Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο Σύριζα στα ένδοξα χνάρια του Πασόκ... ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε!

Ακόμα και μέσα από μια ομιλία σε συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βγει είδηση ως προς το τι πραγματικά επιθυμούν οι συριζαίοι για όσο διάστημα θα βρίσκονται στην εξουσία. Παραθέτουμε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα από την ομιλία του Τσίπρα πριν από λίγες ημέρες: 
«Ο ρόλος του κόμματος δεν μπορεί να είναι ένας ρόλος παρακολουθητή των εξελίξεων. Το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση. Όχι για να γίνει κομμάτι του κράτους και συνδιαχειριστής της διαφθοράς και των πελατειακών δικτύων, όπως τα κόμματα του παλιού πολιτικού συστήματος. Αλλά για να διασφαλίσει την διαμεσολάβηση της Κυβέρνησης με την ίδια την κοινωνία».
Τι κρατάει ο… αετονύχης και «διορατικός» συριζαίος απ’ ότι είπε ο Τσίπρας για την σχέση κινήματος και κυβέρνησης; Το ότι «το κόμμα πρέπει να αποκτήσει ρόλο συνυπευθυνότητας και οργανικής σύνδεσης με την κυβέρνηση». Με απλά λόγια, και σε ελεύθερη μετάφραση, η «συνυπευθυνότητα» και η «οργανική σύνδεση» του κόμματος με την κυβέρνηση σημαίνει «βουρ στον πατσά» ή έφοδος στο βάζο με το μέλι (μιας και οι συριζαίοι είναι και… εκλεπτισμένοι «κουλτουριάρηδες»). Ο Τσίπρας τους ανάβει το πράσινο φως και ουσιαστικά λέει στους «ξύπνιους» συριζαίους ότι επειδή δεν γνωρίζει για πόσο καιρό θα μείνει ακόμη στην εξουσία, θα πρέπει να ακολουθήσουν το γνωστό «ιδεολογικό» δόγμα: ό,τι φάμε, ό,τι πιούμε και ό,τι (την συνέχεια την καταλαβαίνετε από μόνοι σας…).

Για άλλη μια φορά η συμπεριφορά του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει την ιστορία του «παλιού καλού» ΠΑΣΟΚ. Εκείνου του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή, το οποίο αποτελεί πρότυπο του ΣΥΡΙΖΑ. Και ιδίως εκείνη την… ιστορική φράση του Ανδρέα Παπανδρέου για ένα «πράσινο» μεγαλοστέλεχος κρατικής επιχείρησης, το οποίο τσίμπησε μια τεράστια μίζα για τον εαυτό του: «Είπαμε να κάνει ένα δωράκι στον εαυτό του, όχι όμως και πεντακόσια εκατομμύρια»! Με απλά λόγια (και πάλι), «κλέψτε ρε παιδιά, αλλά μην το παρακάνετε και μας πάρουν χαμπάρι». Στα… ένδοξα αυτά χνάρια του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ βαδίζουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου