Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Χωρίς όρους "ουρά" του Τσίπρα;

Δύο μέρες για να μετρήσουν 400 χιλιάδες ψήφους; Δύο μέρες για να μαζέψει ο Τραγάκης τα φαξ που έστειλαν απ' όλη την Ελλάδα; Μα καλά, εκείνα τα ρημάδια τα τάμπλετ τι τα είχαν; Γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν εκεί τα αποτελέσματα και τις υπογραφές τους οι υπεύθυνοι και να τα στείλουν με μέιλ; Πόσο δύσκολο ήταν να κατεβάσουν ένα πρόγραμμα που ακόμη κι ένα 10χρονο μπορεί;

Στη Νέα Δημοκρατία πάσχουν από σοβαρό... παλιμπαιδισμό. Κάνουν σαν τα παιδάκια που ανακάλυψαν το βάζο με το γλυκό και δεν ξέρουν πώς να κρύψουν την αμηχανία τους. Ο μηχανισμός στη Συγγρού έχει βαρέσει διάλυση και αυτό είναι δείγμα του τι θα ακολουθήσει. Όμως, πράγματι, τα αποτελέσματα των εκλογών είναι το λιγότερο. Το πότε θα αποφασίσουν τα... τραγιά να μας πουν ποια είναι τα ποσοστά είναι ελάχιστα μπροστά σ' αυτά που συμβαίνουν ή που πρόκειται να συμβούν. Και στη χώρα και στη Νέα Δημοκρατία.

Σκεφτείτε μόνο το εξής: Στο Μαξίμου έβαλαν όλα τα καυτά θέματα να πάνε στη Βουλή αμέσως μόλις εκλεγεί πρόεδρος στη ΝΔ. Το ασφαλιστικό έως 15 Ιανουαρίου, τα φορολογικά για τους αγρότες και τα «κόκκινα» δάνεια μέσα στον Φεβρουάριο. Μόλις είδαν ότι ο Βαγγέλας προηγείται με 11 μονάδες κι ότι ο Μητσοτάκης είναι αυτός που θεωρητικά τον απειλεί, τι έκανε η κυβέρνηση; Άπλωσε τον «τραχανά» πιστεύοντας ότι ακόμη και τους 153 δικούς της βουλευτές να μην έχει σίγουρους τότε όλο και κάποιοι Νεοδημοκράτες θα στηρίξουν τις περικοπές στις συντάξεις, το «ξέσκισμα» των αγροτών και φυσικά την πώληση των κόκκινων στεγαστικών δανείων στα κοράκια. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας εκτιμά πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, με Μεϊμαράκη ή με Μητσοτάκη... έχει στο τσεπάκι του τα ψηφαλάκια και θα περάσει τη δοκιμασία «αβρόχοις ποσί» που θα έλεγε και ο πολυμορφωμένος πρωθυπουργός μας.

Κάποιες πληροφορίες, που ελπίζουμε να είναι κακές και να μην επιβεβαιωθούμε, λένε ότι ο ιδιοκτήτης του κόμματος, ο Κώστας Καραμανλής, στις συνομιλίες που είχε με τον «σύντροφο» Αλέξη το καλοκαίρι του ζήτησε να κάνει το χρέος του για την πατρίδα και αυτός θα του παρέχει στήριξη. Με απλά λόγια «Αλέξη προχώρα στο μνημόνιο κι εγώ θα βάλω τους βουλευτές που ελέγχω να ψηφίσουν όταν έρθουν τα δύσκολα».

Και καλά αυτό να γίνει άμα η χώρα κινδυνεύει και πρέπει να διασωθεί. Αλλά με τη Νέα Δημοκρατία τι γίνεται; Χωρίς όρους «ουρά» του Τσίπρα; Χωρίς να ακούσει κανείς τις θέσεις της; Χωρίς να δείξει έστω και λίγο ότι υπάρχει αντιπολίτευση στον τόπο αυτό;

Διότι αν η αξιωματική αντιπολίτευση καταργηθεί γιατί ο πρώην αρχηγός και μόνιμος ιδιοκτήτης του κόμματος «συμπαθεί» τον Αλέξη και τον θεωρεί και... εθνάρχη που λέει κι ο Παπαγγελόπουλος, τότε ας καταργήσουμε και τη Δημοκρατία.

Πολύ φοβούμαστε ότι κάποιοι πήραν στραβά το μήνυμα της συμμετοχής και της επιλογής των συγκεκριμένων προσώπων που θα μονομαχήσουν στις 10 Ιανουαρίου. Αν δηλαδή κατάλαβαν ότι ο κόσμος έδωσε λευκή επιταγή στον Καραμανλή και τους καραμανλικούς ή στους μετριοπαθείς, τους μεσαιοχωρίτες για να πέσουν στα... τέσσερα όπως ο Καμμένος τότε είναι μακριά νυχτωμένοι. Ο λαός που ψήφισε και θα ξαναψηφίσει έδωσε εντολή για μια ισχυρή αντιπολίτευση, ενωμένη και δυνατή απέναντι στην κυβερνητική λαίλαπα.

Αν ο Καραμανλής από την Ιταλία που πάει διακοπές για να ξεκουραστεί από την προεκλογική εκστρατεία, νομίζει ότι με τον να κάνει τη ΝΔ μια άβουλη, ανερμάτιστη και χωρίς όραμα και κυβερνητική πρόταση παράταξη, τότε φαίνεται ότι έχει χάσει κάθε πολιτικό αισθητήριο. Αν ο Β. Μεϊμαράκης εκλεγεί και πάει στη Βουλή κι αρχίσει τα «Αλέξη μου, εγώ σε στηρίζω για το καλό της πατρίδας» τότε πολύ σύντομα θα είναι αρχηγός κόμματος του 10%, και πολύ του είναι.

Η Νέα Δημοκρατία χρειάζεται ισχυρή φωνή. «Γαλλικά» που λέει και ο Βαγγέλας; Γαλλικά αν είναι να φύγει από μπροστά μας η χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης.

Με τσαμπουκά Μητσοτακέικο; Ας γίνει κι έτσι διότι ο εχθρός είναι έξω από τις πύλες του κόμματος. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρέπει να αισθανθεί ασφαλής. Δεν πρέπει να νομίζει ότι δεν έχει αντίπαλο. Δυστυχώς τα καμώματα των καραμανλικών του έχουν δώσει την αίσθηση αυτή και γι' αυτό παίζει χωρίς αντίπαλο. Γι' αυτό θα περάσει όλα τα μέτρα από τα μέσα Γενάρη και μετά. Πριν καταλάβουν οι Νεοδημοκράτες από που τους ήρθε θα ψηφίζουν περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φόρους στους αγρότες και ξεπούλημα πρώτης κατοικίας.

Μη διανοηθούν να το κάνουν οι... ινστρούχτορες της Συγγρού γιατί τότε η διάσπαση θα είναι σίγουρη. Και δεν θα φταίνε αυτοί που θα φύγουν από την πολυκατοικία. Ο ιδιοκτήτης θα φταίει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου