Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Ποιον κοροϊδεύει η κυβέρνηση;

To Βερολίνο είναι μια μεγάλη πόλη. Όποιος θέλει να κρυφτεί κρύβεται. Δεν μπορεί δηλαδή ένας άνθρωπος να εμφανίζεται ξαφνικά σαν... φάντης μπαστούνι και να είναι απλή σύμπτωση.

Ως εκ τούτου το ότι ο Πολ Τόμσεν εμφανίζεται στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών την ώρα που ο Τσακαλώτος δίνει τα διαπιστευτήριά του στον Σόιμπλε, δεν είναι καθόλου τυχαίο. Όσο κι αν προσπαθούν από την πλατεία Συντάγματος να υποβαθμίσουν το γεγονός η αλήθεια είναι μία. Ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Ευρώπη ήταν εκεί και βεβαίως πήρε μέρος στη σύσκεψη. Και έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις πομπώδεις αναφορές του Τσίπρα και της παρέας του ότι θα διώξουν με τις κλωτσιές το Ταμείο από το ελληνικό πρόγραμμα.

Παλιά μου τέχνη κόσκινο με λίγα λόγια. Μας έχει πάρει χαμπάρι όλη η Ευρώπη και μας κοροϊδεύουν και η κυβέρνηση της Αριστεράς προσπαθεί να κρύψει το προφανές για λόγους εντυπωσιασμού. Ο Τόμσεν ήταν εκεί και μαζί με τον Σόιμπλε έδωσαν εντολές στον Τσακαλώτο τι πρέπει να κάνει. Του είπαν το απλό: «Κάντε αυτά που συμφωνήσατε και θα συζητήσουμε για το χρέος». Θέλοντας να κρύψουν τις «εντολές» που πήραν στο Μαξίμου κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να δείξουν πόσο περήφανη είναι η διαπραγμάτευση.

Κινήσεις εντυπωσιασμού, όλα για την εικόνα του αριστερού που ποτέ δεν γονατίζει. Μπορεί να έχουν φάει καμιά 200αριά γκολ αλλά το παίζουν «παρθένες» και αήττητοι.

Διαλύουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα και τι κάνουν; Κρύβονται περιμένοντας κάποια άλλη δικαστική απόφαση του ΣτΕ.

Πάει ο Τόμσεν στο Βερολίνο και ο Ευκλείδης κάνει ότι δεν τον είδε, δεν τον ξέρει;

Βγαίνει ο Μητσοτάκης αρχηγός της ΝΔ και αρχίζουν να πιέζονται και την άλλη μέρα συγκαλούν υπουργικό συμβούλιο για να κάνει ο Βερναρδάκης εισήγηση ενός νομοσχεδίου για την αξιολόγηση στο Δημόσιο που το ξέρουμε εδώ και μήνες. Έτσι για να «πικάρουν» τον Μητσοτάκη στο δικό του πεδίο, αυτό της κρατικής μηχανής και πώς αυτή μπορεί να λειτουργήσει αξιοκρατικά. Πώς άραγε; Προσλαμβάνοντας τις καθαρίστριες και τους «ημετέρους»;

Τρώει... πόρτα ο Κατρούγκαλος για το ασφαλιστικό σε Ελλάδα και εξωτερικό και τώρα... θυμάται να κάνει αλλαγές στις εισφορές. Μα καλά; Στο πόδι το έγραψαν το νομοσχέδιο; Δεν το είχαν μελετήσει οι «σοφοί» του Κατρούγκαλου; Ή μήπως για επικοινωνιακούς λόγους λένε τώρα ότι σφάλλαμε, θα τα αλλάξουμε όλα»;

Καταστρέφουν την Ελλάδα και για επικοινωνιακούς λόγους κάνουν παρελκυστική πολιτική; Γιατί; Για να περνούν οι ημέρες και η χώρα να παραμένει στάσιμη; Έχουν περάσει επτά μήνες από τη συμφωνία που υπέγραψε ο Τσίπρας και ούτε μια μεταρρύθμιση δεν έχει γίνει. Ακόμη συζητάμε για το ασφαλιστικό, ακόμη για το χαοτικό δημόσιο, ακόμη και τη μείωση της δημόσιας δαπάνης και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Για όλα αυτά δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτε αλλά παραμένουν «μανούλες» στο επικοινωνιακό παιχνίδι.

Αλλά έτσι ούτε τα ταμεία γεμίζουν, ούτε δουλειές ανοίγουν, ούτε ανάπτυξη θα έρθει. Η χώρα θα σέρνεται και η κυβέρνηση θα κυβερνά κάνοντας απλά αυτό που έμαθε. Να κρύβεται στα προβλήματα και να βλέπει την θύελλα να πλησιάζει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου