Κυριακή 13 Μαρτίου 2016

Ανοιχτή επιστολή...

Προς
Τον Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Κύριε Πρόεδρε,

Γνωρίζω ότι είστε πολυάσχολος, αντιμετωπίζετε πολλά κα δυσεπίλυτα προβλήματα και ως εκ τούτου λιγοστός είναι ο ελεύθερος χρόνος σας.
Γνωρίζω επίσης ότι έχετε δυο χαριτωμένα παιδάκια. Εκ βάθους καρδίας εύχομαι να σας ζήσουν και να τα χαίρεστε.

Υποθέτω ότι κάποιο, ελάχιστο έστω χρόνο, θα διαθέτετε για τα παιδιά σας. Κάποιο βράδυ θα παρακολουθείτε μαζί τις ειδήσεις των οκτώ. Θα βλέπετε με βουρκωμένα μάτια τα πεινασμένα και παγωμένα παιδάκια στην Ειδομένη να ζουν και να κοιμούνται σαν τα ποντίκια μέσα στις λάσπες. Θα βλέπετε μικρομάνες με μωρά στην αγκαλιά να εκλιπαρούν για ένα κομμάτι ψωμί.

Θα αδυνατούν βεβαίως να πιστέψουν τα παιδιά σας ότι όλα αυτά δεν συμβαίνουν σε κάποια ξεχασμένη από θεούς και ανθρώπους τριτοκο- σμική χώρα αλλά στην Ελλάδα, σε μια ευνομούμενη και πολιτισμένη χώρα με πανάρχαιο πολιτισμό, μέλος της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας.

Διερωτώμαι τι απαντήσεις θα δίνετε στις εύλογες ερωτήσεις των παιδιών σας. Ποιος φταίει γι’ αυτή τη φρίκη, και «τι κάνεις εσύ μπαμπά» γι’ αυτά τα παιδάκια.

Όσον αφορά για το ποιος φταίει, είμαι βέβαιος πως έχετε έτοιμη την απάντηση. Φταίνε οι ανάλγητοι και ρατσιστές Ευρωπαίοι!

Νομίζω, αγαπητέ κ. Πρόεδρε, ότι αυτό το παραμύθι είναι πια εντελώς ακατάλληλο ακόμα και για μικρά παιδιά. Θα πρέπει επιτέλους να εξηγήσετε στα παιδιά σας ότι οι ευρωπαίοι πολίτες δεν είναι βάρβαροι και απολίτιστοι, ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να δεχθούν στις χώρες τους απεριόριστο αριθμό προσφύγων και μεταναστών γιατί έτσι κρίνουμε εμείς. Ότι δεν είναι εχθροί μας που θέλουν το κακό μας αλλά πολύτιμοι εταίροι και φίλοι. Διότι αν ήθελαν το κακό μας δεν θα μας έδιναν μετά τη μεταπολίτευση, 900 περίπου δισεκ. ευρώ, απ’ τα οποία 300 δισεκ. καθαρές εισροές και τα υπόλοιπα κούρεμα χρέους, χαμηλότοκα δάνεια κλπ. Είναι νομίζω βέβαιο ότι τα παιδιά σας θα καταλάβουν και θα καταστούν θερμοί οπαδοί της ευρωπαϊκής ιδέας, της ευρωπαϊκής ένωσης. Μέσα στην οποία και μόνο θα μπορέσουν να έχουν κάποια προοπτική, κάποιο μέλλον.

Όσον αφορά στο «τι κάνεις εσύ, μπαμπά», νομίζω ότι θα δυσκολευτείτε λίγο να απαντήσετε. Διότι η αλήθεια είναι ότι δεν κάνετε απολύτως τίποτα.

Περιορίζεστε να παρακολουθείτε απαθώς τα όσα δραματικά συμβαίνουν στην Ειδομένη ενώ ως Πρωθυπουργός έχετε την εξουσία, έχετε τη δύναμη να κάνετε τα πάντα.

Ως απλός φορολογούμενος πολίτης που δεν δέχεται και δεν επιτρέπει σε κανέναν να εκθέτει και να διασύρει διεθνώς τη χώρα, δεν προτείνω απλώς, αλλά απαιτώ:

α) Να δώσετε εντολή στην ελληνική αστυνομία να στήσει αλλεπάλληλα μπλόκα σε όλους τους δρόμους και παράδρομους που οδηγούν στην Ειδομένη. Κανένας νέος μετανάστης στην Ειδομένη!

β) Να δώσετε εντολή στις αρμόδιες αρχές να μεταφέρουν πάραυτα και να εγκαταστήσουν σε διάφορα επιλεγμένα σημεία της χώρας όλους όσοι βρίσκονται τώρα στην Ειδομένη. Στόχος να μη μείνει κανένας χωρίς στέγη και τροφή. Αν δεν θελήσουν, να υποχρεωθούν να θελήσουν. Μπήκαν παράνομα στη χώρα και είναι υποχρεωμένοι να πειθαρχούν στις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών που μεριμνούν προκειμένου να τους εξασφαλίσουν προστασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.


Αν η διαλυμένη και ανίκανη κρατική μηχανή δεν μπορεί, δώστε εντολή να επέμβει ο στρατός. Να δράσει κεραυνοβόλα, όπως θα δρούσε σε περίπτωση εχθρικής επίθεσης. Να στήσει αμέσως μαγειρεία εκστρατείας και αντίσκηνα προκειμένου να βρουν στέγη και τροφή όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη. Είναι βέβαιο ότι οι Έλληνες στρατιώτες και αξιωματικοί θα πράξουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Οι εικόνες της ντροπής και της οδύνης θα λείψουν από την Ειδομένη, θα φανεί σ’ όλο τον κόσμο το πραγματικό πρόσωπο της χώρας μας, ένα πρόσωπο που θα το καταυγάζει η αλληλεγγύη και η ανθρωπιά.

Oι μέρες και οι ώρες είναι κρίσιμες για την πατρίδα μας, αγαπητέ κ. Πρόεδρε, είναι η στιγμή της ευθύνης για όλους μας. Ως σκεπτόμενος και υπεύθυνος πολίτης είμαι υποχρεωμένος να σας μιλήσω καθαρά, χωρίς μισόλογα και υπαινιγμούς.

Είστε Πρωθυπουργός και είστε υπεύθυνος για τη μοίρα αυτού του τόπου. Δεν έχετε να αντιμετωπίσετε μόνο τα εύλογα ερωτήματα των παιδιών σας. Έχετε να αντιμετωπίσετε την αγανάκτηση, την οργή και την πληγωμένη περηφάνια των Ελλήνων πολιτών.Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να ταπεινώνετε 
και να εκθέτετε διεθνώς τη χώρα για την ελευθερία την αξιοπρέπεια και την τιμή της οποίας έδωσαν τη ζωή τους αμέτρητοι πατριώτες, μεταξύ των οποίων και ο πατέρας μου.

Είστε υπόλογος απέναντι στην Ιστορία και τη Δικαιοσύνη. Με τις πράξεις σας και τις παραλείψεις σας στην Ειδομένη διασύρετε διεθνώς τη χώρα μας και ταυτόχρονα θέτετε σε κίνδυνο τη ζωή αθώων συνανθρώπων μας. Ασφαλώς κάποιο άρθρο του ποινικού κώδικα θα προβλέπει σχετικά αυστηρές κυρώσεις.


Γνωρίζω ότι διαθέτετε ασυλία και ότι η Δικαιοσύνη είναι σήμερα ανίσχυρη μπροστά σας. Γνωρίζω όμως επίσης ότι αυτό δεν θα ισχύει για πάντα. Κάποια στιγμή ούτε εσείς και οι συνεργάτες σας θα διαθέτετε ασυλία, ούτε και η Δικαιοσύνη θα είναι ανίσχυρη. Και τότε ο ελλ. λαός, διά των νομίμων εκπροσώπων του, θα σας καλέσει να λογοδοτήσετε. Σας διαβεβαιώ, αγαπητέ κ. Πρόεδρε ότι, επειδή έχω πικρή πείρα από δίκες και καταδίκες, δεν θα ήθελα καθόλου να βρίσκομαι στη θέση σας…

Αρκετά όμως σας απασχόλησα, θα θέλετε τώρα ασφαλώς να διαθέσετε λίγο χρόνο και για τα παιδιά σας. Σας κατανοώ πλήρως, θα ήθελα όμως να μην ξεχνάτε ότι ωσότου πέσει αυλαία στο δράμα της Ειδομένης, δεν έχετε δικαίωμα ούτε να κοιμάστε ούτε να παίζετε ανέμελα με τα παιδιά σας.

Αθήνα 11-3-16 
Περίλυπος έως θανάτου για τα όσα απίστευτα και δραματικά συμβαίνουν επί των ημερών σας στη δύσμοιρη πατρίδα μας

2 comments:

  1. Βρήκα μια πολύ ωραία απάντηση για το ότι δήθεν θα ξεσηκωθεί ο λαός και τέτοια, που εξηγεί γιατί δεν υπάρχει ενα ενιαίο πράμα που λέγεται λαός και το βάζω εδώ αν και άσχετο αν μου επιτρέπετε. Συμφωνείτε?

    δυστυχως δεν ειναι τοσο απλοικα τα πραγματα και μεις δεν ειμαστε τοσο αισιοδοξοι.
    οι μαρξιστες αριστεροι κομουνιστες αναρχικοι δηλαδη συνηδειτοι μισελληνες προδοτες ειναι το εν τριτο του πληθυσμου εδω μεσα, η μεγαλη πλειοψηια της νεολαιας καιεχουν την απολυτη εξουσια στον ιδεολογικο πολιτικο και πνευματικο τομεα. ειναι οι αριστερη νομενκλατουρα που κυβερναει απο το 74 μεχρι σημερα ειτε μεσω πασοκ ειτε μεσω σφαλιαρονουδουλας ειτε μεσω τσυριζα σημερα
    το αλλο εν τριτο του πληθυσμου εχει ελληνικη εθνικη συνηδειση αλλα ειναι σκορπιο μεσα κυριως στη χαζονουδουλα στη χρυσαυγη λαος ανελ ή στο σπιτι του. αυτο πρεπει να το ενοποιησουμε να το κανουμε ενα εθνικολαικο κινημα
    το αλλο εν τριτο ειναι οι αδιαφοροι οι απολιτικοι όι ασχετοι οι βλακες φιλελεδες πανηλιθιοι αστουληδες χριστιανουληδες και λοιποι σαχλαμαρες και φυτα. αυτοι μπορουν να γινουν παλι ελληνες με σκληρη προσπαθεια εκ μερους μας, οι αριστεροι δεν μπορουν να γινουν με τιποτα ελληνες και τσαμπα ο κοπος ορισμενων δικων μας πατριωτων που καθονται και συζητουν μαζι τους και τους εξηγουν με ολοκληρα κατεβατα....αρα πρεπει να τους εξαφανισουμε μαζι με τους λαθρο τους
    αυτη δυστυχως ειναι η μονη αληθεια και πανω σαυτη την πραγματικοτητα πρεπει να κανουμε τους υπολογισμους μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να υποθέσω οτι ο συγγραφέας της παραπάνω επιστολής είναι ο πρώην κομμουνιστής και καταδικασθείς εις θάνατο από το Στρατοδικείο Αθηνών μαζί με το Νίκο Μπελογιάννη Τάκης Λαζαρίδης? Αν είναι έτσι, επιτέλους υπάρχουν και σώφρονες φωνές στο χώρο της Αριστεράς! Διότι είχα αρχίσει να πιστεύω πως στο χώρο αυτό κατοικούν μόνο όντα διανοητικού επιπέδου κάμπιας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή