Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Η αντεθνική αντίσταση


Μερικές φορές, γράφοντας ένα κείμενο, ο συντάκτης βλέπει ότι όλα όσα θέλει να πεί συνοψίζονται σε μία φράση. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Η φράσις αυτή έχει ως εξής: Εάν ο σκοπός της Εθνικής Αντίστασης ήταν, πράγματι η απελευθέρωση της πατρίδας από τους ξένους κατακτητές, τότε ο Ε.Λ.Α.Σ (Ελληνικός Λαϊκός ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚOΣ Στρατός) θα έπρεπε, λογικά, κατά την απελευθέρωση, να είχε αυτομάτως διαλυθεί, λόγω ελλείψεως αντικειμένου. Δεν θα είχε πλέον λόγο υπάρξεως. Πόσο μάλλον ενόπλου οργανώσεως.

Προφανώς λοιπόν ο σκοπός τους ήταν άλλος και οι διάφορες μεταμφιέσεις του απλώς το μέσον.

Παρά ταύτα η συνεχής και ανάλγητη πλύσις εγκεφάλου, ιδίως στις νέες γενιές – που δεν είχαν καν γεννηθεί – τότε, επιμένει να συγχέει την αντίσταση με τον ανταρτοπόλεμο. Να αποθεώνει τον Άρη Βελουχιώτη, προσωπικώς υπεύθυνο για χιλιάδες θύματα, αμάχων, τελείως άσχετα με την «αντίσταση». Την οποία καλούνται να …θυμηθούν τα αθώα παιδιά, από διαφόρους – περιέργου σχήματος κολλημένους αριστερούς – των οποίων ο εγκέφαλος προφανώς δεν λειτουργεί μέσα στο λίπος.

«Είσαστε καθ’ έξιν ψεύτες!» (δείτε εδώ) Φώναξε στο κοινοβούλιο βουλευτής της αντιπολιτεύσεως προς τους Συριζαίους. Δεν είναι όμως «καθ’ έξιν» ψεύτες. Είναι ψεύτες κατά παράδοσιν και κατά πιστήν επιταγήν της κομουνιστικής ιδεολογίας. Όλος ο έντεχνος μύθος της «Εθνικής Αντίστασης» άρχισε με ένα ψέμμα (πανομοιότυπο σύμφωνα με τις οδηγίες της KGB σε πολλές χώρες). Το «Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο – ΕΑΜ» γραμμένο με μπλέ γράμματα, δεν ήταν ούτε Εθνικό (ως όργανο του διεθνούς κομμουνισμού), ούτε απελευθερωτικό, αφού εργαζότανε για την υποδούλωση της Ελλάδος στην Ρωσσική αυτοκρατορία, ούτε Μέτωπο, αφού ήταν όργανο αποκλειστικώς του ΚΚΕ. Κάτι που παραπλάνησε πολλούς επί χρόνια.

Το ψέμμα είναι σε τέτοιο βαθμό μέσα στο DNA, στα κύτταρα του κομμουνισμού ώστε κάθε ενσυνείδητος κομμουνιστής δεν έχει την δυνατότητα πλέον να δεί και να κατανοήσει τα γεγονότα παρά μόνον από μία πλευρά. Δηλαδή την άποψη που ευνοεί τα συμφέροντα του κόμματος και την επικράτησή του. Η παραδοχή του κομμουνισμού ως ιδεώδους απαιτεί – ως υπόθεση – την απόλυτη καταστροφή της ηθικής υποστάσεως του ατόμου όπως και της κριτικής του ικανότητος. Πώς είναι δυνατόν να κατανοήσει κανείς την εξέγερση του Ελληνικού Στρατού και το κίνημα του Ναυτικού στην Μέση Ανατολή ως… απελευθερωτική κίνηση, όταν οι επαναστάσεις αυτές έλαβαν χώρα μέσα σε μαχόμενες συμμαχικές δυνάμεις εναντίον του άξονος; Των συμμαχικών δυνάμεων δηλαδή που πολεμούσαν για την απελευθέρωση της Ελλάδος; «Χάρις» σε αυτή την κομμουνιστική ανταρσία παρ΄ ολίγον να βυθισθεί ο Ελληνικός στόλος από βρετανικά πλοία (όπως συνέβη και στον Γαλλικό) εν καιρώ πολέμου, και να εγκλεισθούν χιλιάδες έλληνες στρατιώτες σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. Κάτι που δεν έκαναν ούτε οι Γερμανοί!

Το 1945 το ΚΚΕ εξέδωσε ένα φυλλάδιο με τον τίτλο το «ελληνικό ΚΑΤΥΝ». Το Κατύν είναι ο τόπος της δολοφονίας χιλιάδων πολωνών αξιωματικών και μελών της ανωτέρας τάξεως της χώρας από τους σοβιετικούς το 1940. Οι κομμουνιστές έσπευσαν να το αποδώσουν στους Γερμανούς. Οι Έλληνες κομμουνιστές όχι μόνον υιοθέτησαν την σοβιετική εκδοχή αλλά, επί πλέον, με απίστευτο θράσος, θέλησαν να καλύψουν τα δικά τους εγκλήματα των μαζικών σφαγών, αποδίδοντας τα στους «αντιδραστικούς» και τον Εθνικό Στρατό! Εν τέλει κάποτε αποκαλύφθηκε η ευθύνη των σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών. Έκτοτε σιγή.

Προς το τέλος του 1943 ήταν φανερό ότι οι Γερμανοί έχαναν τον πόλεμο και η απελευθέρωση της Ελλάδος πλησίαζε. Το ΚΚΕ προετοίμαζε δραστήρια την κατάκτηση της εξουσίας, εκμεταλλευόμενο το κενό που άφηνε η σταδιακή αποχώρηση των Γερμανών. Η κατοχική κυβέρνηση βλέποντας καθαρά τις προθέσεις του ΚΚΕ να καταλάβει την εξουσία με τα όπλα του ΕΛΑΣ σκέφθηκε – ως Ελληνική κυβέρνηση – ότι θα έπρεπε να αντιδράσει για να διασώσει την Ελλάδα από την υποδούλωση στην Σοβιετική αυτοκρατορία. Οι «εκκαθαρίσεις» των «αντιδραστικών» είχαν αρχίσει. Ήδη λειτουργούσαν κομμουνιστικά στρατόπεδα συγκεντρώσεως στην κατεχομένη Πελοπόννησο.

Έτσι ιδρύθηκαν τα Τάγματα Ασφαλείας. Σκοπός τους ήταν να αναχαιτίσουν την κατάκτηση της Ελλάδος από τον ΕΛΑΣ. Δεν εστάλησαν στο Ανατολικό Μέτωπο να πολεμήσουν μαζί με τους Γερμανούς, όπως συνέβη με ολόκληρες ταξιαρχίες Γάλλων, Ιταλών και άλλων. Αμέσως ονομάστηκαν «γερμανοτσολιάδες». Αρκετά ενδιαφέρον είναι ότι οι αριστεροί έσπευσαν έτσι να χαρακτηρίσουν… σήμερα, όποιους βλέπουν το μέλλον της Ελλάδος μέσα στην Ευρώπη σε αντίθεση με εκείνους που οραματίζονται «ρήγματα» και διάσπασή της Ευρώπης σε «λαϊκές δημοκρατίες».

Επιλεκτικά αναφερθήκαμε σε μερικά κραυγαλέα παραδείγματα του ψεύδους στον ιστό των κομμουνιστικών κομμάτων, από τις ιδρύσεώς τους. Πολλές φορές ακούει κανείς σήμερα ανθρώπους να μην κατανοούν πώς είναι δυνατόν να επαναλαμβάνει η κυβέρνηση το ένα ψέμμα μετά το άλλο. Ο λόγος είναι ότι πιστεύουμε ότι είναι αυτό που παριστάνουν. Δηλαδή όργανα δημοκρατικής εξουσίας. Όταν είναι, στην πραγματικότητα, όργανα της αντίστασης της αριστεράς στην Δημοκρατία, που επιδιώκουν την ανατροπή της. Όλοι πολεμάνε νυχθημερόν για την μετατροπή της σε «Λαϊκή Δημοκρατία» – το τελειωτικό μεγάλο ψέμμα.

Τηλέμαχος Μαράτος
Εφημ."Εστία"/24.10.2015 / via

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου