Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Ο κόσμος είπε όχι στο παρασκήνιο!

Ο κόσμος προσήλθε μαζικά στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας μία ηχηρή απάντηση σε όλους όσους ήθελαν τις εκλογές μία τυπική διαδικασία για να περάσουν στην επόμενη φάση των σχεδίων τους. Κάποιοι άνθρωποι σηκώθηκαν χτες από τους καναπέδες, επειδή δεν θέλουν να συναινέσουν σε ένα έγκλημα με… οικουμενική υπογραφή!

Ο αστικός χώρος κινητοποιήθηκε. Δεν ξέρουμε τι θα καταφέρει τελικά, αλλά ο κόσμος αυτός διέψευσε τους δημοσκόπους και τις δήθεν αποκλειστικότητες διαφόρων κέντρων παραπληροφόρησης. Η συμμετοχή του κόσμου ήταν συγκινητική και ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Κι ο κόσμος αυτός έστειλε στον δεύτερο γύρο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τι «έκπληξη» Θεέ μου! Θα περίμενε κανείς από διάφορα έντυπα να ζητήσουν συγνώμη για τις σίγουρες και αποκλειστικές πληροφορίες τους, ότι δήθεν ο Κυριάκος δεν είχε την παραμικρή τύχη. Πάντως, δεν έχουμε την παραμικρή αμφιβολία ότι και την επόμενη φορά θα παίξουν τον ίδιο ρόλο…

Οι ψηφοφόροι του «Ναι» είναι βαθιά ενοχλημένοι από τα σενάρια συγκυβέρνησης με τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν θέλουν τη δραχμή, δεν θέλουν την αλλαγή των διεθνών συμμαχιών της χώρας, δεν θέλουν να επιβραβεύσουν όσους έκλεψαν την ψήφο του ελληνικού λαού με ψέματα. Επίσης ενόχλησε βαθύτατα η προσπάθεια ορισμένων κύκλων να μετατρέψουν για άλλη μία φορά τη Νέα Δημοκρατία σε ένα κλειστό club. Σαν να πρόκειται, δηλαδή, για μία μικρή οικογενειακή επιχείρηση. Σαφώς και μπορεί αυτό να συμβαίνει, άλλα όχι απαραίτητα με τις ψήφους των ανθρώπων που ζήτησαν η χώρα αυτή να παραμείνει στην Ευρώπη.

Από σήμερα ξεκινάει μία καινούργια μέρα για την πολιτική ζωή του τόπου και ανεξάρτητα από το ποιο θα είναι το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών. Αυτοί που άφησαν τους καναπέδες, διέψευσαν τους δημοσκόπους και συμμετείχαν μαζικά σε μία απαξιωμένη πολιτική διαδικασία, έστειλαν το δικό τους μήνυμα.

Από τη διαδικασία αυτή έλειπαν για άλλη μία φορά οι νέοι άνθρωποι. Είναι απόλυτα λογικό! Είναι άλλωστε και ο λόγος για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει χάσει κατά κράτος από τον Αλέξη Τσίπρα. Δεν εμπνέει τους νέους. Ένα κόμμα που κυριαρχούν οι βαρόνοι δεν πρόκειται να προκαλέσει ρίγη συγκίνησης στον λαό και στους νέους ανθρώπους. Η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να πάρει άλλη φορά την εξουσία, αν προηγουμένως δεν μπορέσει να δημιουργήσει δεσμούς με την κοινωνία και πρωτίστως με τους νέους ανθρώπους…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου