το πολιτικό σύστημα.
Η ΝΔ ΔΕΝ έχει να επιδείξει στελέχη από την κοινωνία, ελεύθερους επαγγελματίες, επιστήμονες, επιχειρηματίες, νέους εκτός κομματικού σωλήνα γιατί έχει απομακρυνθεί από την κοινωνία. Της έκλεισε την πόρτα και κατά συνέπεια η κοινωνία της γύρισε την πλάτη.
Δεν χρειαζόμαστε νέα κόμματα. Χρειαζόμαστε καινούριους, φρέσκους ανθρώπους, αληθινούς πατριώτες στα κόμματα και το σημαντικότερο, για να μην βλέπουμε συνέχεια τους ίδιους και τους ίδιους να κάθονται στις καρέκλες της εξουσίας, χρειάζομαστε καθορισμό θητείας έως 8 έτη για όλα τα δημόσια αξιώματα.Αν δεν γίνει αυτό, δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από δεινόσαυρους και καρεκλοκένταυρους.

1 comments:

  1. Οχι οτι προπαγανδιζετε ΑΝΟΙΚΤΑ υπερ του Τζιτζικωστα....μπααααα καθε αλλο, μονο που ξεχασατε οτι ο Τζιτζι ειναι γυιος βουλευτη και υπουργο (επι δεκαετιων) της ΝΔ, δεν δουλεψε ποτε, δεν εχει καν αρθρωσει λογο για το τι πιστευει οτι πρεπει να γινει στην Ελλαδα ΟΥΤΕ ΚΑΝ πηρε ποτε θεση στα τεκταινομενα....
    Αν λοιπον αυτο ειναι το προτυπο τοτε ναι δεν υπαρχει μελλον...
    Καλη προσπαθεια κυρια Χωριανοπουλου αλλα πολυ αγαρμπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή