Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Ο Τσίπρας θα υποστεί αυτό που φοβάται – Θα τον "στηρίξουν" τώρα για να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά και θα τον αδειάσουν μετά

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να ψηφίσει απαράδεκτα μέτρα κοινωνικής πολιτικής ή κατά το ορθότερο αντικοινωνικής πολιτικής με αντάλλαγμα μια λύση φιάσκο για το χρέος.

Η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Τσίπρα εμφανίζει έντονα σημάδια κόπωσης και πίσω από τις διαβεβαιώσεις ότι θα κλείσει η συμφωνία κρύβεται ένα καλά οργανωμένο σχέδιο πολιτικής και κοινωνικής απαξίωσης του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ....μέσα από μια θετική αξιολόγηση. 
Ο πολιτικός χρόνος τελειώνει και το τέλος θα έρθει με πολύ εύστοχο τρόπο. 
Αν οι δανειστές πήγαιναν σε ρήξη με την ελληνική κυβέρνηση ο Τσίπρας με την κεκτημένη ταχύτητα που έχει στην κοινωνία θα αποχωρούσε ως ήρωας ότι έδωσε μια μάχη αλλά οι δανειστές τον έριξαν. 
Ούτε ο Τσίπρας θέλει μια τέτοια εξέλιξη, ούτε ο Μητσοτάκης και τα άλλα κόμματα, ούτε βεβαίως οι δανειστές.

Το πιθανότερο σενάριο φαίνεται να είναι το εξής. 
Θα χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά και θα τον αδειάσουν σε επόμενη φάση. 
Είναι ξεκάθαρο ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι στοχοποιημένη αλλά ο στόχος είναι η οριστική εξόντωση του ΣΥΡΙΖΑ και η μετεξέλιξη του σε απόκομμα. 
Ο έλληνας πρωθυπουργός έχει ένα μεγάλο φόβο να μην επαναληφθεί το σενάριο…Σαμαρά. 
Όταν οι ευρωπαίοι θεώρησαν ότι ο Σαμαράς δεν υλοποιεί τα σχέδια τους τον άδειασαν και τον παραγκώνισαν με συνοπτικές διαδικασίες. 

Αυτό το σχέδιο έχουν ετοιμάσει και για τον Τσίπρα οι ξένοι δανειστές ενώ και στο εσωτερικό υπάρχουν οικονομικά λόμπι και επιχειρηματίες που αντιμετωπίζουν με θετικό τρόπο το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ. 
Βέβαια ο Τσίπρας προσπαθεί να κερδίσει χρόνο με την συμφωνία της αξιολόγησης και με μια πολύ θετική δήλωση για το χρέος ως αντάλλαγμα στην σκληρή λιτότητα των τελευταίων ετών. 

Όμως όπως προαναφέραμε η στρατηγική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πάσχει. 

1. Ο Τσίπρας δεν θέλει εκλογές.
Ξέρει ότι αν τεθεί το δίλημμα στους βουλευτές πτώση ή εξουσία….την τελευταία στιγμή και οι 153 θα στηρίξουν την κυβέρνηση. 

2. Ο Τσίπρας «πουλάει» το πολιτικό επιχείρημα ότι αν η Ελλάδα οδηγηθεί σε εκλογές αυτό σημαίνει 40 ημέρες ακυβερνησίας. 
Κανένα μέτρο δεν θα λαμβάνετε και οι πρόσφυγες θα συρρέουν κατά χιλιάδες. 
Η προσφυγική κρίση θα οξυνθεί και δεν θα βελτιωθεί. 

3. Όμως έναντι αυτών των επιχειρημάτων η ελληνική κυβέρνηση – τουλάχιστον με βάση τις διαρροές – ακολουθεί μια στρατηγική αλλοπρόσαλλη. 
Συγκεκριμένα συνδέει το ασφαλιστικό με το φορολογικό. 
Οι δανειστές ζητούν μειώσεις συντάξεων ή ισοδύναμα καθώς έχουν απορρίψει την αύξηση των εισφορών. 

Η ελληνική κυβέρνηση προτείνει οι εισφορές να καθορίζονται από το φορολογικό και όταν του ζητούν να παρουσιάσει το νέο φορολογικό….δεν υπάρχει γιατί απλά δεν υπάρχει σχέδιο για νέο φορολογικό. 
Η πρόταση της κυβέρνησης οι εισφορές να καθορίζονται με εισοδηματικά κριτήρια προτείνοντας και αύξηση των φορολογικών συντελεστών είναι απαράδεκτη.
Η πρόταση για φορολογικό συντελεστή 50% για εισοδήματα πάνω από 50 χιλιάδες ευρώ είναι προκλητικά απαράδεκτη. 
Η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων και κύριων και επικουρικών και να αποδεχθεί την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα ασφαλιστικά Ταμεία. 

Το συμπέρασμα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθεί να ψηφίσει απαράδεκτα μέτρα κοινωνικής πολιτικής ή κατά το ορθότερο αντικοινωνικής πολιτικής με αντάλλαγμα μια λύση φιάσκο για το χρέος. 
Δηλαδή το χρέος που παρουσιαζόταν ως η λύση σωτηρίας για την Ελλάδα έναντι όλων των δεινών που έχει υποστεί θα είναι μια υποτυπώδης επιμήκυνση – ίσως και χωρίς μείωση επιτοκίων -.
Η κοινωνία τότε θα συνειδητοποιήσει ότι και ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα έχει υποστεί και το εισόδημα ακόμη περισσότερο θα μειωθεί και για όλα αυτά το αντάλλαγμα είναι μια απαράδεκτη μια βλακώδης λύση για το χρέος.
Με αυτό τον τρόπο λοιπόν η Ευρώπη και οι δανειστές θα έχουν υποχρεώσει τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά και εν συνεχεία με πολύ μεγάλη άνεση θα τον αδειάσουν…με στόχο μια νέα κυβέρνηση.

Η πολιτική φθορά του ΣΥΡΙΖΑ είναι μη αναστρέψιμη.
Ακόμη και με την θετική αξιολόγηση που θα πάρει η ελληνική κυβέρνηση ο πολιτικός χρόνος συντομεύει. 
Θα σκεφθούν πολλοί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας εφόσον πάρει την αξιολόγηση δεν θα ωφεληθεί από τα θετικά σοκ που έρχονται από την ΕΚΤ, από αναβαθμίσεις της οικονομίας από οίκους αξιολόγησης και άλλα θετικά; 
Δεν θα καρπωθεί οφέλη από την άνοδο του χρηματιστηρίου ή από την μεγάλη βελτίωση στα ομόλογα; 
Όλα αυτά είναι το τυρί…κανείς δεν βλέπει ακόμη την φάκα που έχουν στήσει οι ευρωπαίοι στον Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ κερδισμένος από την υπόθεση αυτή και να μακροημερεύσει πολιτικά αποκλείεται. 

Υποσημείωση 

Γιατί οι ευρωπαίοι κρατάνε ακόμη τον Τσίπρα στην εξουσία; 
Γιατί κρατάει εν υπνώσει τις κοινωνικές αντιδράσεις; 
Γιατί το έχει γυρίσει και εφαρμόζει τα πάντα χωρίς κανένα πολιτικό δισταγμό;
Γιατί βλέπουν ότι ακόμη η αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι παιδική χαρά; 
Μάλλον για όλα αυτά μαζί. 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου