Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Επικίνδυνη ανεπάρκεια…

Ο Αλέξης κι ο Αχμέτ, είναι κατά δήλωση του πρώτου φιλαράκια!
«Φίλε Αχμέτ», προσφώνησε τον Τούρκο πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Τουρκία.
Ουδείς ψόγος, αν όντως έτσι ήταν τα πράγματα.
Άλλωστε εδώ και σχεδόν 90 χρόνια, από τις διαβουλεύσεις του Βενιζέλου και του Ατατούρκ έχει εγκαινιαστεί η «επιχείρηση» προσέγγισης Ελλήνων και Τούρκων πολιτικών.

Στο διάβα του χρόνου έφερε ζεϊμπέκικα, έφερε κουμπαριές, έφερε και κρεμάλες!
Έφερε αμφισβητήσεις, έφερε τον διωγμό των Ελλήνων από την Κωνσταντινούπολη, την εισβολή και κατοχή της μισής Κύπρου, τη συνεχή προκλητικότητα των γειτόνων στο Αιγαίο, τις γκρίζες ζώνες και πολλά άλλα…

Σήμερα, η Τουρκία έχει γεμίσει την Ελλάδα με πρόσφυγες και λαθρομετανάστες που στέλνει καθημερινά κατά χιλιάδες ο «φίλος» Αχμέτ, έχοντας καταστήσει το Αιγαίο ξέφραγο αμπέλι, εκμεταλευόμενος πλήρω τις καταστροφικές πολιτικές της κυβέρνησης Τσίπρα –Καμμένου.

Σήμερα η Τουρκία κι ο «φίλος» Αχμέτ επιχειρούν με κάθε τρόπο να ανατρέψουν το καθεστώς του Αιγαίου και τις σχέσεις της με την Ελλάδα προς όφελός τους.
Κι αυτό το διαλαλεί ο Τούρκος πολιτικός ακόμη και στα σαλόνια της Ευρώπης ή και μπροστά στον Έλληνα πρωθυπουργό.
Ακόμη κι όσα είπε στην προσφώνησή του στον Αλέξη Τσίπρα ο «φίλος» Αχμέτ, ότι δηλαδή τις εναέριες παραβιάσεις δεν τις θεωρούν οι Τούρκοι παραβιάσεις κι αντιθέτως θεωρούν παραβιάσεις τις… δικές μας, αυτό ακριβώς, και μεταξύ άλλων, καταδεικνύει.

Σήμερα η Τουρκία, δια του φίλου «Αχμέτ» στην κοινή συνέντευξη με τον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε ότι «το Αιγαίο πρέπει να γίνει μια θάλασσα ειρήνης, συνεργασίας και σταθερότητας»…
Πώς άραγε;
Με την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, με τις γκρίζες ζώνες ή με την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών και φυσικά τη σιωπή του Αλέξη Τσίπρα;
Που άκουγε γελώντας τον «φίλο» και μοίραζαν μαζί λουλούδια;

Σήμερα η Τουρκία δια της αλεπούς «φίλου Αχμέτ», χρησιμοποίησε ακόμη και το ΝΑΤΟ για να καταγράψει εντός της Συμμαχίας τις διεκδικήσεις της στο Αιγαίο.
Κι όμως, ο Έλληνας πρωθυπουργός κι ο υπουργός Εξωτερικών, σαστισμένοι, εγκλωβισμένοι στις άφρονες και χωρίς πρόγραμμα πολιτικές τους, ουσιαστικά αθωώνουν την Τουρκία.

Σήμερα η Τουρκία απαιτεί το άνοιγμα των ενταξιακών της διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε. και την απελευθέρωση των μπλοκαρισμένων κονδυλίων, γεγονός που αν γίνει αποδεκτό θα σημαίνει ότι η κυβέρνηση Τσίπρα και Αριστεράς θα είναι η πρώτη στην ιστορία που θα εγκαταλείψει την κοινή γραμμή Αθήνας – Λευκωσίας.

Κι όλα αυτά την ώρα που δεν υπάρχει σοβαρός Ευρωπαίος αναλυτής που δεν επισημαίνει ότι πλέον δεν μπορούμε να μιλάμε για την Τουρκία που μέχρι τώρα γνωρίζαμε, αλλά για την Τουρκία που μεθοδικά αναβιώνει την Υψηλή Πύλη.

Είναι σαφές ότι οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης ήταν και παραμένουν ανεπαρκέστατοι.
Κι αυτό δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά αν κάποιος συνειδητοποιούσε ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον ελλιπέστατο πολιτικά Αλέξη Τσίπρα και επικεφαλής της διπλωματίας της τον Νίκο Κοτζιά!
Που εκτός όλων των άλλων αδυνατούν ν’ αντιληφθούν το μεγάλο αλλά και απλό παιγνίδι της Άγκυρας για να μετασχηματιστεί η Ελλάδα είτε σε ένα υποτελές νέο – οθωμανικό κράτος ή σε ένα δορυφόρο χωρίς καμιά ουσιαστική δύναμη…

Σσσσσσσσσς ησυχία μη ξυπνήσουμε.
Άλλωστε τις δυο πρώτες ημέρες της τρέχουσας εβδομάδας τη βγάλαμε τηλεοπτικά με … Λεβέντη και …Κωνσταντοπούλου… και τις ….έγκυρες γνώμες τους…
Πόσο άραγε θα σώζει την Ελλάδα ο θεός της;
Μακάρι τα λουλούδια που μοίραζε στη Σμύρνη ο πρωθυπουργός να μη μας χρειαστούν και για άλλη χρήση…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου