Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Ηρεμήστε κ. Παυλόπουλε...Γεμίσατε με… σάλια τον Εθνικό Κήπο!


Είπαμε είναι πρωτοχρονιά, να μην είμαστε μεμψίμοιροι, να δούμε το πράγμα αλλιώς, να μας δημιουργηθεί μια ελπίδα ότι κάτι θα αλλάξει, να κρίνουμε λίγο πιο επιεικώς τους πολιτικούς.

Και ξάφνου βλέπεις τι έγινε στην Ηρώδου Αττικού και αμέσως… σου γυρίζουν τα έντερα. Πας μια βόλτα στο Προεδρικό Μέγαρο και βλέπεις τον καραμανλικό Πρόεδρο που βγήκε από την αφάνεια χάρη στον Τσίπρα να χαριεντίζεται με όλη την κυβέρνηση και μάλιστα να το κάνει με τέτοιο τρόπο που να έχει γεμίσει… σάλια ο Εθνικός Κήπος. Ηρεμήστε κ. Παυλόπουλε, Πρόεδρος θα είστε για άλλα τέσσερα χρόνια, εκτός κι αν έχετε βάλει τον πήχη για άλλα 10. Τι ήταν όλο αυτό το υπέροχο κλίμα με τον Αλέξη; Μήπως το αφεντικό της Ραφήνας ετοιμάζει μεθοδικά την συγκυβέρνηση και έβαλε μπροστά τον Πρόεδρο για να κανονίσει τις λεπτομέρειες; Άλλωστε δεν είναι και να κουράζεσαι μετά από τόσο σκι στη Σερβία…

«Το 2016 θα βγούμε από το μνημόνιο και θα φορέσεις γραβάτα» είπε ο… Κάλχας Παυλόπουλος και ο Αλ. Τσίπρας απάντησε: «Πρόεδρε, βάζεις ψηλά τον πήχη». Δηλαδή τι να πούμε; Σε μια χώρα κατεστραμμένη, που μόλις τώρα εφαρμόζει το τρίτο μνημόνιο και ήδη γίνονται συζητήσεις και για τέταρτο και ο Παυλόπουλος φαντασιώνεται έξοδο από την κρίση; Ή δεν ξέρει τι του γίνεται ή απλά θέλει να τα έχει καλά με τον ευεργέτη του. Ή και τα δύο που θα έλεγε ένας πιο… κακεντρεχής σχολιαστής.

Άλλωστε μην ξεχνάμε ότι η χώρα γύρισε πίσω μια πενταετία χάρη στον Πρ. Παυλόπουλο και φυσικά τους κρυφούς προστάτες του. Αν πέρυσι τέτοια εποχή είχαμε Πρόεδρο τον Δήμα, αν αυτοί οι γελοίοι που ήθελαν εκλογές δεν έκαναν το έγκλημα, τώρα θα μιλούσαμε για μια άλλη Ελλάδα.

Το ακόμη χειρότερο, όμως, πέρα από το γλείψιμο στο Προεδρικό Μέγαρο ήταν το διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα στους… χαχόλους. Διότι μόνο έτσι μπορεί να πει κανείς για έναν λαό που πιστεύει αυτόν τον ψεύτη ακόμη και τώρα. Το τραγικό είναι ότι ο πρωθυπουργός παραδέχεται ουσιαστικά ότι διέλυσε την Ελλάδα και την έφερε πέντε χρόνια πίσω.

Είπε μεταξύ άλλων αυτός που καμώνεται ότι οδηγεί το καράβι της χώρας:

«Το 2015 που φεύγει θα μείνει στην ιστορία ως το έτος του αγώνα και της αλληλεγγύης.

Η χρονιά που ο ελληνικός λαός σήκωσε το κεφάλι ψηλά και διεκδίκησε με παρρησία το δίκιο του.

Και το μήνυμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας που έστειλε στα πέρατα του κόσμου, θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένο στη συλλογική μνήμη.

Το 2016 που έρχεται θα είναι το έτος της ανάκαμψης και της ανασυγκρότησης.

Η χρονιά που θα σηματοδοτήσει την οριστική έξοδο από την οικονομική κρίση και, μαζί, το τέλος της επιτροπείας και την ανάκτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

Έτσι λοιπόν, σήμερα που αλλάζει ο χρόνος, βρισκόμαστε στο μεταίχμιο.

Αφήνουμε πίσω μας μια πολυετή σκληρή περίοδο κρίσης και μπαίνουμε στην επόμενη πενταετία της αναγέννησης της πατρίδας μας.

Μια πενταετία ανασυγκρότησης αλλά και μεγάλων τομών, αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που έχει ανάγκη η χώρα.

Ώστε σε πέντε χρόνια από σήμερα, που θα γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την Ελληνική επανάσταση, να έχουμε οικοδομήσει μια Ελλάδα, όπως αξίζει στην ιστορία της και στο λαό της».

Αυτά τα άθλια είπε ο κ. Τσίπρας. Παραδέχεται ότι για ακόμη μια πενταετία η Ελλάδα θα είναι στο μαύρο σκοτάδι. Ότι θα χρειαστούν πέντε χρόνια για να υπάρξει πραγματική ανάπτυξη, επομένως τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι δραματικά για τους Έλληνες, με λιτότητα, νέα μέτρα, ασφυκτικές πιέσεις, επιτροπεία και άλλα όμορφα και τροικανά.

Παρ’ ότι όπως ο Τσίπρας πιστεύει αλλά κανείς πλέον δεν τον ακούει, το 2016 θα είναι έτος ανάκαμψης και ανασυγκρότησης. Πράγματι ο κυβερνήτης της χώρας μας είναι εκτός τόπου και χρόνου. Ουδεμιά σχέση έχει με την πραγματική οικονομία, τις επιχειρήσεις, τους πολίτες. Πώς θα έρθει η ανάπτυξη όταν δεν έχει δημιουργήσει ούτε μια θέση εργασίας; Όταν διώχνει και τους εναπομείναντες επενδυτές; Όταν το μόνο που κάνει είναι να στήνει κομματικό κράτος και να διορίζει σωρηδόν και κατά παράβαση των νόμων, δημιουργώντας στρατό από πιστούς ψηφοφόρους;

Έτσι θα έρθει η ανάπτυξη; Και από πού κι ως που ήταν έτος δημοκρατίας και αλληλεγγύης το 2015; Που κατέστρεψε ότι καλό είχε φτιαχτεί το θεωρεί δημοκρατία; Πόσο δημοκρατικό ήταν ένα άθλιο δημοψήφισμα με πλαστό δίλημμα και με ένα όχι που έγινε ναι; Ποιους κοροϊδεύει ο κ. Τσίπρας ή ποιους νομίζει ότι θα ξεγελάσει πλέον; Η αλήθεια είναι ότι η καταστροφή που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τέτοιας έκτασης που θα χρειαστεί μια πενταετία ομαλότητας για να ξαναγίνει χώρα και οικονομία αυτό το χάος που επικρατεί.

Και μπορεί ο Προκόπης για να γλείψει να βλέπει το 2016 ως έτος ανάκαμψης, όμως, η αλήθεια είναι άλλη. Με Προκόπη, Καραμανλή και Αλέξη προκοπή δεν υπάρχει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου