Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

Ο εξευτελισμός της Σμύρνης

Η συνθηκολόγηση της ηττημένης Γερμανίας στο περας του Α΄παγκοσμίου πολέμου, έγινε ενώπιον του νικητή αρχιστρατήγου των συμμαχικών δυνάμεων, στρατάρχη Φερντινάντ Φος.

Τα χαρτιά υπεγράφησαν σε ένα βαγόνι τρένου, στο δάσος της Κομπιαίν, με τον νικητή Φος, να δείχνει μια σχεδόν ατιμωτική αλαζονεία, προς τους νικημένους Γερμανούς.

Τον Ιουνιο του 1940, οταν τα Γερμανικα στρατευματα εισηλθαν ως κατακτητες στο Παρισι, ο δωσίλογος στρατάρχης Πεταίν [ήρωας του Α΄Παγκοσμίου πολέμου] εκλήθη να υπογράψει μια ταπεινωτική συνθηκολόγηση, όπου αφοπλίζονταν όλος ο Γαλλικός στρατός, ενώ ουσιαστικά η χώρα παραδίδονταν σε κάποιον Γερμανό γκαουλάιτερ, με τον ίδιο τον Πεταίν να αναλαμβανει ρόλο αχυρανθρώπου των Γερμανών, ως επικεφαλής της κατοχικής κυβερνήσεως του Βισύ. 
Για να εξεφτελίσει τους ηττημένους Γάλλους αλλά και για να ξεπλύνει τη ντροπή της Γερμανίας από την ηττα του Α΄παγκοσμίου πολέμου, ο Χίτλερ αναγκασε τον υπερήλικα Πεταίν να μεταβεί στο δάσος της Κομπιένης και να υπογράψει την παράδοση της Γαλλίας στους Γερμανούς, στο ίδιο βαγόνι όπου άλλοτε είχε υπογράψει την νίκη των Γαλλικών όπλων ο σρατάρχης Φος.
Προκειμένου λοιπόν να εξεφτελίσει τους Έλληνες, ο Τουρκος [και γνώστης της ιστορίας] Νταβουτογλου] οδήγησε τον αμίμητο τσιπρουλίνο στη μαρτυρική Σμύρνη, για να υπογράψει εκεί το σύμφωνο παράδοσης του μισού Αιγαίου, που συν-ομολογήθηκε στην σύνοδο κορυφής των εβνρωσιωνιστικών γερακιών.
Στη Σμύρνη, που είναι το σύμβολο της πιο μεγάλης ηττας του Ελληνισμού, στην νεώτερη ιστορία του.

Ωστόσο, όταν η Γαλλία απελευθερώθηκε από τους Γερμανούς, μετά το τέλος του Β΄παγκοσμίου πολέμου, ο προδότης Πεταίν καταδικάσθηκε εις θάνατον και εκτελέσητκε, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.
Η δικαιοσύνη της ιστορίας πάει αργά αλλά είναι αμείλικτη...


Η κίνηση Νταβουτογλου να παρασύρει αυτό το γελοίο ανθρωπάκι, στον χώρο μαρτυρίου του μικρασιατικού Ελληνισμού και να φωτογραφίζεται μαζί του χαμογελαστούλης και χαριτωμενούλης, σαν να μην θρηνούσαν πίσω του χιλιάδες χρόνια ιστορίας του Ελληνισμού, ήταν αριστοτεχνική, από τακτικής απόψεως.
Τα έθνη δεν νικιώνται μοναχά στα πεδία των μαχών.
Η ήττα μπορεί να είναι μεγαλύτερη, αν συμβεί στα πεδία των ψυχών.
Κι ο Ελληνισμός υπέστη [για άλλη μία φορά] μία βαρυτατη ήττα, στην ίδια προκυμαία όπου αλλοτε πυρπολήθηκε η συλλογική μνήμη των Ελλήνων.
Να μεταβεί ένας Έλληνας [έστω και κατ' όνομα] πρωθυπουργός στη Σμύρνη, για να επισημοποιήσει συνθήκες παράδοσης του μισού Αιγαίου, είναι σαν να εξαναγκαζανε παραδείγματος χάριν τον Αστερίξ, να μεταβεί στη Λουτέτσια, για να υπογράψει την παράδοση του μικρού γαλατικού χωριού στους Ρωμαίους.Σημειώνω ότι η Λουτέτσια ήταν η [τότε] πολίχνη, όπου οι Γαλατες ηττήθηκαν κατα κρατος από τις λεγεώνες του Καισαρα, σηματοδοτώντας την υποταγη της Γαλατίας στους Ρωμαίους.
Δεν χωράει αμφιβολία ότι ακόμα και ο Οβελίξ, θα γνωριζε καλύτερα την ιστορία του έθνους του, από ότι ο ροζ συμμορίτης [που διαχειρίζεται σήμερα τις τύχες του Ελληνισμού] και είναι επισης βεβαιον οτι θα αρχιζε στις γρηγορες τον οποιοδηποτε απεσταλμενο του Καισαρα που θα του προτεινε να διαπραξει μια τοσο αισχρη προδοσια.
Τωρα θα μου πεις οτι ο τσιπρπυλινος επιανε τ' αρχιδια του οταν ακουε τον εθνικο υμνο. Σιγα μην δωσει δεκαρα για τους νεκρους "απο τον συνωστισμο".
Σωστα!
Αλλα το πολυ εξυπνο και υπολογισμενο χτυπημα του Τουρκου δεν αφορα τον αρχισυμμοριτη της λεσχης Μπιλντεμπεργκ αλλα τον Ελληνισμο. Και μπορει μεν ο καθε καραγκιοζης να μην δινει δεκαρα για ενα εθνος [που ετσι κι αλλιως πνεει τα λοισθια, ακριβως επειδη τον εφερε στην εξουσια] ωστοσο, και στο πεδίο των συμβόλων και στο πεδιο των μαχων, αυτά που δέχονται τα πληγματα των προδοτων ειναι τα εθνη και οχι οι προδοτες.

Η συνθηκολογηση του Πεταιν στο δασος της Κομπιενης δεν ηταν ηττα του Πεταιν. Ηταν ηττα της Γαλλιας. 
Κι η κωμικη φιγουρα ενος πρωθυπουργου που αστεϊζεται στον χωρο μαρτυριου του εθνους του, δεν ειναι ηττα του τσιπρουλινου, ειναι ηττα των Ελληνων.
Γι αυτο και η εκτελεση του Πεταίν του Λαβαλ και των αλλων προδοτων της κυβερνησης του Βισυ, εγινε στο ονομα του Γαλλικου έθνους....

Ο εξευτελισμός της Σμύρνης δεν είναι ένα ακόμα επεισόδιο στη μακρά σειρά των εθνικών εξευτελισμών που έχουν προκαλέσει ίσαμε τώρα οι αντι-έλληνες της ροζ συμμορίας. Σε συμβολικό επιπεδο ειναι μια δευτερη εθνικη καταστροφη, που αναζητά πλέον τη μελλοντική δικαίωση της...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου