Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Ἡ πολυεπίπεδη στρατηγικὴ τῆς Τουρκίας καὶ ἡ παθητικὀτητα τῆς (ἀκυβέρνητης) Ἑλλάδος….



Ως αποτέλεσμα των ολεθρίων χειρισμών της κυβερνήσεως των Συριζαν(θ)ελ, επήλθε, εντός ελαχίστου χρονικού διαστήματος, το απόλυτο χάος σε όλα τα επίπεδα! Η ολική κατάρρευση της χώρας μοιάζει αναπόφευκτη, αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί με ποιον ακριβώς τρόπο θα εκδηλωθεί η αναμενόμενη κοινωνική έκρηξη ή κάποιας μορφής εθνική καταστροφή, ιστορικών διαστάσεων.

1Ενώ η οικονομική κατάσταση επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, με τις κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες να εκφράζουν απόγνωση και οργή, υπό το βάρος της ανεργίας, της αδυσώπητης φοροεπιδρομής και της ραγδαίας κάμψεως της οικονομικής ζωής, η κυβέρνηση-τσίρκο σύρεται πίσω από τις εξελίξεις, αδύναμη ουσιαστικά να κυβερνήσει, αδύναμη να ανταποκριθεί ακόμα και στις πρόσφατες «μνημονιακές» αυτο-δεσμεύσεις της, χωρίς μάλιστα να δείχνει να αντιλαμβάνεται την οριακότητα της καταστάσεως, παραδομένη στις αυταπάτες των ιδεοληψιών της και την «μέθη» της πρόσκαιρης εξουσίας.

Και εάν σε οικονομικό επίπεδο η ελληνική κοινωνία έχει κατά κάποιο τρόπο εθιστεί στο να φυτοζωεί επί σειρά ετών, η εξ ανατολών λαθροεποικιστική εισβολή λαμβάνει διαστάσεις πραγματικού κατακλυσμού που αναπόφευκτα θα πνίξει την χώρα, εφόσον κάποια δραστική ενέργεια ανακοπής του μεταναστευτικού ρεύματος δεν επιβληθεί άμεσα! Προφανώς η κυβερνητικός θίασος των Συριζαν(θ)ελ είναι αδύνατον να απαγκιστρωθεί από τις «πολυπολιτισμικές» φαντασιώσεις περί «ανοικτών συνόρων» και τις εμμονές περί «προσφύγων – ταξικών αδελφών», πράγμα που εγγυάται ότι δεν πρόκειται να λάβει το παραμικρό μέτρο ανασχέσεως των λαθρομεταναστευτικών ορδών, παρά τα καθημερινά σοκ-πραγματικότητος που δέχεται, παρά το διογκούμενο χάος που έχει προκαλέσει και παρά τα αλλεπάλληλα αδειάσματα από βαλκάνιους γείτονες και ευρωπαίους «εταίρους».

«Εξεπλάγη» η κυβέρνηση, «εξεπλάγησαν» και τα (κατ’ εξοχήν ένοχα για την απελπιστική αποβλάκωση του ελληνικού λαού) Μ.Μ.Ε. για την στάση της Αυστρίας και των χωρών των δυτικών Βαλκανίων (Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Σκόπια) καθώς και των χωρών της κεντρο-ανατολικής Ευρώπης (Ουγγαρία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία) που αποφάσισαν να αγνοήσουν τις υποδείξεις των μανδαρίνων των Βρυξελλών και να πράξουν το αυτονόητο για κάθε στοιχειωδώς σοβαρή χώρα: να κλείσουν δηλαδή τα σύνορά τους, μη επιτρέποντας στο λαθροεποικιστικό τσουνάμι να τις πνίξει. 

Αποτέλεσμα: τα στίφη των μεσανατολιτών, κεντροασιατών και βορειοαφρικανών εποίκων συσσωρεύονται κατά χιλιάδες πλέον στην Ελλάδα, κατακλύζοντάς την απ’ άκρου εις άκρον! Τα «hot-spots» και τα «κέντρα φιλοξενίας» έχουν ήδη γεμίσει ασφυκτικά. Αναζητούνται συνεχώς νέοι χώροι «φιλοξενίας» παρά τις (μάλλον αναιμικές) αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών. Τα νησιά εξακολουθούν να δέχονται νέες «αφίξεις» μουσουλμάνων εποίκων, σταλμένες από το πονηρό τουρκικό κράτος (και παρακράτος). Στο λιμάνι του Πειραιά καταφθάνουν καθημερινώς νέες καραβιές από τα νησιά, για να καταλάβουν πάρκα και πλατείες του αθηναϊκού κέντρου, όπου ….«λιάζονται», μέχρι να πάρουν τον δρόμο για την Θεσσαλονίκη και από εκεί για την Ειδομένη όπου συσσωρεύονται κατά χιλιάδες μπροστά στα κλειστά από τους Σκοπιανούς σύνορα, με άδηλες προοπτικές! Στην Ειδομένη, ένα χωριό των 100 κατοίκων συγκεντρώνεται ξανά πλήθος πολλών χιλιάδων λαθραίων, όπως επιβεβαιώνει και η πρόεδρος της τοπικής κοινότητος (ακούστε ---> εδώ). 

Το κυβερνητικό τσίρκο παρακολουθεί αμήχανο την χαοτική κατάσταση, ανήμπορο να πράξει το παραμικρό. Ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, ο γνωστός «Δρ.» Μα(ϊ)μουζάλας, συνεχίζοντας το καταστροφικό έργο της αλήστου μνήμης προκατόχου του, Τασίας, επιμένει να προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη, με ανατριχιαστικό κυνισμό, με καθημερινές συνεντεύξεις του στα Μ.Μ.Ε., (ακούστε ---> εδώ) για την ανάγκη να επιδείξουμε ανεκτικότητα και υπομονή ενώπιον της αναπόφευκτης, όπως θεωρεί, αλλά τάχα προσωρινής (…), συσσωρεύσεως μεταναστών, λόγω του κλεισίματος των συνόρων, ενώ ο (κωμικο-)τραγικός θιασάρχης Τσίπρας, που παριστάνει τον πρωθυπουργό, περιφερόμενος από σύνοδο σε σύνοδο, με ύφος αποθρασυμένου ημιμαθούς μπούφου, καταγγέλλει με “αγανάκτηση” τις μονομερείς ενέργειες των «εταίρων» που τάχα δεν τηρούν «τα συμφωνηθέντα».

Παράλληλα οι νέο-οθωμανοί κατάφεραν, όπως ήταν αναμενόμενο, να παγιδεύσουν τον φαρσοκωμικό και αναίσχυντο υπουργό Εθνικής Αμύνης με μια πονηρή κίνηση-ματ. Αφού μάζεψαν (με πρόσχημα την «ανάσχεση των προσφυγικών ροών») μια μεγάλη νατοϊκή αρμάδα στο Αιγαίο (ώστε να είναι έτοιμη να συνδράμει τους Τούρκους σε περίπτωση ρωσοτουρκικής συρράξεως στην Συρία), τώρα αρνούνται ότι θα δέχονται πίσω στο έδαφός τους λαθρομετανάστες που τυχόν θα συλλαμβάνονται από νατοϊκά σκάφη, όπως αρχικά είχαν δεσμευθεί ότι θα κάνουν και παράλληλα αξιοποιούν την παρουσία των νατοϊκών ναυτικών δυνάμεων για να προωθήσουν με διάφορα τεχνάσματα και με προβοκατόρικο στήσιμο «τετελεσμένων γεγονότων» την αναθεωρητική τους στρατηγική (ως προς την συνθήκη της Λωζάννης) που αποσκοπεί στην πάγια επιδίωξη για την απόκτηση πλήρους ελέγχου του Αιγαίου, εις βάρος των ελληνικών εθνικών συμφερόντων.

Καθώς λοιπόν η ροή λαθρομεταναστών προς την χώρα μας μέσω των νησιών του ανατολικού Αιγαίου συνεχίζεται αμείωτη, τα γεγονότα επιβεβαιώνουν ότι, στην πραγματικότητα, η μεταναστευτική ροή είναι ουσιαστικά μια διαδικασία συγκεκαλυμμένης προωθήσεως πληθυσμών λαθροεποίκων από την Τουρκία, που τους χρησιμοποιεί ως όπλο για την εκπλήρωση των αναθεωρητικών θέσεών της όσον αφορά το καθεστώς κυριαρχίας στο Αιγαίο, παράλληλα με την εθνολογική αλλοίωση της Ελλάδος και την δημιουργία μουσουλμανικών μειονοτήτων-θυλάκων προς μελλοντική αξιοποίηση… Πρόσφατη σημαντική εξέλιξη αποτελεί η διαπίστωση, που επιβεβαιώνεται και από το ΓΕΕΘΑ και από διάφορες τοπικές πηγές από τα νησιά, ότι τελευταίο διάστημα παρατηρείται ιδιαιτέρως έντονη κινητικότητα λαθρομεταναστών από τα τουρκικά παράλια ιδίως προς το άκρως ευαίσθητο από γεωπολιτικής απόψεως Καστελόριζο (που αποτελεί από παλιά κρίσιμο στόχο του τουρκικού αναθεωρητισμού, μια που στο σημείο εκείνο η ΑΟΖ της Ελλάδος συναντά την ΑΟΖ της Κύπρου, συνιστώντας έτσι έναν ενιαίο, γεωστρατηγικώς και γεωοικονομικώς, χώρο). Παρ’ όλο που η επιτήρηση της συγκεκριμένης διόδου από τις τουρκικές αρχές θα ήταν πολύ εύκολη υπόθεση, η Τουρκία είναι φανερό ότι προωθεί στοχευμένα τις λαθρομετανατευτικές ορδές ιδίως προς εκεί.

Σχετικοί σύνδεσμοι: ( 1 , 2 , 3 )

Προχθές μάλιστα το Καστελόριζο των 200 κατοίκων δέχτηκε απόβαση λαθρομεταναστών που κάποια στιγμή έφθασαν ακόμα και τους 900!!!

Ακούστε ---> εδώ την αποκαλυπτική συνέντευξη ενός αντιδημάρχου της περιοχής (του αντιδημάρχου Μεγίστης, Μιχάλη Αχλαδιώτη) η οποία από μόνη της αποκαλύπτει πόσο έχουμε μπλέξει! Παρατηρήστε τις απαράδεκτες ερωτήσεις της δημοσιογράφου που περίπου εγκαλεί (!) τον αντιδήμαρχο όταν εκείνος «τολμάει» να εκφράσει (ή μάλλον να ψελλίσει) κάποια ανησυχία για την ασφάλεια του νησιού και την εγκατάλειψη των κατοίκων του από το ελληνικό κράτος. Περίπου τον κατηγορεί για έλλειψη ανθρωπιστικής ευαισθησίας. Παρατηρήστε επίσης το εμφανώς απολογητικό ύφος του αντιδημάρχου μόλις αντιλαμβάνεται ότι τα όσα είπε, περιγράφοντας την τραγική κατάσταση μίας κατ’ ουσίαν εισβολής, ενδέχεται να θεωρηθούν από την εκ πρωτευούσης δημοσιογράφο ως μη «πολιτικώς ορθά»… 

Απέναντι στις συντονισμένες αυτές προσπάθειες της τουρκικής πλευράς, το ελλαδικό κράτος έχει να αντιπαραβάλει μόνον την εικόνα της πλήρους αποδιοργανώσεως! Όπως καταγγέλθηκε από τον πρόεδρο της ΜΚΟ «Το χαμόγελο του παιδιού», Κώστα Γιαννόπουλο, σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό alpha 989, (ακούστε ---> εδώ) διάφορες ΜΚΟ, η προέλευση και οι σκοποί των οποίων δεν έχουν ελεγχθεί και διασταυρωθεί, έχουν συγκεντρωθεί στις συνοριακές περιοχές όπου δρουν με τρόπο απολύτως ανεξέλεγκτο και ασύδοτο, υποκαθιστώντας κατ’ ουσίαν τις κρατικές υπηρεσίες, λαμβάνοντας μάλιστα παχυλή χρηματική υποστήριξη. Όπως καταγγέλλεται, διενεργούνται ακόμη και καταμετρήσεις μη κατοικούμενων ελληνικών οικιών (προφανώς για να διατεθούν προσεχώς για την «φιλοξενία» των λαθροεποίκων, ενώ, εν μέσω του (σκοπίμως) προκληθέντος χάους, έχει διαπιστωθεί ακόμα και η εξαφάνιση ανηλίκων παιδιών, για την ασφάλεια των οποίων αυτές οι (αγνώστων συμφερόντων) παντοδύναμες ΜΚΟ υποτίθεται ότι “κόπτονται”… 

Κοντά σ’ όλα αυτά ανακοινώθηκε ξαφνικά ότι η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Γκουτζαμάνη, κάλεσε τους κατά τόπους εισαγγελείς να επιληφθούν για το άνοιγμα των δρόμων που είναι αποκλεισμένοι από τα μπλόκα των αγροτών, καθώς κρίνει ότι με τον τρόπο αυτό πλήττεται το δημόσιο συμφέρον λόγω “παρακωλύσεως των συγκοινωνιών”. Ευλόγως διερωτάται, κατόπιν τούτου, κανείς: Τώρα ξαφνικά ξύπνησαν οι εισαγγελείς από τον λήθαργο; Και αν πράγματι ξύπνησαν τόσο οψίμως και αποφάσισαν να παρέμβουν πιο δυναμικά, προκειμένου να θέσουν κάποια τάξη στο χάος των αυθαιρεσιών στους δρόμους, τίποτε άλλο σοβαρό δεν διακρίνουν, άραγε, το οποίο απειλεί το δημόσιο συμφέρον; Η άρνηση των υπευθύνων κρατικών υπηρεσιών (στρατός, λιμενικό, αστυνομία, συνοριοφυλακή, κλπ) να πράξουν το στοιχειώδες υπηρεσιακό τους καθήκον, ήτοι να φρουρήσουν τα εθνικά σύνορα, η ανεξέλεγκτη δράση των ποικιλώνυμων ΜΚΟ του εξωτερικού, που υποκαθιστούν το κράτος στα σύνορα της χώρας, η ανεξέλεγκτη παρουσία μίας διογκουμένης μάζης λαθρομεταναστών που περιφέρονται στις εθνικές οδούς, που γεμίζουν πάρκα και πλατείες, που κλείνουν σιδηροδρομικές γραμμές, που λεηλατούν και βρωμίζουν χώρους “φιλοξενίας” και τόσα άλλα αίσχη, δεν απειλούν πολύ περισσότερο το δημόσιο συμφέρον;!

Κλείνοντας, παραθέτουμε ---> εδώ μια σύντομη ραδιοφωνική συνέντευξη του επικεφαλής του “διεθνούς οργανισμού μεταναστεύσεως στο γραφείο της Ελλάδας” με το (“ελληνικότατο”) όνομα …Δανιήλ Εσδράς. Τα συμπεράσματα δικά σας… 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου