Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Γαβριήλ, ο λενινιστής

Ανεξαρτήτως των υπόλοιπων πτυχών της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ Νο2, ανεξαρτήτως και του εξουσιαστικού κυνισμού που επιδεικνύει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, χάριν του οπoίου εξώθησε στην παραίτηση τον διαφωνούντα Γαβριήλ Σακελλαρίδη, η ουσία είναι ότι ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν και παραμένει συνεπής στην απηρχαιωμένη ιδεολογία του. [TBJ]

Μαθαίνω ότι ο Γ. Σακελλαρίδης παραιτείται λόγω διαφωνίας με την πολιτική της κυβέρνησης και εγκαταλείπει την πολιτική. Σεβαστή η απόφασή του και έντιμη η στάση του!

Νομίζω, όμως, ότι η εξέλιξη αυτή δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, δεδομένου του προφίλ του. Τον Φεβρουάριο του 2014 τον είδα πρώτη φορά στην τηλεόραση κι από τότε μού έκαναν εντύπωση οι σοβιετικού τύπου απόψεις του. Είχα κάνει τότε το εξής σύντομο σχόλιο με τον τίτλο "Εξηλεκτρισμός και Σοβιέτ":

Είδα στον ΣΚΑΪ τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Αθηναίων, τον Γ. Σακελλαρίδη. Στο θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα, μετά από πιεστικές ερωτήσεις, επαναλάμβανε δύο πράγματα:

  • Ότι πρέπει να υπάρχει επαρκής ηλεκτροδότηση, ώστε να φωταγωγούνται οι επικίνδυνοι χώροι στην Αθήνα
  • Ότι σε όλες τις γειτονιές θα αναληφθούν σχετικές πρωτοβουλίες από τις τοπικές κοινωνίες.
Δηλαδή, είναι οι δύο πρώτες προτεραιότητες που είχε θέσει και ο Λένιν αμέσως μετά την Οχτωβριανή Επανάσταση - εξηλεκτρισμός και Σοβιέτ!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου