Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Είναι τα capital controls ηλίθιε...

Αποφυλακίζεται χωρίς να καταβάλει την εγγύηση των 50.000 ευρώ η Βίκυ Σταμάτη (ετών 52) καθώς ο συνήγορος του συζύγου της Άκη Τσοχατζόπουλου (ετών 76), Γιάννης Παγορόπουλος έκανε χρήση των ευεργετικών διατάξεων που ισχύουν λόγω capital controls. 

Ο δικηγόρος επικαλούμενος την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 21ης Ιουλίου με την οποία αναστέλλονται μέχρι τις 31 Οκτωβρίου λόγω των capital controls οι καταβολές εγγυήσεων από κρατούμενους που πρόκειται να αποφυλακίσουν, κατάφερε πριν από λίγο να πάρει το αποφυλακιστήριο της Βίκυς Σταμάτη στα χέρια του. 

Σε περίπτωση που η ισχύς της ΚΥΑ δεν παραταθεί πέραν της 31ης Οκτωβρίου, η Βίκυ Σταμάτη έχει προθεσμία το αργότερο ως τις 5 Νοεμβρίου να καταβάλει τα χρήματα της εγγύησης.

Η Βίκυ Σταμάτη μπήκε στη ζωή του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου το 2000. Η ίδια έχει πει σε συνέντευξή της ότι τον γνώρισε όταν πήγε να του ζητήσει δουλειά το υπουργείο. Μετά ήλθε ο ...έρωτας!!! (λέμε τώρα)

Για τον αρραβώνα τους ο πρώην υπουργός και η Βίκυ Σταμάτη έδωσαν δεξίωση στο πολυτελές εστιατόριο «Βau Βrummel» στην Κηφισιά, ενώ είχε προσκληθεί και Γαλλίδα τραγουδίστρια από το Παρίσι ειδικά για να ευχηθεί στους μελλόνυμφους!


Τον Ιούλιο του 2004 το ζευγάρι παντρεύεται πρώτα με πολιτικό γάμο στο Δημαρχείο Συκεών της Θεσσαλονίκης και στις 11 Ιουλίου με φόντο το βροχερό Παρίσι ενώνονται με τα δεσμά του γάμου στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. 


Το ζευγάρι έφθασε στην εκκλησία μέσα σε μία μπλε «Τζάγκουαρ». Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Παρισίων Εμμανουήλ και ο γάμος έγινε σε στενό οικογενειακό κύκλο.

Στο γάμο στο ζευγάρι ευχήθηκαν οι συγγενείς του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη και ελάχιστοι φίλοι τους, μεταξύ των οποίων ο καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος και ο πρώην σύμβουλος του κ. Τσοχατζόπουλου, Νίκος Δημάδης. Κουμπάρος ήταν ο Γάλλος πολιτικός μηχανικός, Μισέλ Καντάς.

Πιο πολύ όμως από το γάμο συζητήθηκε και σχολιάστηκε η δεξίωση στο πολυτελέστατο και πανάκριβο ξενοδοχείο Four Seasons. Οι κακές γλώσσες μάλιστα, αλλά και εφημερίδες, περιοδικά και τηλεοπτικές εκπομπές έλεγαν ότι ο γάμος κόστισε μερικά εκατομμύρια ευρώ!


Κορόιδο ρωμιέ...

4 comments:

  1. ΚΑΙ ΛΙΓΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΕ... ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΕΝΑΝ ΚΟΛΙΕ ΣΕ ΕΝΕΧΥΡΟΔΑΝΕΙΣΤΗΡΙΟ... ΤΟ ΠΙΟ ΚΑΛΟ... ΚΟΡΟΙΔΟ ΡΩΜΙΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κα Σταματη πλρωσε πολυ αυστηρα και οδυνηρα την ιδιοτητα της. Για τα σκανδαλα και τις απατες του ΠΑΣΟΚ και των ληστων του ΠΑΣΟΚ που ρημαξαν την ελλαδα αφου για 2 δεκαετιες οι ελληναραδες κρατικοδιαιτοι και λατρες του σοσιαλιστικου παραδεισου ψηφιζαν ΠΑΣΚΟΚ οπως τωρα ΣΥΡΙΖΑ.

    Βεβαιο ειναι οτι η κα Σταματη δεν συμετειχε στις ληστειες και απατες του ΠΑΣΟΚ και του αστρατευτου συζυγου της που λγο ελλειψε ττο ολον ΠΑΣΟΚ να κανη πρωθυπουργο ..Το αδικημα της ηταν οτι ουσα συζυγος αριχαπατεωνα και ληστου ξοδευε κι αυτη μερος των κλεμμενων.

    Ομως αυτη η κατηγορια δεν δικαιολογει κατα την γνωμη μου αυτο το μισος την κακεντρέχεια την μικροτητα. Δεν παυει να ειναι ανθρωπος, μητερα , ηδη νοσηλευομενη σε τρελλοκομειο με πολλαπροβληματα υγειας.Αν υπηρχε διαταξις του νομου που της επετρεψε να αποφυαλακισθη χωρις εγγυησι για τι να μην το πραξη??

    Θα περιμενα σχολιο γιατι καποιος να αποφυλακιζεται με εγγυησι χρηματικη.
    Λογικως θα επρεπεπε:
    Η οι δικαστες να επιτρεπουν την αποφυλακισι οποπου καταδικου για συγκεκριμενους λογους ή δεν την υ επιτρεπουν παλι γαι συγκεκριμενους λογους. Αυτο ειναι ισονομια. Οχι οποιος χει χρηματα νααποφυλακιζεται ι κι οποιος τυχον δεν εχει δεν βγαινει.

    Τι λετε? αυτο ειναι σωστο? "Δηλαδη θα ηταν δικαιο να αποφυλακισθη η κα Στααμη αν ειχα 50000 ευρω και δεν ειναι δικαιαο να βγη επειδη δεν εχει?

    Ιασων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητέ Ιάσονα είναι βέβαιο πως δεν συμμετείχε ?
    Ποιός το βεβαιώνει ?
    η ίδια ?
    Ακόμα και να μην συμμετείχε ενεργά δεν θα με πείσει κανείς πως δεν γνωριζε τι συνέβαινε
    Η μεγαλομανία της δε και η αλαζονεία της είναι πασιφανείς , και ίσως και να ώθησαν περαιτέρω τον Ακη στην ρεμούλα και την μίζα πράγμα που την κάνει ηθικό αυτουργό
    Ξέρετε πόσοι άνθρωποι ,πόσες μητέρες , πόσοι πατέρες είναι για πολύ λιγότερα στις φυλακές ?
    Κανένα μέσο δεν ασχολείται μαζί τους όμως
    Ξέρετε πόσες χιλιάδες έχουν αυτοκτονήσει ?
    Θεωρείτε πως τα ψυχολογικά προβλήματα της κ. Σταμάτη είναι μεγαλύτερα από των αυτοχείρων?
    Και λίγη είναι η τιμωρία της
    Το πρόβλημα είναι πως δεν τους έχουν μαζέψει και τους υπόλοιπους και τις υπόλοιπες στις φυλακές
    Και όταν μιλάμε για δικαιοσύνη (μη γελάσω ) το πρόβλημα δεν είναι η Σταμάτη , το πρόβλημα είναι πως ΜΟΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
    Αμα είσαι φτωχός είσαι χαμένος από χέρι
    Για δοκίμασε να κάνεις μια μηνυση , για δοκίμασε να βρεις το δίκιο σου σε ένα εφετείο . Δεν συζητάμε καν για Αρειο Πάγο
    Σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα είναι απαραίτητο η δικαιοσύνη να είναι προσιτή σε όλους
    Σε τούτο το πολίτευμα , την παρωδία δημοκρατίας ,η δικαιοσύνη είναι σαν τα αγκάθια ""τσιμπάει μόνο τους ξυπόλυτους ""
    Κυριακή Α.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Την καλησπέρα μου στους φίλους Ιάσωνα και Κυριακή Α.
    Αγαπητέ Ιάσωνα θα διαφωνήσω μαζί σου.
    Υπάρχουν εκατοντάδες μητέρες που ζουν με τα ανήλικα παιδιά τους μέσα στη φυλακή και χωρίς να απολαμβάνουν κανένα ιδιαίτερο προνόμιο. Κι' αυτές οι γυναίκες άνθρωποι είναι!
    Όμως, η τόσο προκλητική και χλιδάτη κυρία του Κυρίου ξόδεψε 5.000 ευρώ για τα κρόσια του καναπέ της και άλλες 15.000 ευρώ για να αλλάξει τις κουρτίνες του δωματίου της.
    Μην τρελαθούμε δηλαδή.
    Δεν γνώριζε από προέρχονταν αυτά τα λεφτά; Μήπως από τον ..."μισθοσυντήρητο" σύζυζό της.
    Πάει καιρός τώρα που ασχολούμαστε με την αφεντιά της κι' όμως κάποιος, εγώ, εσύ, ο διπλανός μας μπορεί να μπει στη φυλακή ως φυγόποινος για ερήμην καταδικαστική απόφαση τριών μηνών.

    Ναι,... Όσο σκληρό και ακούγεται ΔΕΝ την λυπάμαι την "κυρία".Μου θυμίζει την ψείρα που όταν χορτάσει βγαίνει στο γιακά. Όμως θα ήμουν ευχαριστημένος αν επέστρεφαν (κι' αυτή και ο γεροντοτζόβενος σύζυγός της Άκης) όλα τα κλεμμένα λεφτά που άρπαξαν από τις μίζες και τα λοιπά εξοπλιστικά, παρά να τους ταϊζουμε χαράμι στις σουίτες των φυλακών.
    Όπως τ' ακούς... Σουίτες
    Έχω ασχοληθεί πολύ μ' αυτή την "κυρία"
    Πιστεύεις στ' αλήθεια ότι είναι τρελή;
    Έχουνε δει τα μάτια μου....

    Καλό σας βράδυ
    gianniotis


    ΑπάντησηΔιαγραφή