Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Η ΝΔ ζητά από τους αγρότες να κάνουν… πίσω!

«Φύγετε από τα μπλόκα», λέει στους έκπληκτους «γαλάζιους» αγρότες, οι οποίοι δεν πιστεύουν στα αυτιά τους, η νέα ηγεσία της ΝΔ, την ώρα μάλιστα που οι βουλευτές του κόμματος που εκλέγονται σε αγροτικούς νομούς, δεν κρύβουν τη στήριξή τους στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των Ελλήνων αγροτών, κτηνοτρόφων, πτηνοτρόφων, μελισσοκόμων και αλιέων.

Πολύ χαρακτηριστική είναι η ερώτηση που κατέθεσαν 35 βουλευτές της ΝΔ προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική. Τι ήθελαν όμως και ήρθαν στην Αθήνα για να δουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα κάποιοι νεοδημοκράτες αγρότες από τα Τέμπη; Αυτά που άκουσαν από εκείνον, τους έκαναν να δείχνουν σαν κεραυνοβολημένοι. Τους ζήτησε ευθέως να κάνουν πίσω, μην πιεστεί ο Τσίπρας και… κάνει εκλογές!

Με λίγα λόγια, η – όχι και τόσο «θαρραλέα» - νέα ηγεσία της ΝΔ, ζητά από τους αγρότες το εξής εξωφρενικό: να κάτσουν αδρανείς έναντι της επίθεσης της λενινιστικής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και να καταστραφούν, ώστε να διευκολυνθεί το Μαξίμου να περάσει όλα τα αντεργατικά και να πάρει η ΝΔ «καθαρή» την παρτίδα στα χέρια της. Δηλαδή, πολιτική διευκόλυνση με θύμα την πρωτογενή παραγωγή!!!

Η ηγεσία της ΝΔ προσδοκά να είναι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε θέση να λέει δεξιά και αριστερά ότι αυτά τα μέτρα ήταν στο πλαίσιο του τρίτου μνημονίου που έφεραν ο Τσίπρας και ο Καμμένος και αυτοί τα ψήφισαν και τώρα δυστυχώς δεν γίνεται τίποτα! Και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να αναλάβει την ευθύνη να περάσει εκείνη ή να διαπραγματευτεί για λογαριασμό των Ελλήνων το θέμα των αγροτών και το ασφαλιστικό. Η νέα ηγεσία της ΝΔ θέλει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη και δεν αντιλαμβάνεται τις συνέπειες και δη την πιο βασική: θα μειώσει ακόμα περισσότερο τους ψηφοφόρους της, ελέω του νεοφιλελεύθερου μονοπατιού που αμέσως έδειξε πως θέλει να ακολουθήσει.

Για να καταπολεμήσουν, λένε, τον λαϊκισμό αλλά και να δώσουν ένα τέλος στις καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές, θέλουν να δουν στη ΝΔ τα μπλόκα να διαλύονται και κλιμακώνουν την προσπάθειά τους σε αυτή την κατεύθυνση. Ο λαϊκισμός, όντως ένα σοβαρότατο πρόβλημα και μια τροχοπέδη στην μεταρρύθμιση και στην ανάπτυξη της χώρας, θα καταπολεμηθεί δηλαδή με δογματικό νεοφιλελευθερισμό; Ποιος τους το είπε αυτό;

Τι γίνεται: ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ συνεργάζονται παρασκηνιακά, προκειμένου να διαλύσουν τις συγκεντρώσεις των τρακτέρ στους εθνικούς κόμβους. Ναι, συνεργάζονται! Αυτό μας είπαν «μπαρουτοκαπνισμένοι» αγροτοσυνδικαλιστές του ΚΚΕ, που βλέπουν γύρω τους «πράγματα και θαύματα». Και όλα αυτά την ώρα που ο Τσίπρας ψάχνει για διαφυγή, καθώς φαίνεται πως θα δυσκολευτεί υπέρμετρα να περάσει το ασφαλιστικό.

Κι ας ζητάει πίσω τις έδρες των επίδοξων διαφωνούντων ο κάθε Φλαμπουράρης… Πόσους θα μπορέσει έτσι να σταματήσει; Κανείς δεν είναι διατεθειμένος να γίνει δέκτης σφοδρών διαμαρτυριών στην εκλογική του περιφέρεια, ώστε να μπορεί ο κάθε Φλαμπουράρης να κερδίσει χρόνο για να μπλέξει με κατασκευές γηπέδων, να αποπληρώνει φτηνά την ΕΥΔΑΠ ή να κάνει ό,τι άλλο έχει, εν τέλει, στο μυαλό του.

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι: συγκεκριμένοι «γαλάζιοι» (ευτυχώς είναι λίγοι) και οι ΣΥΡΙΖΑίοι συνδικαλιστές, δρουν «διακριτικά», έχοντας όμως τεράστιες δυσκολίες. Και αυτό διότι τα μπλόκα ενισχύονται συνεχώς, ακόμα και μέσα στην Αττική και όπου οι προβοκάτορες μιλούν, τρώνε κράξιμο. Οι αγρότες, απομακρύνονται άλλωστε ταχέως από τα κόμματα, αντιλαμβανόμενοι το παιχνίδι που παίζεται… Και μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν λόγο, με αφορμή τα «μπλόκα» στις εκδηλώσεις τους, για «δεξιούς» και «ακροδεξιούς» αγρότες, λες και όσοι δραστηριοποιούνται συνδικαλιστικά, πρέπει να είναι πολύ συγκεκριμένης ιδεολογικοπολιτικής απόχρωσης, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑίοι, άντε και ΚΚΕ, αλλά με συγκεκριμένους «γαλάζιους», φαίνεται πως μια χαρά άκρη έχουν βρει.

Στην Κρήτη να δείτε τι γίνεται… «Κάποια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει πρωθυπουργός», λένε κάποιοι κυνικά, τονίζοντας πως αυτό έχει συμφωνηθεί και πως «έτσι θέλει ο διεθνής παράγοντας». Ίσως να θέλει έτσι και η Κουμουνδούρου, έστω και αν γνωρίζει πως αυτό θα φέρει σε απόγνωση τους ΑΝΕΛ και πως θα αναγκαστεί να θυσιάσει τον Βαρουφάκη και κάνα – δύο ακόμα, που άλλωστε σήμερα δεν ανήκουν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετα του αν είναι έτσι ή όχι, η αποφασιστικότητα των αγροτών, οι οποίοι θα επιμείνουν στις κινητοποιήσεις, καθώς δεν έχουν τίποτα να χάσουν, προμηνύει ότι η αλλαγή της σκυτάλης δεν θα είναι και τόσο εύκολη υπόθεση. Η απομάκρυνση της ΝΔ απ’ ο,τιδήποτε δεξιό και ο,τιδήποτε κρύβει μέσα του εθνικοφροσύνη, δεν θα την πάει πουθενά και αντίθετα, θα τη μετατρέψει σε ένα νέο «Ποτάμι».

Τα όσα ακούγονται δε, για την ένταξη στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κάποιων «ορφανών» εκσυγχρονιστών, πολύ εχθρικών έναντι των αγροτικών κινητοποιήσεων, μόνο κακό κάνουν στη ΝΔ, όπου οι διάφοροι «δεξιοί» που συνεργάστηκαν στον α’ ή στον β’ ή και στους δύο γύρους της εσωκομματικής αναμέτρησης με τον νυν Πρόεδρο, θα έρθουν σε λίγους μήνες, αν όχι σε λίγες εβδομάδες, σε πολύ δύσκολη θέση.

2 comments:

  1. Αυτά τα ζωντόβολα κρητικοί που λένε τέτοιες παπαριές, θεωρούν ότι ο διεθνής παράγοντας θα τους βάλει τα ψηφοδέλτια του κούλη στο χέρι έξω από την κάλπη μεταμφιεσμένα για να τα ρίξουν και να εκλεγεί ο λεγάμενος;
    Ού να μου χαθείτε καφρέλληνες του κερατα. Να πάτε να κρεμαστείτε λαμόγια για να ξεβρωμίσει οι κοινωνία. Ψηφίστε κάτι άλλο ρε ξεφτίλες πλην προδοτικών νδ-πασοκ-συριζανελ-κκε και λοιπών συνοδοιπορούντων καθικίων.

    Γιώργος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να νικηθούν ο Θατσεροαριστεροί , το Βερολίνο και οι λαθρεποικοι χρειάζεται οι «δεξιοί», οι νοικοκυραίοι, η ραχοκοκαλιά της μεσαίας τάξης και οι αγρότες να εγκαταλείψουν την Ψωφοδεξιά και το αμορτισέρ της, τους ημι-ανεξάρτητους, και να στραφούν μαζικά στην Χρυσή Αυγή.

    Μόνο με πρώτο κόμμα τη Χρυσή Αυγή θα αλλάξει η φορά των πραγμάτων .

    ΑπάντησηΔιαγραφή