Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Απίστευτη αθλιότητα Μεϊμαράκη: "Είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει"

Ο ηττημένος των εκλογών της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, μίλησε ανοικτά για όλα


Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην εκπομπή «Στον Ενικό», «λύγισε» όταν αναφέρθηκε στην πολυαγαπημένη του αδερφή που «έφυγε» λίγες ημέρες πριν τον δεύτερο γύρο των γαλάζιων εκλογών. «Ίσως έπρεπε να είχα αποχωρήσει», τόνισε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία για την ηγεσία της ΝΔ, εξηγώντας ότι τον επηρέασε αρνητικά η κατάσταση της αδερφής του. «Μου συνέβη ένα πολύ τραγικό και θλιβερό γεγονός στις 19 Νοεμβρίου και αυτό με επηρέασε ψυχολογικά. Πολλοί μου έλεγαν γιατί δεν είμαι πιο γελαστός ή γιατί είμαι νευρικός και δεν μπορούσα ή δεν ήθελα να εξηγήσω κάτι. Δεν σας κρύβω ότι μετά τις 22 Νοεμβρίου και μετά από τη σφοδρή επίθεση την οποία δέχθηκα λόγω και της ψυχολογικής μου κατάστασης με το γεγονός, σκεφτόμουν μήπως αποχωρήσω», ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Εξήγησε ότι θεωρεί πως οι πολίτες δεν θα καταλάβαιναν τους πραγματικούς λόγους της αποχώρησής του.

Είπε ότι ήταν ψυχολογικά προετοιμασμένος για το αποτέλεσμα γι’ αυτό και δεν αισθάνθηκε μεγάλη πικρία, ωστόσο ανέφερε ότι αισθάνθηκε στενοχώρια από τη συμπεριφορά ορισμένων. Τόνισε ότι δεν είχε τη φιλοδοξία να γίνει πρόεδρος της Ν.Δ., ωστόσο προέκυψε στην πορεία, «από σεβασμό στο 28% που μας ψήφισε στις εκλογές». Παράλληλα, υπογράμμισε ότι δεν ήταν σε σύγκρουση με κανέναν, απλά απάντησε στις κατηγορίες που δέχθηκε, ενώ χαρακτήρισε «απολίτικο» τον Άδωνι Γεωργιάδη «αν επέλεξε να στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη επειδή εκείνος τον πήρε τηλέφωνο και εγώ όχι». «Εγώ δεν πήρα κανέναν τηλέφωνο για να με υποστηρίξει» υπογράμμισε και τόνισε ότι δεν επρόκειτο να δείξει ανταλλάγματα, ενώ εκτίμησε ότι δεν είναι τυχαίο ότι «βρέθηκαν οι τρεις τους στη Θεσσαλονίκη».

«Είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει»

Αναφερόμενος στους συνυποψηφίους του, σχολίασε ότι «είχα να κάνω με παιδιά και δεν το είχα καταλάβει», και παραδέχθηκε ότι «πήγα αφελώς σε αυτήν τη διαδικασία». «Δεν είχα επικοινωνιολόγους ούτε λαό χρήματα για την προεκλογική εκστρατεία», συμπλήρωσε ο κ. Μεϊμαράκης. Σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα, διευκρίνισε ότι «δεν συζητούσαμε συγκυβέρνηση με τον Τσίπρα αλλά εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και στήριξη του μνημονίου που υπέγραψε», και επανέλαβε ότι η Ν.Δ. ψήφισε το πρόγραμμα που είχε στόχους και χρονοδιάγραμμα, αλλά όχι τα μέτρα. Εκτίμησε, τέλος, πως, «δεν κολακεύουν Τσίπρα και Καραμανλή οι συζητήσεις για την μεταξύ τους επικοινωνία».

Τι είπε για τον Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά

Για τον Κώστα Καραμανλή και όσα έχουν ακουστεί ότι με τη στήριξή του στον κ. Μεϊμαράκη ήθελε να κάνει κουμάντο από το παρασκήνιο, είπε: «Αυτά είναι σενάρια. Αν θέλει να γυρίσει, γυρίζει. Δεν χρειάζεται να είναι μπροστά ο Βαγγέλης». Συνεχίζοντας, διερωτήθηκε πάντως αν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ήταν υποψήφιος ο κ. Καραμανλής για την προεδρία της ΝΔ και να μην την κέρδιζε αλλά ξεκαθάρισε ότι «ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι πλέον σε αυτό το επίπεδο αλλά σε ανώτατο». «Η στήριξή του με βοήθησε, είμαι σίγουρος, αλλά είτε με βοήθησε είτε όχι, είναι τιμή μου. Όπως τιμή μου θα ήταν αν με στήριζε και ο κ. Σαμαράς αλλά δεν το έκανε» δήλωσε στη συνέχεια, ενώ για το θέμα της επικοινωνίας Τσίπρα-Καραμανλή και τη σχετική φημολογία στο παρασκήνιο, είπε: «Δεν είναι κακό να έχουν πολιτικές σχέσεις οι πολιτικοί και να έχουν καμιά φορά επικοινωνία. Αλλά αυτό απέχει πολύ από το να λένε ότι επηρεάζει πολιτικά τον κ. Τσίπρα ο κ. Καραμανλής. Δεν κολακεύουν ή τιμούν κανέναν αυτά».

Φαρμακερά βέλη κατά του Αντώνη Σαμαρά έριξε, εξάλλου, ο κ. Μεϊμαράκης. «Απορώ γιατί δεν του έδωσε κατευθείαν το κόμμα (σ.σ.: του κ. Μητσοτάκη)» είπε, για να συμπληρώσει πως «στον α’ γύρο τους στήριξε όλους εκτός από εμένα». «Τυχαία ήταν που ο Κυριάκος έλαβε τέτοια ποσοστά στη Μεσσηνία;» αναρωτήθηκε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου