Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Ο τζερεμές "ξανακτύπησε" και ζητά ...πολιτικό γάμο ομόφυλων ζευγαριών!

Και είναι απορίας άξιο το γεγονός, ότι τόσο καιρό ο Γιωργάκης είναι άφαντος, παρά τα σημαντικά και μεγάλα θέματα που υπάρχουν.

Τη δυνατότητα του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών υποστηρίζει το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών -"του εντολοδόχου των Αμερικανών" σύμφωνα με την Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου-, Γιωργάκης Παπανδρέου, θεωρώντας ότι η ψήφιση απόψε του συμφώνου συμβίωσης δεν επαρκεί.

Την ανακοίνωση αυτή εξέδωσε το κίνημα την ώρα που στο βήμα της Βουλής ανέβαινε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να σηματοδοτήσει το σύμφωνο συμβίωσης ως την προοδευτική κίνηση αλλαγής θεσμικού πλαισίου από την κυβέρνηση του, αντίστοιχα με τη θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου από την πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου στις αρχές της δεκαετίας του 80.Η ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών:
"Με αφορμή τη δημόσια συζήτηση σχετικά με την κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών, το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, εκτιμά πως θα πρέπει να γίνουν πολλά βήματα ακόμα ώστε να προσαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και η νοοτροπία στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα. Η κάλυψη από το Σύμφωνο Συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών αποτελεί ένα βήμα μπροστά, αλλά αυτό δεν είναι ολοκληρωμένο, αν δεν περιλαμβάνει όλα τα προνόμια - όπως ενδεικτικά, οι φορολογικές ελαφρύνσεις - που απολαμβάνουν τα ετερόφυλα ζευγάρια. Θετικό παράδειγμα, προς αυτήν την κατεύθυνση σε ό,τι αφορά τα φορολογικά, ασφαλιστικά και περιουσιακά δικαιώματα, αποτελεί το Σύμφωνο Συμβίωσης που ψηφίσθηκε φέτος από το Κοινοβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Το ΚΙΝΗΜΑ Δημοκρατών Σοσιαλιστών, σύμφωνα με τις θέσεις που παρουσίασε τον Ιανουάριο του 2015, πάει ένα βήμα ακόμα πιο μπροστά και υποστηρίζει τη δυνατότητα πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, όπως ισχύει ήδη στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, τη Νορβηγία, την Πορτογαλία, το Βέλγιο, την Ισλανδία, τη Βραζιλία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, την Ουρουγάη, τη Νότιο Αφρική. Ο εκσυγχρονισμός του νομικού πλαισίου συμβάλλει στη δημιουργία πιο δίκαιων και λειτουργικών κοινωνιών και κατά συνέπεια δεν μπορεί παρά να αποτελεί προτεραιότητα των προοδευτικών πολιτικών σχηματισμών.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου