Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κομματικά μιάσματα ξεφτίλισαν μια παράταξη


Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015. Τηρουμένων των αναλογιών θα γραφτεί στην ιστορία ως το «Βατερλό» της Νέας Δημοκρατίας. Ο πλήρης εξευτελισμός ενός κόμματος που κάποτε, μέχρι πρόσφατα κρατούσε τις τύχες της χώρας στα χέρια της και εν πολλοίς την έσωσε από την καταστροφή. Οι εκλογές που τόσο ανάγκη είχε το κόμμα και η χώρα αναβλήθηκαν λόγω… προβλήματος στα λάπτοπ.

Από τις 7 το πρωί ο κόσμος που πιστεύει στο κόμμα αυτό, ήθελε να πάει να ψηφίσει, να εκλέξει το νέο πρόεδρο που θα έβγαζε την παράταξη από το τέλμα και θα χτυπούσε στα ίσια τον Τσίπρα. Έτσι νόμιζε βεβαίως ο κόσμος διότι άλλοι παράγοντες, άλλα κυκλώματα και άλλα παρασκήνια είχαν αποφασίσει για κάτι διαφορετικό.

Η αναβολή της διαδικασίας για άγνωστο χρονικό διάστημα, είναι ό,τι πιο ντροπιαστικό έχει συμβεί στη ΝΔ.

Όποιος ξέρει πέντε πράγματα από τα εσωτερικά του κόμματος δεν θα έπρεπε να εκπλαγεί από τα όσα συμβαίνουν σήμερα. Ο άδολος κόσμος της ΝΔ που πήγε να ψηφίσει πιστεύοντας ότι όλα βαίνουν καλώς, τι φταίει;

Δεν ντρέπονται όλοι όσοι έστησαν αυτήν την γελοία παράσταση ταλαιπωρώντας τόσο κόσμο και διαψεύδοντας τις προσδοκίες του; Πόσο αστείο είναι να επικαλούνται κάποιοι πρόβλημα στο σύστημα Κυριακή πρωί όταν γνωρίζουν ότι από το Σάββατο το απόγευμα είχαν γίνει γνωστά τα πρώτα σημάδια απαξίωσης της διαδικασίας;

Γιατί συνεδρίασε βραδιάτικα η ΚΕΦΕ; Δεν είχαν τι να κάνουν και μαζεύτηκαν να πιούνε ένα ποτάκι; Ήταν γνωστό ότι η όλη διαδικασία είχε στηθεί εκ του προχείρου ή τουλάχιστον κάποιοι φρόντισαν για να φτάσει η διαδικασία στο αδιέξοδο. Από το Σάββατο το βράδυ πολλοί μιλούσαν για ακύρωση των εκλογών ή στην καλύτερη για αναβολή μόλις… βρεθούν τα λάπτοπ. Πλήρης ευτελισμός δηλαδή.

Μετά από τη δραματική αυτή εξέλιξη, ανακύπτουν πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν για να γνωρίζει ο κόσμος της ΝΔ τι πραγματικά συμβαίνει και σε ποιους εμπιστεύεται τις τύχες της παράταξης. Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται στη Συγγρού, κάποιοι θα έπρεπε να έχουν ήδη παραιτηθεί ή να αυτομαστιγωθούν έξω από τη Ρηγίλλης. Υπήρχε περισσότερος από 1,5 μήνας για να προετοιμαστεί το κόμμα για εκλογές. Τι έγινε; Μήπως κάποιοι δεν ήθελαν, μήπως φοβήθηκαν ότι θα τους πάρει και θα τους σηκώσει ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας;

Ας απαντήσουν ορισμένοι και στα εξής ερωτήματα:

Οι εκλογές και ο τρόπος που έπρεπε να γίνουν άψογα ήταν ευθύνη της σημερινής ηγεσίας του κόμματος με τη συνδρομή της ΚΕΦΕ, δηλαδή της επιτροπής που απαρτίζεται από εκπροσώπους όλων των υποψηφίων. Έχουμε λοιπόν τον μεταβατικό πρόεδρο Μεϊμαράκη και τον Παπαμιμίκο ως γραμματέα του κόμματος, υπεύθυνο του οργανωτικού και προέδρου της ΚΕΦΕ αποκλειστικά υπεύθυνους για το φιάσκο. Μήπως δεν ήθελαν λοιπόν οι κ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας να γίνουν οι εκλογές; Μήπως ήθελαν μια διαδικασία «κλειστή», ύποπτη, παρασκηνιακή και αντιδημοκρατική; Μήπως δεν τους συνέφερε μια ανοικτή στην κοινωνία Νέα Δημοκρατία;

Από τη μια η εξέλιξη αυτή βολεύει τον Μεϊμαράκη ο οποίος θα συνεχίσει να είναι πρόεδρος και να ελέγχει το κόμμα. Από την άλλη ο Περιφερειάρχης θα το… παίζει αναμορφωτής και θα κάνει καταγγελίες κατά πάντως εμφανιζόμενος ως «νέος, άφθαρτος που θα σώσει την παράταξη».

Ας υποθέσουμε ότι κάποια στιγμή γίνονται οι εκλογές, βγαίνει ένας πρόεδρος πρώτος και ορκίζεται να υπηρετήσει την παράταξη. Πόσοι από τους ψηφοφόρους ή από τους συνυποψήφιους θα ορκιστούν πίστη σ’ αυτόν; Δεν θα αμφισβητήσουν την κάλπικη αυτή διαδικασία; Δεν θα αμφισβητούν τη δύναμή του και την εξουσία του; Μήπως τελικά αυτό επιδίωξαν κάποιοι κύκλοι στη ΝΔ ώστε να εμφανιστούν αργότερα ως αυτόκλητοι σωτήρες της παράταξης και της χώρας;

Άραγε πόση σχέση έχει όλο αυτό που συμβαίνει τώρα με τις ανοικτές, δημοκρατικές και απόλυτα υγιείς διαδικασίες του 2009; Όταν ένα μαζικό κίνημα στήριξε τον Αντ. Σαμαρά και κανείς δεν αμφισβήτησε την εκλογή του;

Τώρα, όλοι γνώριζαν ότι οι εκλογές από την αρχή ήταν προκαθορισμένο είτε να μη γίνουν είτε να γίνουν με τρόπο που θα βολεύει συγκεκριμένα πρόσωπα.

Το παιχνίδι ήταν στημένο κι από πριν ξεπουλημένο που λέει και το τραγούδι. Ο Μεϊμαράκης δεν ήθελε να πάει πολύς κόσμος γιατί θα του «ξύριζε το μουστάκι». Ο Τζιτζικώστας έκανε ό,τι ήταν δυνατόν για να ευτελίσει την παράταξη και να βγει ο ίδιος ως νέος και άφθαρτος που θα άλλαζε τα πάντα. Ο Μητσοτάκης έκανε εκστρατεία μόνο με το μικρό του όνομα για να μην καταλάβουμε τίνος γιος είναι.

Και μόνο ο Αδωνις Γεωργιάδης έκανε έναν έντιμο αγώνα για να αποδείξει ότι κάποιες αξίες της παράταξης δεν ξεπουλιούνται για ολίγα αργύρια προδοσίας ή για πρόσκαιρη δόξα.

Επί 1,5 μήνα δόθηκε μάχη στα κλειστά γραφεία της Συγγρού και της Βουλής ώστε να μη γίνουν οι εκλογές. Το… παρα-κόμμα επικράτησε και κατάφερε να τινάξει στον αέρα τη διαδικασία. Εύγε για την πρόσκαιρη νίκη τους, αλλά θα πρέπει να ξέρουν ότι πλήγωσαν την παράταξη, τους χιλιάδες «καθαρούς» Νεοδημοκράτες. Ευτέλισαν την παράταξη που έκανε την Ελλάδα ευρωπαϊκή χώρα και την έσωσαν από την οικονομική καταστροφή.

Η αναβολή των εκλογών «μικραίνει» το κόμμα και δίνει στον Αλέξη Τσίπρα και την τελειωμένη συγκυβέρνηση χρόνο να ανασυγκροτηθεί.

Δυστυχώς η ΝΔ μπαίνει σε μια πολύ επικίνδυνη πορεία η οποία μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διασπάσεις, παρά το γεγονός ότι η χώρα την έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ. Ο ευτελισμός της εκλογικής διαδικασίας με ευθύνη συγκεκριμένων ανθρώπων αποτελεί ένα «λεκέ» στην ιστορία της παράταξης που δύσκολα θα σβηστεί. Και αν υπάρχει έστω και λίγη τσίπα αύριο το πρωί κάποιοι πρέπει να μαζέψουν τα πράγματά τους από τη Συγγρού και να φύγουν για άλλη χώρα. Δεν θα τους χωρά ο τόπος, θα τρώνε ντομάτες στους δρόμους.

Πρέπει εδώ και τώρα να αναληφθούν πρωτοβουλίες για να ξανασταθεί το κόμμα στα πόδια του. Μακριά από αυτόκλητους σωτήρες, παρτάκηδες, ύπουλους υπονομευτές και ανθρώπους που δεν αγαπούν την παράταξη αλλά τον εαυτό τους.

antinews

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου