Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Τα υπερσύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης Su-34, ρίχνονται στη "μάχη"! (φωτο & βίντεο)


Η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 από την Τουρκία στις 24 Νοεμβρίου οδηγεί σε αλυσιδωτές αντιδράσεις από την πλευρά της Μόσχας.


Για πρώτη φορά από την έναρξη των επιχειρήσεων κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν οπλισμένα με πυραύλους αέρος-αέρος, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Ρωσικής Αεροπορίας Ιγκόρ Κλίμοφ. Η σκοπιμότητα της απόφασης, προφανής: να μην υπάρξουν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά με αυτό της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού από την Τουρκία.

«Τα μαχητικά-βομβαρδιστικά αεροσκάφη μας Su-34, εκτός από τις βόμβες OFAB-500 και τις κατευθυνόμενες βόμβες ΚΑΒ-500 που μεταφέρουν, πλέον είναι εξοπλισμένα και με πυραύλους αέρος-αέρος, μικρού και μεσαίου βεληνεκούς», ανέφερε ο Κλίμοφ.


Και πρόσθεσε ότι αυτό γίνεται για να υπάρχει επαρκής προστασία των ρωσικών αεροσκαφών που πετούν πάνω από τη Συρία. Μάλιστα, όπως ανέφερε ο ίδιος, αυτά τα αεροσκάφη μπορούν να πλήξουν στόχους στον αέρα σε απόσταση έως 60 χλμ. 

Τα ρωσικά Su-34 είναι τα πλέον σύγχρονα ρωσικά αεροσκάφη κρούσης, τα οποία έχουν και τη δυνατότητα αντιμετώπισης αντιπάλων μαχητικών, σε αντίθεση με τα Su-24 (ένα από τα οποία κατέρριψαν οι Τούρκοι).



Σε σύγκριση με τα τουρκικά F-16, τα Su-34 μπορούν να μεταφέρουν περισσότερα όπλα και καύσιμα, συνεπώς μπορούν να επιχειρούν σε ευρύτερη κλίμακα. Μάλιστα, είναι πολύ καλύτερα στην άμυνα και μπορούν να κάνουν πολύ περισσότερες και δυσκολότερες μανούβρες στον αέρα, σε σχέση με τα F-16.

Σε περίπτωση αερομαχίας, δε, οι πύραυλοι που διαθέτουν τα Su-34 μπορούν να πλήξουν στόχους σε μεγαλύτερη απόσταση απ' ό,τι τα τουρκικά F-16. Το βεληνεκές των Su-34 είναι 60 χιλιόμετρα και των τουρκικών F-16 50 χιλιόμετρα.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου